..: Ratingy v hodnocení fotek :..

Vážení přátelé, uživatelé galerie, Mnohé z vás jistě zaskočilo to, že z galerie zmizely "průměry 4,7*" a nově se objevily "ratingy". Důvod to má ten, že ač má galerie šest známek k dispozici, nejsou vůbec užívány v plném rozsahu. Proto má valná většina fotek známku řekněme nad 4,0*, což je poslední pětina spektra. Hra s přesnými čísly navíc motivovala k nesprávnému soupeření o lepší průměr namísto lepších fotek.

Došlo k přepracování metodiky vyhodnocení těchto známek, s ohledem na poněkud nerovnoměrnou statistickou křivku. Ze všech možných stupňů, které pětihvězdičková stupnice má, využíváme zpravidla jen od 3* výše. Proto je zaveden přepočet na desetistupňový rating. Například fotka s průměrným hodnocením kolem 4* má nově rating 5. Dále byl do výpočtu zahrnut i ořez extrémních hodnocení, které ovlivňují průměr. 7% nejnižších a nejvyšších hodnocení nebude do výpočtu zahrnuto.

Hodnocení je rozděleno na autory (doposud tzv. žluté), což jsou ti, co mají v galerii alespoň pět fotek, a uživatele (doposud tzv. šedé), což jsou všichni ostatní registrovaní hodnotící. Minimální počet hodnocení pro zobrazení ratingu je 5 hodnocení autorů resp. 15 hodnocení uživatelů. Nově též nejsou pro veřejnost vidět dílčí známky hodnotících, aby to zbytečně nevířilo vody. Autor snímku vidí u svých fotek dílčí hodnocení od všech žlutých, a dále od těch uživatelů, kteří jsou členy skupiny Šotoklub.


Chary Poslat mail autorovi | 16.12.2007 (13:19)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Luxian  mail  
16.12.2007 (14:04)  
Pokud jsem to dobře pochopil, tak když fotka s průměrem 4* má rating 5, pak fotka s průměrem 5* má rating 10 a s 3* rating 0? Nebo je tam nějaký nelineární přepočet?
registrovaný uživatel heme 
16.12.2007 (14:00)  
No já se ani nedivím, že nejhorší běžná známka byla 3* - sem se dostávají jen vybraná fota, která kvalitou a provedením odpovídají ze stupnice 1-5* nejhůře 3*. Ale nic proti tomu novému nemám, je mi to celkem fuk, jak se hodnotí...
16.12.2007 (13:47)  
Zpusob vypoctu ratingu jsem z tohoto clanku moc nepochopil.

Neuvazovalo se take napriklad o zobrazeni hodnoceni fotek pomoci jakehosi percentilu - kolik procent fotek ma lepsi prumer, nez dana fotografie?
  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko