..: Na železnici se chystá další soukromý dopravce - Veolia Transport :..

Ilustrační obrázekPraha - Další dopravce chce v České republice provozovat soukromé vlaky. Společnost Veolia Transport dnes na tiskové konferenci oznámila, že nabídla ministerstvu dopravy od začátku platnosti JŘ pro rok 2009 provozování dálkových vlaků na třech linkách. Zajišťovat by je měly vlaky Siemens Desiro, které údajně mohou být až o 10 procent rychlejší než současné vlaky Českých drah provozované na těchto spojích. Návrh jízdného počítá s cenou o 15 až 20 procent nižší než u Českých drah.


Veolia Transport má zájem o spoje na trasách:

  • Praha - Turnov - Tanvald
  • Nymburk - Česká Lípa - Rumburk
  • Ústí nad Labem - Liberec

Zároveň nabízí vyšší kvalitu služeb a efektivnější odbavení cestujících. "Garantujeme, že nejméně 91 procent vlaků pojede načas, na palubě se bude podávat občerstvení, k dispozici bude tištěný vlakový průvodce a v první třídě i Wi-fi připojení k internetu," uvedl projektový manažer společnosti Jiří Schmidt. Efektivnější odbavení by mělo spočívat v elektronickém předprodeji a rezervaci přes internet, použití čipových karet přímo ve vlaku a ve využití sítě smluvních prodejců jízdenek. Jedná se také o platnosti jízdenek Českých drah i ve vlacích Veolia Transport.

Firma bude podle svých odhadů potřebovat přibližně 15 nových souprav, které by chtěla získat pronájmem od leasingové společnosti.

zdroj: Veolia Transport, Idnes.cz


Jik | 15.8.2007 (13:44)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Liberecký ČR Praha ČR Středočeský ČR Ústecký


  1 2 3 4 5 6 ... 13      Zpráv na stránku:   
17.08.2007 (20:28)  
Tak a ted sem vám všem natrhl řid :D
17.08.2007 (20:27)  
Verbung: Burgán Transport
Vážení cestující od 1.1.2009 vyjedou ve spolupráci cestovkou Slunovrat jedinečné vlaky společnosti Burgán Transport v.b.Vlaky budou trasovány po trati 226 Veselí nad Lužnicí-České Velenice a pozor o víkendu až do Gmundu.Jízdné ve vlacích pod značkou SEX-superexpres bude až o 25% levnější než ČD a přeprava zavazadel,kočárků a sportovního náčiní včetně kol a lodí samozřejmě zadarmo.K tomu se před Třeboní bude rozdávat pivo regent.Ale to ještě není vše za deset jízd budete mít 11náctou zadarmo.Vlaky v sedle budou vedeny Desirem a ve špičce Herkules+5xBmz všechno v klimě a pro šotouše na foto se kličkou budou otevírat okna-takový vozy ještě nikdo neviděl.Vlaky pojedou každou půl hodinu.
17.08.2007 (20:06)  
Hahá chichů chua chachá
na dopravnim vebu pišou že nic nebude,ani tuk po RajchTranc tu máme další pakáž co chce jezdit maj hubu plnou keců a nemaj na to.
17.08.2007 (12:30)  
Venca Motyka: Policie jezdi zdarma jen ve sluzbe (alespon v MHD).
17.08.2007 (11:29)  
násoska - bohužel v ČR hrabe každý na svém písečku a takováto strategie nezapadá do noty dominantnímu podniku
17.08.2007 (11:15)  
K Německu - tam dokonce soukromí dopravci jezdí smluvně pro DB, např. trať z Německé strany Železné Rudy do Platllingu. Pokud bych měl jednu jízdenku, čekání na přípoje a jednotný tarif - tak mě přestane zajímat, komu ten vehikl patří.
registrovaný uživatel M 
16.08.2007 (20:40)  
hanaak - ty ceny souvisi s tim, ze SA nehraje tupe na tarif jako CD. Pokud SA proda 60 listku Brno-Olomouc, tak Olomouc-Ostrava jede autobus prazdnej, coz asi neni zadouci. Ta linka je koncipovana jako Brno-Ostrava s tim, ze jestli nekdo chce do Olomouce, tak dobre, ale protoze zasedne misto nekomu dal, tak na tom nebudou chtit tratit. Povazuji to za logicke a pochopitelne (i kdyz ne optikou CD)
registrovaný uživatel M 
16.08.2007 (20:37)  
VM - a ten drobny rozdil je, ze ja pro sebe zadnou vyhodu nezadam. Jen rikam, ze je divne opirat vyhodu rezijkaru o to, ze "tamhleti" maji "tamhleto"
registrovaný uživatel pekař 
16.08.2007 (20:37)  
Pendolino co vidím tak jezdí ...Jen ty busy SA mezi Ovou a Phou už jsou jaksi za zenitem ...
16.08.2007 (20:18)  
Venca Motyka: Ano, zaměstnanec mlékárny se může podělit o svůj příděl s rodinou. Je to stejné, jako kdyby zaměstnanec ČD půjčil režijku manželce a ona na ní cestovala (kdyby to šlo). Ovšem pokud by mlékárna zavedla stejné výhody jako ČD, tak by si každý měsíc chodila manželka pro svých 5 Kg, dcera pro 5 Kg, syn... Což si, jak jistě uznáš, nemůže mlékárna dovolit.

pekař: Možná je Jančura trochu velkohubej, ale co je to proti česko-italské telenovele Pendolino. :D
  1 2 3 4 5 6 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko