..: MÁV START slibuje důkladnější čištění vagónů a lepší služby na nádražích :..

Ilustrační obrázekBudapest - Cestování v maďarských vagónech by mohlo být příjemnější. Vedení technicko-provozního úseku MÁV START slibuje, že cestující brzy pocítí a uvidí výrazné zlepšení čistoty železničních vagónů. V rozhovoru pro deník Világgazdaság ředitel technicko-provozního úseku Bertalan Teke uvedl, že celkově restrukturalizují postup a zásady čištění železničních osobních vozidel. Naznačil, že sociální zařízení budou čistá a použitelná během celé jízdy vlaku, ručníky a mýdlo budou samozřejmostí.

Na pravidelné vlakové spoje společnost plánuje nasadit tzv. agenty úklidové čety, kteří budou mít na starost kontrolovat použitelnost WC a celkovou čistotu interiéru. V současnosti byla najata nová společnost, která provádí čištění jak interiéru, tak i exteriéru železničních vozidel.

Další novinkou u MÁV je vypracování projektu pronájmu nádražních prostor s cílem zefektivnit a zlepšit služby, hlavně na větších nádražích. Tento projekt je podobný českému projektu "Živá nádraží". Zatím největší zájem mají investoři o velká budapešťská nádraží (Keleti, Déli, Nyugati), u nichž už odstartovala první jednání o podmínkách využití nádražních budov. Jedním z hlavních kritérií smlouvy má být jejich celková rekonstrukce a modernizace zařízení.

Zdroje: hirtv.hu, portfolio.hu, ma.hu, vg.hu


Mr.IC Poslat mail autorovi | 11.8.2007 (22:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Maďarsko


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Precla 
12.08.2007 (11:38)  
Já rád využívám spoje jako je R 1202/3 Jadran, R 374/5 Pannonia ( noční rychlík- Břeclav - Brno - Tišnov, Žďár - HB - KH - Kolín - Praha VR. a Hl.), kde sou vozy od MÁV nasazeny a cestuje se mi v nich líp, jak v českých B. Maj příjemný sedačky, ale jsou špinavý, to je pravda. Ale je to to nej, co tu jezdí ( nepočítám vozy WLABmz, WLABmee, Bee, Aee, BDbmsee)

Když už sem se dostal k těm vozům, co jezdí od nás z Prahy do Brna přes Kolín, HB a Tišnov, tak mě zaráží, že u rychlíků relace Brno - HB - Praha jezdí řazení 363/2 + Aee + BDbmsee + Bee + Bee + Bee + ( B(ee) + B(ee) ) a rychlík, který pokračuje z Brna dál přes Břeclav do Bratislavy ( teď mám namysli konkrétně R 276/7 "Slovan") má složení 363 + A + BDs + B + B + B + B .. Na to, že je to mezinárodní spoj a vlak, který má svoje jméno, je to zrezivělá popelnice a z těch asi 25-ti rychlíků, co po 250-tce jezděj je to asi to nejhorši.
registrovaný uživatel pekař 
12.08.2007 (0:18)  
A k tomu , aby měli čisté vozy se potřebovali dělit , hmm ?
11.08.2007 (23:00)  
no konecne sa spamättali. ... cestovat spojmi MÁV (mimo EC/IC) bolo "o držku" ... to ešte na ex ČSD bolo čistejšie...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko