..: České dráhy budou prodávat letenky Sky Europe :..

Ilustrační obrázek Praha - České dráhy budou od zítřka na nádražích prodávat i letenky společnosti SkyEurope Airlines. Letenky prodávané tímto způsobem budou mít fixní cenu, ale podmínkou prodeje bude zakoupení vlakové jízdenky na letiště Ruzyně. Pilotním místem, kde budou letenky k mání, bude Brno. Poté budou následovat nádraží, kde zastavují vlaky SC Pendolino, čímž by se síť prodejních míst měla postupně rozrůst na více než 20 stanic. Recipročně pak bude možné nakupovat jízdenky ČD Net open u stánku SkyEurope na letišti v Ruzyni.

Letenky budou prodávány ve dvou tarifech podle vzdálenosti, a to za 1290 Kč pro blízké destinace a 1790 pro vzdálenější. Tato nabídka je podmíněna nákupem alespoň šest týdnů před odletem. Později budou letenky k mání za 1690, resp. 1990 korun, nejpozději však dva týdny před odletem. Všechny uvedené ceny přitom zahrnují veškeré poplatky.

Druhou částí navázané spolupráce je nabídka zpáteční kombinované jízdenky na trase Praha-Bratislava, která umožní cestovat v jednom směru letecky a druhým vlakem (nebo naopak). Společnost SkyEurope Airlines ji zdůvodňuje snahou oslovit zejména potenciální mimopražské klienty a ty, kteří nemají přístup k internetu. Za tuto letenkojízdenku přitom cestující zaplatí pouhých 995 korun a je možné ji zakoupit týden předem. Majitelé In-karet mají navíc blíže nespecifikovanou slevu, vyplývající ze zákaznického jízdného.

Navázání spolupráce je poměrně překvapivé, protože v loňském roce s Českými drahami rozvázala spolupráci pro údajnou nepřínosnost národní letecká společnost ČSA. Kombinované cestovní balíčky jsou ale naopak běžné například v Německu.

Spolupráce se zatím týká pouze letenek z Prahy a pomíjí letiště ve Vídni a Bratislavě, kde mají letadla SkyEurope svoje základny rovněž. Rozšíření spolupráce na tato místa však společnosti připravují.

zdroj: Finanční noviny, České dráhy


M | 24.1.2008 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Slovensko Bratislavský Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   
24.01.2008 (12:48)  
No snad budou konečně všichni pracovníci brněnského ČD centra ovládat základy tarifu a prodeje jízdenek. Naposledy jsem tam minulý týden strávil 50 minut se snahou koupit si lůžkovou rezervaci do + z Moskvy. A neuspěl jsem! Musel jsem si to sám vykorespondovat z domu on-line s Bratislavou a přijít jim přesně říct, co mají dělat - ani v ČD centru, ani v Cestovce ČD, kam mě pak poslali, nevěděli, v jakém formátu se zadává číslo vlaku z Ruska. Musel jsem jim ho sám zjistit. A nejhorší je, že mě přesvědčovali, že to od nás nejde a že si to mám zpátky koupit v Rusku.
M: Do Londýna je to asi pořád jen pro šotouše, ale už jen kvůli ceně. Od nového GVD se už dá vyjet brzy ráno a být večer v Londýně. Myslím, že spousta častoletících by takovou změnu uvítala, jenže jízdenky za 1000,- až 2000,- Kč jim asi hned tak někdo nenabídne...
M 
24.01.2008 (12:53)  


No, kdo lita casto, tak ten to chce mit teprve co nejdriv za sebou a nebyt cely den na ceste.

Ad Moskva - jako je ti jasny, ze kdyby tam nebyl ten listeckovej system, tak te ti lidi zabijou?:-))
24.01.2008 (12:34)  
Jěště pár citací z Idnes Dráhy nebudou prodávat jen letenky, společně nabídnou i novou jízdenkoletenku mezi Prahou a Bratislavou. Za 995 korun mohou lidé jednu cestu jet pendolinem a druhou letět se SkyEurope. Podmínkou je ale nákup nejpozději sedm dní dopředu. Pendolino jezdí do Bratislavy jednou denně, SkyEurope létá jednou až dvakrát denně.
a taky České dráhy rozjedou prodej letenek na 22 největších nádražích, začínají v Brně a Pardubicích.
a ještě nakonec Pendolinem cestovali v průměru dva cestující ČSA denně,"
registrovaný uživatel Luxian  mail  
24.01.2008 (12:28)  
Jestli tohle má být nové logo ČD, tak je to výrazný krok zpět. Obyčejné, nenápadité.
24.01.2008 (11:06)  
Škoda jen, že na podobných projektech, zejména pro cestování po Evropě, nespolupracují se zahraničními železničními dopravci (aby se dalo dojet vlakem za rozumnou cenu například z Prahy do Londýna). Ale za současných podmínek chápu, že se do toho nehrnou. Jinak je to celkem dobrá věc. Bratislava je sice až moc blízko, ale když někdo potřebuje být tam rychle a zpátky má čas nebo naopak, proč mu nenabídnout rychlý, ale energeticky (a zde i finančně) o dost náročnější prostředek jen ve směru, kdy to potřebuje... Další zajímavá nabídka, činí se.
M 
24.01.2008 (11:29)  


Jizdenky do Londyna se v marketingovych akcich nenabizeji ze stejneho duvodu jako lodni listky do Brazilie. Omlouvam se pokud to nekdo bude citit jako arogantni odpoved, ale jinak proste odpovedet nedokazi

V cem je letadlo financne narocny prostredek nechapu (porovnejte si napriklad jizdenku na vlak a letadlo do z Prahy skoro kamkoliv) a to s tou energetickou narocnosti je mytus, az dokonce vedome opakovana lez.
registrovaný uživatel Foxx  mail  
24.01.2008 (10:42)  
No ČSA přestala kooperovat na Pendolinu, protože v průměru (prý ) využil tuto nabídku na každém spoji ani ne jeden jejich zákazník, ale ČD se paltil paušál který blokoval na každém vlaku mnohem větší kapacitu. Někdy na podzim se začlo mluvit o obnovení této spolupráce... ale už je to asi pasé.
registrovaný uživatel M 
24.01.2008 (10:31)  
A jeste jedna poznamka k clanku, takova spekulativni a hlavne pro pripadne zajemce...
Treba Praha-Paris za mesic se ted prodava (na webu) za 4000 Kc, Paris-Praha za dva mesice za stejnou cenu. A v te tiskove zprave (mimochodem, na webu Sky Europe jsem tu TZ nenasel, ale od zmeny je jejich web pro mne lehce necitelnej) se o omezenych poctech letenek nic nepise (dokonce je tam, i kdyz v trochu jine souvislosti, napsano, ze zadne dalsi podminky nejsou).
Ale asi se to tam jenom zapomnelo dopsat...
24.01.2008 (9:55)  
Z webu www.cd.cz/cdnet:
U vybraných smluvních prodejců ČD se prodávají předtištěné jízdenky ČD Net open za 17 euro nebo 485 Kč s vytištěným rokem 2008, cestující si sám pouze doplní den a datum použití. Ostatní podmínky jsou shodné s podmínkami ČD Net.
M 
24.01.2008 (10:24)  


OK, ja to hledal jen v ramci "obycejnych" stranek.
Nicmene listek za 485 korun (open jsou u nas vlastne vsechny listky) mi prijde zbytecne drahy a nenachazim pro nej nejake rozumne vysvetleni...
Narozdil od tech ostatnich nabidek.

A jeste jedna nejasnost - kdo se dnes bude nudit, tak muze jit na hlavni v Brne zjistit, kolik bude stat ten Praha-Blava-Praha pro In-ery:)
24.01.2008 (9:01)  
Ještě pár poznámek mimo Brna se letenky začnou prodávat i v Pardubicích v plánu je cca dalších 20 nádraží. A na stánku SkyEurope bude ke koupi jednodenní síťová jízdenka ČD Net Open.
M 
24.01.2008 (9:38)  


Pardubice jsou jednim z tech, kde stavi SCP. nechtel sem to vypisovat vsechno:)

CD Net Open jsem vyslovene nezminoval, protoze "nikdo" nevi, co to ma byt (dobre, to mozna ano - sitova jednodenni jizdenka s otevrenym datem; nicmene zde potreba podotknout, ze tu otevrenost nechapu, protoze logicky mi prijde pouzit ji v ten den priletu:-), co to bude stat (podobne jako kolik bude ta sleva na letenkojizdenku) a jestli to bude navazane na letenku od Sky Europe nebo to budou moct vyuzit vsichni
registrovaný uživatel Jugy  mail  
24.01.2008 (7:29)  
Zajímavé logo ČD (a neobjevuje se poprvé). Znamená to, že ČD opouštějí zavedené logo z roku 1993, které je např. na žel. vozidlech nebo na obálce jízdního řádu? Nový vizuální styl ČD Cargo byl předveden oficiálně, ale tady se jedná o osobní dopravu. Ví někdo podrobnosti?
  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko