..: Ve Studenci se cestující dočkají ostrovního nástupiště a IDS :..

Ilustrační obrázek Studenec - Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje, který zasahuje od letošního července až na území kraje Vysočina do stanice Náměšť nad Oslavou, bude v budoucnosti zřejmě prodloužen až do Studence. „V obvodu naší stanice došlo letos v lednu k významné změně. Na území kraje Vysočina dosáhla takzvaná jihomoravská integrace. Výhod využívají obyvatelé Kralic a Rapotic a od července jezdí vlaky IDS až po Náměšť nad Oslavou. Ve výhledu je prodloužení až do Studence, nicméně další integrace je závislá na rozhodnutí státní správy a samosprávy, potažmo kraje," říká přednosta stanice Třebíč Albín Servít.

Rozšířením integrovaného dopravního systému získávají dráhy nové cestující a tím pokladnám rostou tržby. Tuto zkušenost mají i na úseku do Náměště nad Oslavou. „Je to díky jednotným a jednoduchým jízdním dokladům, které současně lidem platí třeba na integrovaných autobusových linkách či v městské dopravě v Brně. Třebíč je na významné železniční trati Brno – Jihlava takzvanou zlomovou stanicí, kde se mění frekvence cestujících. Část cestujících z Třebíče směřuje na Brno a další část pak směrem na Jihlavu,“ vysvětluje přednosta.

Na nádraží ve Studenci se připravuje vybudování nového ostrovního nástupiště. Půjde o moderní typ nástupiště, kde se bude moci bezbariérově přestupovat z regionálních a spěšných vlaků na spoje na přípojné trati do Velkého Meziříčí a Křižanova. Aby stanice mohla být začleněna do IDS, musí splňovat určité standardy pro cestující.

zdroj: Železničář


Adys Poslat mail autorovi | 9.11.2007 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Qaws 
09.11.2007 (15:03)  
Já si říkal, co tam ti zeměměřiči asi před měsícem vyměřovali=)
registrovaný uživatel Precla 
09.11.2007 (14:34)  
Zajímalo by mě, co Brňáci dobře vymysleli? Protože jediná jejich výhra je snad to IDS JMK.
09.11.2007 (12:24)  
Happy: Tvoje příspěvky mě baví. Střelice nejsou přestupní? A Třebíč je tím pádem přestupní? A Zastávka, kam se sjíždí hromada busů v rámci IDS si nezaslouží vylepšit?
Kraj Vysočina ať si vytvoří svůj systém. Zas budou všichni od Rapotic nahoru nadávat na Brňáky, jak to špatně vymysleli...
registrovaný uživatel happy 
09.11.2007 (12:20)  
Střelice ani Zastávka nejsou přestupní.Střelice tedy částečně ano,ale není to nic důležitého ;)
registrovaný uživatel happy 
09.11.2007 (12:19)  
Takže super,Studenec bude modernizován :).Jinak Studenec je pěkné nádražíčko s fajn hospodou :)A turistů je tam v létě spousta :).Tak ještě modernizovat Třebíč s ostrovním nástupištěm.Kraj Vysočina by vlastně mohl převzít systém IDS JMK a rozšířit ho na své území.Myslím,že by to pomohlo zaplnit vlaky.
09.11.2007 (12:19)  
A jaké standardy splňuje na téže trati stanice Střelice a Zastávka???
registrovaný uživatel Precla 
09.11.2007 (12:17)  
Je mi docela záhadou, proč krajské město Jihlava nic nedělá se situací integrace jejího kraje? Kdyby vznikla IDS Vysočina, usnadnilo by to cestování všem v kraji. Kvůli těmto problémům se spojením do Jihlavy, pokud já vím, přešlo okolo 20 obcí pod správu města Tišnova, tedy JMK.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko