..: Na železnici se chystá další soukromý dopravce - Veolia Transport :..

Ilustrační obrázekPraha - Další dopravce chce v České republice provozovat soukromé vlaky. Společnost Veolia Transport dnes na tiskové konferenci oznámila, že nabídla ministerstvu dopravy od začátku platnosti JŘ pro rok 2009 provozování dálkových vlaků na třech linkách. Zajišťovat by je měly vlaky Siemens Desiro, které údajně mohou být až o 10 procent rychlejší než současné vlaky Českých drah provozované na těchto spojích. Návrh jízdného počítá s cenou o 15 až 20 procent nižší než u Českých drah.


Veolia Transport má zájem o spoje na trasách:

  • Praha - Turnov - Tanvald
  • Nymburk - Česká Lípa - Rumburk
  • Ústí nad Labem - Liberec

Zároveň nabízí vyšší kvalitu služeb a efektivnější odbavení cestujících. "Garantujeme, že nejméně 91 procent vlaků pojede načas, na palubě se bude podávat občerstvení, k dispozici bude tištěný vlakový průvodce a v první třídě i Wi-fi připojení k internetu," uvedl projektový manažer společnosti Jiří Schmidt. Efektivnější odbavení by mělo spočívat v elektronickém předprodeji a rezervaci přes internet, použití čipových karet přímo ve vlaku a ve využití sítě smluvních prodejců jízdenek. Jedná se také o platnosti jízdenek Českých drah i ve vlacích Veolia Transport.

Firma bude podle svých odhadů potřebovat přibližně 15 nových souprav, které by chtěla získat pronájmem od leasingové společnosti.

zdroj: Veolia Transport, Idnes.cz


Jik | 15.8.2007 (13:44)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Liberecký ČR Praha ČR Středočeský ČR Ústecký


  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   
18.08.2007 (16:17)  
M: Ano, navedí ani přezáhená písnema ve slovech, když první a poslední sedí. Dokonceaninějakátavynechanámezeraneníproblém a taky se tím ušetří místo. Ale už si konečně uvědom, že se to hůř čte! Některá slova dávají taky dvojí význam. Třeba: "Na nasich silnicich se prasi." prasí (jako že jezdíme jak prasata) nebo práší (kvůli suchům).
registrovaný uživatel M 
18.08.2007 (14:57)  
Jak jsem rekl - pokud maji zeleznicari jako "vzor" poslance, tedy spolu s taxikari nejhorsi ceske povolani, takrka nadavku, tak je lituji...

PS: Kdyz pisu na tema gramatika apod., tak neni spatny delat mezery po tecce a carce
registrovaný uživatel tgv3 
18.08.2007 (13:56)  
Pro M
Pokud nevíte jak souvisí text s diakritikou a gramatikou,tak si najděte pravidla českého pravopisu a tam to najdete.

Poslaci,které zde předhazuji mají také výhody.A právě téma výhody zaměstnanců ČD a jejich rodin se zde rozvedla diskuze.Ačkoliv původní příspěvěk viz výše byl oznamující možný vstup nového drážního provozovatele.

Ale jinak s přečtením příspěvků bez diakritiky problém nemám.
registrovaný uživatel pekař 
18.08.2007 (13:16)  
Jedině snad imunitu nechat na projevy ve Sněmovně , jinak mě nic nenapadá ...
registrovaný uživatel pekař 
18.08.2007 (13:15)  
Co se poslanců týče , výhody zrušit , mzdy zvýšit ...
registrovaný uživatel M 
18.08.2007 (13:02)  
Je "vedecky prokazano", ze textu lze porozumet, i kdyz je bez diakritiky (mimochodem, nevim, jak to souvisi s gramatikou). Dokonce ani preklepy nebo zprehazeni pismenek ve slove neni problem. Text bez odstavcu je ale necitelny bez vyjimky (a proto se delaji).

V kazdem pripade nechapu, proc se sem tahaji ti poslanci. Kdyz soused krade, tak prece nebudu krast taky. Jestli chcou mit zeleznicari u verejnosti stejny kredit (skoro chci napsat debit:-)) jako poslanci, tak je uprimne lituji...
registrovaný uživatel tgv3 
18.08.2007 (12:25)  
Pro M.
Až budete někoho příště kritizovat za nedělání odstavců,podívej Te se nejdříve na svůj pravopis!!Čárky a třeba ž,č,ř,ť apd vám asi nic neříkají!

Mimochodem odstavce jsem nedělal schválně.Chtěl jsem,aby příspěvek zabíral co nejméně.Nicméně uznávám ,že by ty odstavce vypadali lépe!Mimochodem já po druhých čtu také matlaniny a převádím si to do češtiny.

Také by mě zajímalo, proč mi píšete,že poslanec je ústavní činitel ,když to ví asi každý.A na to jsem se vás přeci vůbec neptal.Já jsem konstatoval stručně řečeno,že poslanci mají hromadu výhod ze státních peněz.A to postatně více a nákladnější!Pár příkladů jsem uvedl!

Příspěvek na bydlení.Možná i na pořízení bytu či půjčky nevím.Dále příspěvek na dopravu.Příspěvek na sportovní činost.Příspěvek na dovolenou.Příspěvek na ošacení.Dále směšné ceny v poslanecké sněmovně.Dále někteří mají také svého poradce ze státních peněz.

Poukazuji na to,že by si ze svého platu mohli většinu nebo některé výhody platit sami!A také jsem konstatoval ,že tyto výhody nejsou nezanedbatelné částky!Ostatně jako jejich platy!Nevidím důvod ,proč bychom tyto výhody poslanců měli platit ze svého!

A to nemluvím o tom ,že si sami odhlasují své platy!

Mimochodem až budete například napadat strojvůdce ,jako
že strojvůdce nejsem i když mám na to školu,docela by jste se divil,co obnáší řízení lokomotivy či soupravy!A také ,že to trvá než se strojvedoucím stanete.Chodíte neustále na přezkoušení a zdravotní prohlídky.Máte odpovědnost za cestující.A když uděláte chybu jste jednou nohou na krchově a druhou v krimu.Na koleji žádná možnost uhnout není!A rozjetá souprava nebo dokonce náklad není auto ani kamion!Nehledě na to ,že každou chvíli můžete číst srážku vlaku na přejzdech.U MHD máte také jízdní výhody!

Strojvůdci si svých výhod moc neužijí, protože většinu svého času jsou v práci a nebo jsou rádi ,že si odpočinou.Pokud někdy někam jedou,tak je to jednou za čas!
registrovaný uživatel M 
18.08.2007 (4:12)  
Tradice? Pravo prvni noci byla taky tradice... Ale pravda je, ze CD jsou vubec firma zalozena na tradicich. Nestastne je, ze stoleti pary je to tam:-(

PS: Obvykle se tomu uznani za sluzbu rika mzda a je "tradici" ji danit...
17.08.2007 (23:01)  
enca Burgán: Tak a ted sem vám všem natrhl řid

Co to?

Hahá chichů chua chachá

Ovšem na Dopravním webu píšou o spojích Praha - Rudná - Beroun, zatímco tato zpráva hovoří o jiných tratích. Muehehehehe! :)
17.08.2007 (20:35)  
Ač nerad,ještě jednou k režijkám:ono nejde o to,co mají tamti a co já žádám. Je to tradice a uznání za službu,a je to tak v celé Evropě. Kdo je nevěřící v boha také ze svých daní platí církevní hodnostáře,je to tak v celé Evropě a nikomu to nevadí.Je to tradice a patří to k civilizaci.
  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko