..: Na železnici se chystá další soukromý dopravce - Veolia Transport :..

Ilustrační obrázekPraha - Další dopravce chce v České republice provozovat soukromé vlaky. Společnost Veolia Transport dnes na tiskové konferenci oznámila, že nabídla ministerstvu dopravy od začátku platnosti JŘ pro rok 2009 provozování dálkových vlaků na třech linkách. Zajišťovat by je měly vlaky Siemens Desiro, které údajně mohou být až o 10 procent rychlejší než současné vlaky Českých drah provozované na těchto spojích. Návrh jízdného počítá s cenou o 15 až 20 procent nižší než u Českých drah.


Veolia Transport má zájem o spoje na trasách:

  • Praha - Turnov - Tanvald
  • Nymburk - Česká Lípa - Rumburk
  • Ústí nad Labem - Liberec

Zároveň nabízí vyšší kvalitu služeb a efektivnější odbavení cestujících. "Garantujeme, že nejméně 91 procent vlaků pojede načas, na palubě se bude podávat občerstvení, k dispozici bude tištěný vlakový průvodce a v první třídě i Wi-fi připojení k internetu," uvedl projektový manažer společnosti Jiří Schmidt. Efektivnější odbavení by mělo spočívat v elektronickém předprodeji a rezervaci přes internet, použití čipových karet přímo ve vlaku a ve využití sítě smluvních prodejců jízdenek. Jedná se také o platnosti jízdenek Českých drah i ve vlacích Veolia Transport.

Firma bude podle svých odhadů potřebovat přibližně 15 nových souprav, které by chtěla získat pronájmem od leasingové společnosti.

zdroj: Veolia Transport, Idnes.cz


Jik | 15.8.2007 (13:44)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Liberecký ČR Praha ČR Středočeský ČR Ústecký


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 13      Zpráv na stránku:   
16.08.2007 (17:02)  
Ano, zaměstanci mlékáren asi zdarma nějaké množství mléčných výrobků skutečně dostávají. Je to jednak benefit a také prevence pro krádežím. Ale nevím o tom, že by jejich manželé, manžleky a děti nárok na to samé. To by mlékárna brzo krachla.

Takže režijky ano pro zaměstanance, pro rodinné příslušníky tak maximálně Junior pas nebo Zákazníka zdarma.

Ale toho se zaměstanci ČD bát nemusí, protože pan Dušek to jistí. :-/
registrovaný uživatel tgv3 
16.08.2007 (16:57)  
Souhlasím zde s názorem,že strojvůdci a asi i průvodčí to nevím mají docela dost toho ježdění za tu dobu práce a jelikož dělají 12 a někdy mají mezi směnou i jen pětihodinový odpočinek a pokud někde strojvůdci spí tak se kolikrát ani pořádně nevyspí.Takže přesně jak tu někdo pronesl také pochybuji že ve svém volném čase drandí po celé republice opět zase vlakem.Já bych hlavně milí drazí začal peníze brát našim poslancům,protože to není dojná kráva ale už hotová černá nenažraná díra.To jaké mají výhody a to co se jim vše proplácí mě hlava a rozum nebere!!
16.08.2007 (16:51)  
M. Zikmund - Chtěl bych vidět jakéhokoliv železničního dopravce, který by tyhle štreky jezdil bez dotací. A MD nemůže zčistajasna říci, že tomuhle dopravci dotace sebere a dá je jinému. A podlimitní zakázka (bez VŘ) to určitě nebude.

V mých očích jste níže uvedeným komentářem silně klesl - považoval jsem Vás za většího odborníka na dopravu.
16.08.2007 (16:04)  
ad Stoupa : oněmi kontrolory "vstupenek" byli vesměs vysloužilí nádražáci, kteří ze zdravotních důvodů nemohli dělat nic jiného … Dneska je zaměstnávání takovéhoto pracovníka "luxus" tím spíže, že na nádraží se dostanete "x" počtem míst …

*******

K té nabídce Veolie … proč čeká Veolia na výběrové řízení ? Vždyť jí nic nebrání v tom, aby navštívila sídlo SŽDC s.o. s objednávkou tras v ruce, zakoupila si trasy a začala jezdit … a konkurovat ČD a.s., tak jako to chtěl udělat RAILTRANS s.r.o., a přetáhnout lepšími službami cestující do svých vlaků.
registrovaný uživatel happy 
16.08.2007 (15:49)  
Vemte příklad:On dělá nějakého pucfleka na nádraží za 8000 čistého.Jeho manželka si vozí do práce zadara,stejně jako jeho dvě děti,místo toho,aby si třeba zacvakali internát.Takováto povedená rodinka na cestovném ušetří z peněz daňových poplatníků několik tisícovek měsíčně!
16.08.2007 (15:46)  
samozřejmě, že argumentuju z pohledu cestujícího a zaměstnanci čd argumentují pohledem zaměstnanců čd. prostě každý hájí své zájmy:)ale už toho nechme
registrovaný uživatel FFMartin  mail  
16.08.2007 (15:46)  
to Venca Motyka: neni tomu tak, napr. zamestnanci Ceskeho rozhlasu musi take platit koncesionarske poplatky... ;-)
registrovaný uživatel happy 
16.08.2007 (15:46)  
jenomže motyko masokombináty nejsou státní,ale soukromé!!Soukromník ať se třeba staví na palici,ale ze státu nebudu dělat dojnou krávu pro pár vyvolených a jejich famílie!!
registrovaný uživatel happy 
16.08.2007 (15:38)  
Ještě k režijkám.Zaměstnancům bych to ponechal,ale rodiným příslušníkům sebral.Nechápu,proč má něčí dítě jezdit zadarmo do školy či jeho manželka zadarmo do práce,notabene zaplacených z peněz státu,tedy nás všech!!A že jinde to existuje,o tom nic moc nevím a pokud je to soukromník,tak ať se třeba staví na hlavu,ale toto je státní podnik.
registrovaný uživatel FFMartin  mail  
16.08.2007 (15:37)  
to Vousac (a ostatni rezijkari): ad: A to by za jízdenky nedali,protože by nejezdili,popřípadě by jeli autem,už jen pro ten pocit ponížení a hanby.
Potom to na draze vypada tak, jak vypada...kdyz tam pracuji lide, kteri maji k zeleznici podobny vztah... zadarmo ano, za penize nikdy... Ma posledni zkusenost v lehatku MAV na Transbalkanu - jedine kupe bez FIPkaru bylo nase - ostatni se moc divili, proc jedeme vlakem, oni by pry bez FIPky jeli pouze busem, nebot ten je prece do Bulharska levnejsi cca o 300Kc na osobu nez CityStar (kdyz jedou 4 lide).... Tvarili se na nas jako na blbce. Neco potom neni v poradku, kdyz neduveruji vlastnimu produktu ...to je jako kdyby pilot dopravniho letadla mel strach z letani...:-)))
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko