..: České dráhy budou prodávat letenky Sky Europe :..

Ilustrační obrázek Praha - České dráhy budou od zítřka na nádražích prodávat i letenky společnosti SkyEurope Airlines. Letenky prodávané tímto způsobem budou mít fixní cenu, ale podmínkou prodeje bude zakoupení vlakové jízdenky na letiště Ruzyně. Pilotním místem, kde budou letenky k mání, bude Brno. Poté budou následovat nádraží, kde zastavují vlaky SC Pendolino, čímž by se síť prodejních míst měla postupně rozrůst na více než 20 stanic. Recipročně pak bude možné nakupovat jízdenky ČD Net open u stánku SkyEurope na letišti v Ruzyni.

Letenky budou prodávány ve dvou tarifech podle vzdálenosti, a to za 1290 Kč pro blízké destinace a 1790 pro vzdálenější. Tato nabídka je podmíněna nákupem alespoň šest týdnů před odletem. Později budou letenky k mání za 1690, resp. 1990 korun, nejpozději však dva týdny před odletem. Všechny uvedené ceny přitom zahrnují veškeré poplatky.

Druhou částí navázané spolupráce je nabídka zpáteční kombinované jízdenky na trase Praha-Bratislava, která umožní cestovat v jednom směru letecky a druhým vlakem (nebo naopak). Společnost SkyEurope Airlines ji zdůvodňuje snahou oslovit zejména potenciální mimopražské klienty a ty, kteří nemají přístup k internetu. Za tuto letenkojízdenku přitom cestující zaplatí pouhých 995 korun a je možné ji zakoupit týden předem. Majitelé In-karet mají navíc blíže nespecifikovanou slevu, vyplývající ze zákaznického jízdného.

Navázání spolupráce je poměrně překvapivé, protože v loňském roce s Českými drahami rozvázala spolupráci pro údajnou nepřínosnost národní letecká společnost ČSA. Kombinované cestovní balíčky jsou ale naopak běžné například v Německu.

Spolupráce se zatím týká pouze letenek z Prahy a pomíjí letiště ve Vídni a Bratislavě, kde mají letadla SkyEurope svoje základny rovněž. Rozšíření spolupráce na tato místa však společnosti připravují.

zdroj: Finanční noviny, České dráhy


M | 24.1.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Slovensko Bratislavský Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tenzor 
25.01.2008 (15:02)  
pekař: nechci být jedovatý, ale pokud se nemá plýtvat, doporučoval bych apelovat na kamarády sprejery, aby přestali tímhle způsobem 'protestovat proti konzumnímu způsobu života' (pokud se nepletu?). Napravování škod po nich občas stojí docela dost..
To že se nemá létat na Maledivy, ale jezdit do Tater neberu, protože jak už naznačil M, implikací stejné logiky dojdu k závěru, že neplýtvat znamená chodit jen na procházky po kopcích v okolí Brna (a ne že by nebylo krásné).
registrovaný uživatel Foxx  mail  
25.01.2008 (14:54)  
M: No oni SkyEurope stejně brzy půjdou do kytek, tak nebude co okecávat :-D
registrovaný uživatel M 
25.01.2008 (14:29)  
Tak off-topic to je, ale zase je to zajimavy. A co chces okecavat o tom, ze na nadrazich, kde ted taktak rozdejchavaji vlakovy listky, budou prodavat letenky:-))
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2008 (14:26)  
Veškěré odpovědi posílám do pošty a fertig.
registrovaný uživatel Foxx  mail  
25.01.2008 (14:26)  
pekaři, máš pravdu, tady debatovat opravdu nejde, zvlášť když tvoji oponenti mají nějaký názor a ne a ne ti odkejvat ten tvůj. Ale souhlasím s tím že to utnem, je to off-topic jak prase :-)
registrovaný uživatel M 
25.01.2008 (14:24)  
Tak kdyz uz teda nechces davat penize na chude, tak aspon pozadej sveho zamestnavatele, at ti snizi plat (nebo mozna stat, at ti snizi duchod). Protoze minimalne to, ze mas internet je zjevne plytvani. Zit se da i bez nej (ja o tom prece neco musim vedet:-)), stejne jako se da zit bez te dovolene na Maledivach
25.01.2008 (14:21)  
Pekař: Podle mě je to zajímavá debata, jenže když si ji začal silnými slovy, tak se od toho odvíjejí reakce.
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2008 (14:14)  
Já tuhle debatu končím, to byl prostě jen příklad, já například na dovolené v Tatrách nikdy nebyl. Dávat peníze na chudé je hloupost, žádné dobrodinní to nepřináší. Já o rozumnosti čehosi nechci rozhodovat, spíš jen debatovat, což tady ovšem nejde. Ono když se někdo dušuje, že přeci jeho svobodou je lítat na Maledivy...Ono to v kontextu toho hladu a spol. působí celkem komicky nebo spíš cynicky...
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2008 (14:11)  
tenzor: 25.01.2008 (13:27)
registrovaný uživatel M 
25.01.2008 (14:09)  
Pro mne jsi (kdyz jezdis do Tater) stejne spatny jako ten, kdo jede na Maledivy. Oba jste ty penize na dovolenou mohli dat na chudaky deti v Nigeru, ale vy jste jim je odepreli a misto toho jedete na dovolenou. Jsi stejne konzumni typ, jak on, akorat si nalhavas, ze kdyz jedes "jen" do Tater, tak jsi lepsi...

Ono totiz taky muze byt nekdo, komu i ty Maledivy prijdou jako silena nuda a chce jeste neco vic a na vas oba se diva, jak na vazy, co jedou "za humna". A naopak tady muze byt nekdo jeste jiny, kdo je opravdu chudy, dovolenou si nemuze dovolit, o Tatrach sni, Maledivy nevi co je a oba dva jste pro nej rozmazleni frackove, co nemaji predstavu o chudobe a misto toho, aby jste chodili do prace a prispivali na charitu, tak si valite sunky na dovolene.

Vis pekari, ten zasadni problem je ten, ze o tom, co je rozumne a co uz je nerozumne chces rozhodnout ty a aby ses vlezl do skatulky, ktera ti vyhovuje (tj. abys splnil podminky stridmeho zivota), tak to napasujes zrovinka tak, ze Tatry jsou jeste OK (protoze tam jsi byl), ale Maledivy jsou uz plytvani (protoze tam jsi nebyl). Kdybys jezdil do Beskyd (ktere nabidnou v podstate totez, co Tatry, ale jsou bliz a spotreboval bys min te energie), tak ale totez napises i o tech Tatrach, protoze by se ta tebou vytvorena hranice posunula a Tatry by uz byly v zone plytvani. Jenze to ty neudelas, ty jsi tu hranici mezi stridmosti a plytvanim urcil v Tatrach, protoze to podle tebe je rozumne. Pro mne je stridmost pockat v zime az napadne snih u nas doma nebo lozit po nejakem kopci v okoli. Nic vic ty Tatry z tohoto pohledu nabidnout nemuzou.

Mimochodem, kolik lidi jezdi rocne na Maledivy? A kolik do Tater? Vsichni ti "plytvajici", co leti na Maledivy spotrebuji jen zlomek energie, kterou spotrebuji ti "stridmi", co jedou do Tater. Ze by vsichni litaji jen tak ze srandy a nudy je fikce. Zaprve na to nemaji, za druhe, ne kazdej potrebuje v lete lyzovat v Chile. Nekomu staci ledovec v Rakousku, nekomu staci jednou si pujcit lyze v zime, jinej nelyzuje vubec... Stejne tak ne kazdej chce do Thajska. Nekdo ma rad Recko, nekdo Machac, nekomu se dela zle, kdyz teplomer vyleze nad 25...

Mimochodem, z vetsiny Cech je to do Alp bliz nez do Tater...
  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko