..: Ratingy v hodnocení fotek :..

Vážení přátelé, uživatelé galerie, Mnohé z vás jistě zaskočilo to, že z galerie zmizely "průměry 4,7*" a nově se objevily "ratingy". Důvod to má ten, že ač má galerie šest známek k dispozici, nejsou vůbec užívány v plném rozsahu. Proto má valná většina fotek známku řekněme nad 4,0*, což je poslední pětina spektra. Hra s přesnými čísly navíc motivovala k nesprávnému soupeření o lepší průměr namísto lepších fotek.

Došlo k přepracování metodiky vyhodnocení těchto známek, s ohledem na poněkud nerovnoměrnou statistickou křivku. Ze všech možných stupňů, které pětihvězdičková stupnice má, využíváme zpravidla jen od 3* výše. Proto je zaveden přepočet na desetistupňový rating. Například fotka s průměrným hodnocením kolem 4* má nově rating 5. Dále byl do výpočtu zahrnut i ořez extrémních hodnocení, které ovlivňují průměr. 7% nejnižších a nejvyšších hodnocení nebude do výpočtu zahrnuto.

Hodnocení je rozděleno na autory (doposud tzv. žluté), což jsou ti, co mají v galerii alespoň pět fotek, a uživatele (doposud tzv. šedé), což jsou všichni ostatní registrovaní hodnotící. Minimální počet hodnocení pro zobrazení ratingu je 5 hodnocení autorů resp. 15 hodnocení uživatelů. Nově též nejsou pro veřejnost vidět dílčí známky hodnotících, aby to zbytečně nevířilo vody. Autor snímku vidí u svých fotek dílčí hodnocení od všech žlutých, a dále od těch uživatelů, kteří jsou členy skupiny Šotoklub.


Chary Poslat mail autorovi | 16.12.2007 (13:19)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Lukess  mail  
17.12.2007 (12:30)  
Já jsem i tak z toho idiot. Jak tam může být hodnocení 1 až 10, když je u hodnocení 0 až 5 hvězdiček. Navíc když kliknu na hvězdičku, tak se to ukládá snad půl hodiny. Nová metoda mi příjde úplně zbytěčná a složitá
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
17.12.2007 (12:20)  
Ondrajda: Potvrzovani nizkych hodnoceni si prali sami hodnotici - kazdou chvili jsme mazali hodnoceni, kde se autor ukliknul a dal omylem treba 0*. Potvrzovani tomu, zda se, dobre zamezilo.

Duke123: Umele upraveny rozsah by asi nebyl uplne nejlepsi. Nekomu se treba na fotce, ktera presla pres spravce bez problemu, nebude libit "svatobrana" a bude pro nej fotka "spatna" nebo uplne "nepovedena", protoze vi, ze o kousek dal by to bylo lepsi a i s lepsim panoramatem. Souhlasim, ze "spatne" fotky by pres spravce nemely projit, ale 1000 lidi, 1000 chuti a co se libi spravcum, se nemusi libit nekomu jinemu ;-)
17.12.2007 (10:51)  
Když se podíváte na slovní hodnocení fotek:
0* - Nepovedené
1* - Špatné
2* - Slabší průměr
3* - Dobré
4* - Pěkné
5* - Vynikající
Tak mě osobně toto přijde dost nevyvážené. Vyjdeme-li z předpokladu, že cenzurou projdou jen dobré fotky (a myslím si, že od toho tu cenzura je), tak hodnocení 0-2 je prakticky selháním cenzury a nemělo by se vyskytovat. Možná by bylo vhodné změnit slovní ohodnocení jednotlivých hvězdiček. Začít třeba tím slabším průměrem.
17.12.2007 (10:02)  
Ja jsem chtel jenom dodat, ze pri hodnoceni 2* a min to vzdycky upozornovalo, jestli si je uzivatel opravdu vedom, ze chce dat tak nizkou znamku. To si pak nekteri rozmysli, jestli autorum fakt nekrivdite... a spousta lidi si rozmysli dat tak nizkou znamku. To daji radeji za 3* nez aby dali 1*.
17.12.2007 (9:27)  
Nový systém vypadá zajímavě.
Ač se to může zdát divné, netušil jsem, že se dá někde sledovat, kdo jak hodnotil mé fotky. Takže jsem hodnotil (a nadále bude) fotky podle toho, jak se mi která fotka líbila - absolutně bez ohledu na to, jak se bude autor tvářit, až uvidí moji známku (jen jednou jsem "lehce narazil" - dost jsem si potom lámal hlavu, kde se dá konkrétní hodnocení vyčíst).
Takže jsem se až včera podíval "kdo" "co" na moje fotky a "rozbít hubu" nikomu nehodlám" ;-)
Řekl bych, že tento pojem do fotogalerie jaksi nepatří...(ani v přeneseném významu)
17.12.2007 (8:45)  
José: Bodování komentářů? Co přesně tím myslíš prosím? Jako nápad, proč ne, ale tím by se dle mého ničemu nezamezilo, spíše naopak, člověk by něco napsal, pak by jen koukal, jak mu jeho komentáře mizí před očima a to jen z důvodu, že se někomu, kdo nemá o fotogalerii, fotografování, či samotné žp a jejím fungováním ani potuchy. Myslím tím právě ty záškodníky, kterým se snažíme zamezit. Jak říkáš vyfiltrování touto formou by asi moc nepomohlo, ale něco to do sebe má;-)
registrovaný uživatel redbird  mail  
17.12.2007 (8:34)  
Dobré nebo špatné. Já bych miminku dopřál trochu času aby se ukázalo :).
17.12.2007 (7:22)  
Chary (& Šotoklub): Tudíž využitelnost pro nové návštěvníky žp, kteří se chtějí ihned vážně zapojit do aktivního hodnocení a komentování fotek je relativně malá. Nápad "akreditace" je ale jinak dobrý, lidé kteří nefotí (nevystavují tady fotky) mají konečně možnost aktivně hodnotit.
Celkově (až na pár much) je zavedení ratingu pozitivní, ale mělo přijít už mnohem dřív. Zabránilo by se mnoha hádkám a "rozbitým hubám".
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
17.12.2007 (0:00)  
José: Teď musíme s "revolucemi" chvíli počkat, než P!zz@man stráví tuto úpravu ;-)
registrovaný uživatel José 
16.12.2007 (23:35)  
Když si tak pročítám poslední příspěvky do diskuze, napadá mě jak to vypadá s bodováním komentářů? Bude? Myslím tím bodování komentářů čtenáři, aby se nevhodné příspěvky "samy" vyfiltrovaly..
  1 2 3 4 5 ... 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko