..: Nové cyklovozy pro ČD :..

Ilustrační obrázekBrno, České Budějovice - V těchto dnech byly Českým drahám dodány dva vozy pro osobní dopravu řady Bvt (50 54 84 - 46 001 a 002) s oddílem pro jízdní kola. Ty vznikly rekonstrukcí vozů BDs v dílnách ATECO Praha. Grafický návrh předložilo studio Najbrt. Realizaci netradičního barevného řešení provedla firma Konting, která již v minulosti získala významné zakázky pro České dráhy. Mezi ně patří například lak lokomotivy 151.001 v provedení Duhové Energie. Skříň vozu Bvt je provedena v oranžové barvě odstínu RAL 2003. Lak vozu doplňují piktogramy kola v odstínu RAL 5015. Vedle klasických křídlových dveří pro cestující jsou umístěny prosklené posuvné dveře pro nakládku a vykládku jízdních kol. Interiér se skládá ze dvou hlavních částí. V první části se nacházejí prostory pro uložení kol. Cestujícím je vyhrazen druhý oddíl. Zde byly dosazeny sedačky podobného typu, jako při rekonstrukci přívěsných vozů řady Bifx. Vozy budou umístěny do dep v Brně a Českých Budějovicích.

Zdroj a foto: Konting Náchod


Samir Lepara | 6.10.2007 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Jihočeský ČR Jihomoravský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
06.10.2007 (20:00)  
Když už něco takovýho, tak něco jako vozy Bpmdz DB, který jezděj na Vindoboně.
Pokud z bymečka, tak do jednoho z krajních oddílů, odstranění sloupku ve dveřích a menší snížení podlahy.
registrovaný uživatel sersa  mail  
06.10.2007 (19:36)  
Napad dobry, provedeni CD. Neni co dodat...
06.10.2007 (19:20)  
Tak ona ta kupátka pro cestující s dětmi by nemusela být zrovna ve voze se službou úschova během přepravy (mimochodem, oboje hlásí rozhlas zvlášť), na druhou stranu takhle jsou případně řvoucí děti odděleny od zbytku vlaku a nezabírají celý vůz. Každopádně jsem také zvědav na způsob nakládání kol, a ty sedačky no na krátké vzdálenosti budiž (snad už je aspoň varianta "rovná záda" a ne "křivá záda" jak se vyráběly zpočátku...). Zachování funkčních dílů nepovažuji za nedostatek, naopak. Jinak to vypadá velice pěkně, navíc takhle nové a nepoškozené.
registrovaný uživatel PPeťa 
06.10.2007 (15:52)  
pekař:šetří se kde se nemá!což je velká chyba.
registrovaný uživatel pekař 
06.10.2007 (14:44)  
Nepomohlo by těm sedačkám lepší polstrování?
registrovaný uživatel PPeťa 
06.10.2007 (14:41)  
blbý sedačky,zas ty tramvajový jak v 021 voze!v 021 jsou opět takový blbý slabě vypolstrovaný bez opěrky hlavy!ještě bych dal dveře pro lidi na tlačítko,ale ty nakolo vypadají divně!ještě bych tam dal za ty průhledné dveře mříže aby se tam při odstavení nikdo nedostal,sice zámek tam je ale když někdo rozbije ty dveře tak je vevnitř!a ještě nakládání kola:je to divný ale půjde to,doufám!
06.10.2007 (14:13)  
Prohlédl jsem si obrázky na stránkách Kontingu. Připadá mi, že je to taková rekonstrukce napůl - je co nejvíc využit materiál z původního vozu včetně oken a například dveří mezi oddílem a prostorem pro kola. Sedačky skutečně vypadají na ty tramvajové s příslušným komfortem - domníval jsem se, že tohle už máme jednou provždy za sebou :-(.
Co je ale horší: Nějak si nedovedu představit, jak bude probíhat nakládání a vykládání kol. Jeden člověk to podle mě nemůže zvládnout, což považuji za velkou chybu.

EightyFour: Jo, Bdmtee taky vidím jako vhodnější, ale těch asi není zrovna přebytek a myslím si, že by spíš zasloužily poctivou rekonstrukci interiéru a provoz v příměstské dopravě.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
06.10.2007 (13:42)  
Já si myslím, že právě Bdmtee by byly coby cyklovozy nejlepší. Jeden oddíl by se vybrakoval, třeba právě prostřední, a do něj by se daly nosiče. Dvoje dvoukřídlé dveře v bočnici zajišťují dostatečný komfort při manipulaci...nicméně si nemyslím, že by Bvt byly kdovíjak špatné. Velké plus patří ČD už za to, že o něčem podobném vůbec uvažuje.
06.10.2007 (13:40)  
Mrkněte se sem... http://www.konting.cz/index.php?lang=cs&module=projects&page=Cyklo_vozy_CD-21 Jen se divím, že zde je 14 víceméně nicneříkajících "velmi tradičních" komentářů, ale nikoho z přispěvatelů ještě ani nenapadlo podívat se na uvedenou stránku?!?!?!?
registrovaný uživatel ANKU 
06.10.2007 (12:55)  
Tak zase mame pro novy typ vozu novej nater. HURA!!! Pokud mozno jeste ty dva vozy od sebe necim rozlisit, jinym obrazkem nebo tak. Tomu se rika spravna corporate identity.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko