..: V Ústeckém kraji hrozí další redukce vlakových spojů :..

Ilustrační obrázekUstí nad Labem - Méně vlaků bude jezdit od příštího grafikonu v Ústeckém kraji. S Českými drahami se na tom dohodl Krajský úřad v Ústí nad Labem, který plánovanou redukci spojů až o 15 % odůvodňuje snižováním nákladů. Starostové místních obcí s podobným krokem ovšem nesouhlasí - říkají, že lidé vlakové spojení nutně potřebují.

V regionu se přitom nejedná o první podobné rušení spojů. V porovnání se situací před několika lety mají dnes obyvatelé k dispozici o desítky spojů méně. Ústecký hejtman Jiří Šulc argumentuje tím, že se jedná pouze o zrušení neefektivních a málo využívaných spojů. Postižené obce ale protestují. Již nyní je na mnoha místech železniční provoz oproti minulým rokům sotva poloviční, přičemž mnoho místních využívá právě vlak pro dojíždění do škol nebol zaměstnání.

O tom, které spoje budou definitivně zrušeny, by se mělo rozhodnout v září. Krajský úřad obce ujišťuje, že v rozhodování bude zohledňovat jejich stanoviska. Starostové ovšem tvrdí, že zatím se jich nikdo neptal. Kraj navíc musí vyřešit tzv. souběhy, kdy na mnoha trasách dotuje souběžnou železniční, autobusovou, a případně i tramvajovou dopravu, což odporuje evropským normám a pro kraj může znamenat sankce.

zdroj: Česká televize


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 9.7.2007 (22:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Jízdní řád

Další z regionu ČR Ústecký


  1 2 3 4 5 ... 11      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel mah 
11.07.2007 (18:14)  
honziku, honziku, co vyrok, to perla,
- Josefov je soucasti prahy od r.1850, kolik ti tedy vlastne je let??
- psal jsi, ze ti neco rikali ve skole. v jake vlastne skole? na zakladce? to uz mas asi informace radne zastarale, nebo snad ve vecerni univerzite pro "seniory"?

Honziku, on anonynmni internet snese hodne, ale i tu se pozna kdo je lhar a kdo je blbec a ty ses nam uz do toho nejak moc zmaotal. Vlastne jedine co se ti da verit je, ze jsi z prahy. Ale verim tomu, ze spousta prazaku ve zdejsi diskusi se za tebe v tuto chvili velmivelmi stydi, ostatne ja bych se jeste pred 3-mi lety stydel taky. Nyni uz jsem, jak ty pises, spokojeny vidlak nebo vesnican, nebo ... jak chces, je mi to jedno, proste bydlim v cca 60-ti tisicovem meste (pardon, vesnici). Doufam aspon, ze ti nevadi, ze prestoze vesnican, tak se ti podilim na tom tvem prazskem HDP.
registrovaný uživatel mah 
11.07.2007 (18:07)  
Frava: to ci pises, je bohuzel pravda, ustecky kraj na verejne vydaje sere, az je s podivem, co vlastne dela s temi penezi, ktere ziskava z rozpoctu. nejlepsi pak, kdyz jedu po silnici, ktere se pred par lety opravovala a zira na me obrovsky ksicht pane sulce, ze je to pry jeho zasluha. priznam se, ze jako volic nevim, co mam delat - bud volit socany, nebo sulce?? jina varianta totiz realne neni. a ja uz vim, ze budu volit socany, ale kudla me pri tom bude dloubat v kapse. nevidim vsak jinou sanci, jak se sulce zbavit.
registrovaný uživatel Frava  mail  
11.07.2007 (17:55)  
Když sleduji regionální týdeníky v televizi. Není snad ani jeden den, kdy by nebyla reportáž z Ústeckého kraje a neřešil se tam nějaký problém v Ústeckém kraji. A nejedná se jen o železniční dopravu či autobusovou, ale i zdravotnictví, kulturní památky atd. Vlastně všechny služby o které by se stát či kraj, protože i to je státní instituce měl starat. Třeba o takovém Zlínském či kraji Vysočina nepadne ani slova. Tak nevím v čem je problém. Doufám, že občané Ústeckého kraje v krajských volbách dají jasně najevo panu Šulcovi jak funguje jeho hejtmanství a čestně se s ním rozloučí.
11.07.2007 (17:41)  
Jsem v Praze od narození a nosím příjmení, které sahá do Prahy před sjednocením do jednoho města. Jen tak na okraj. V době, kdy má prababička prodávala v Žitné ulici, nebyly součástí Prahy ani Josefov ani Vyšehrad. Takže zííííííííííív.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
11.07.2007 (16:29)  
... když už jsme u toho přerozdělování ..
(Předesílám: z Prahy jsem se odstěhoval na ves a dokonce teď robím v Žiline).

Sídlo firmy v Praze je věc výhodná, zbavíš se "místních vlivú". (sorry, nemám ú s kroužkem)
Jeden z výrazných daňových příjmu obcí je (tuším) 1/3 z vybraných daní "ze mzdy" dle místa trvalého bydliště. Tak se páni radní pudrujte, kam ti více zdanění pudou bydlet.

... a vôbec nejsměšnější mi připadá (bohužel úspěšná) snaha některých měst, která nemají ani těch 100k obyvatel a nejsou městy krajskými, státi se městy statutárními ..... tam taky "odtéká" nemálo grošíku navíc.(a přitom jsou menší, než lecjaká městská část té posmívané Prahy).
registrovaný uživatel DJ 
11.07.2007 (16:25)  
Ono se to dnes povídá, že jezdí sólo 810 a ještě k tomu poloprázdný, takže je zralý na zrušení. Když třeba před 10 lety jely na stejném vlaku 3 vagóny a byly zcela zaplněné, nic se proti odlivu cestujících neudělalo a teď to máme.
Ústecký kraj se mi jeví jako hrůzostrašný příklad likvidace hromadné dopravy. Například taková trať č. 132: spojnice mnoha obcí s velkým Děčínem. Ještě loni jezdily dva ranní vlaky do Děčína na šestou do práce a dnes žádný. Tím, že lidi nejedou ráno do práce vlakem, samozřejmě nepojedou ani odpoledne z práce. Takže je najednou málo využívaným i ten odpolední a co s tím? Zrušíme ho!
Jen drobná poznámka-divím se, že hejtman Šulc má takové návrhy na rok 2008, kdy budou krajské volby. Snad si nemyslí, že lidé mají tak krátkou paměť!
registrovaný uživatel Foxx  mail  
11.07.2007 (16:22)  
Honzík: Tak ještě jednou, jseš zástupce velké renomované zahraniční firmy... řekněme banky, chceš proniknout na trhv v ČR založíš tedy moejnejlepšíbanka Czech Rep. se sídlem kde ? he ? V Praze. Začneš nabízet půjčky za pekelně výhodný (pro tebe) úrok a za chvilku se ti tak podaří ožebračit celou republiku. Daně ze své úspěšné činnosti odvedeš v Praze takže suma sumárum... lidi si půjčili v Teplicích, Karlovejch Varech, Praze, Brně i Všetatech , ale procenta do rozpočtu ti strhnou jen v Praze. taktéž tvojí obří výplatu zdaní v Praze... prostě zase stoupne nějaáký graf na ministerstvu soc. věcí a průmyslu. Jenže ty máš pobočky po celé ČR ... Protože seš super podnikatel rozhodneš se zvelebit své office. Ale uděláš to jen v Praze která ti podle odvodu do rozpočtu vydělala tááákovej ranec ? A příště tu o Smolíčkovi ;-)
registrovaný uživatel M 
11.07.2007 (15:27)  
Foxxi, kua, priste pockej na mne:-))

Aha, takze uz te, Honziku, chapeme. Prave jsi dokoncil prvni rocnik VSE a uz je z tebe Prazak:-)) BTW, tu hlasku s sizenim ses dozvedel na prednasce nebo na cvikach od nejakeho zasveceneho PhD.?

http://www.praha-mesto.cz/(fz3rkbvm0ndpxgvp0je1bc45)/default.aspx?id=13942&ido=5335&sh=-670439464
Asi je celkem podnetny ten posledni odstavec, kde se dozvis, jak to s tim "merenim" HDP je a take to, co je mj. duvod te "zaostalosti". Inu, pokud milence koupite parfem na letisti za 60€ a manzelce u Tamanu za 60 kacek, tak vymluva "odchazim od tebe, protoze ona lepe voni" neni uplne uprimna:-)))
registrovaný uživatel M 
11.07.2007 (15:23)  
1. Muzes mi prosim dat zdroj, ze ktereho jsi tu ctvrtinu cerpal?

2. Opravdu vytvareji napriklad Ceske drahy nebo CEZ veskery svuj produkt v Praze, kde maji sidlo?

3. Do Prahy ses prestehoval letos nebo uz vloni?
11.07.2007 (15:17)  
Tak to není. Nejvíce velkých firem mají sídlo v Praze, je to také největší město, tak to je snad logické. Ale jsou firmy, které sídlo v Praze nemají a mají je třeba v Plzni. A odpovídá to měnšímu počtu obyvatel Plzně. Tak pozor. Nejde jen o daně, ale o celkovou ekonomiku. Kdy do státu jako celku dává praha přes 1/4 a ze státu dostává necelou 1/10. To mám ze školy, tak klídek. Vedení Prahy si na to dlouhou dobu ztěžuje. A měl bys vědět, že máme přerozdělovací systém, kdy ty chudší dostávají více. To je ostatně i v celé EU, ale s tím rozdílem, že metro tam ve velkoměstech platí stát z rozpočtu a nikoli město ze svého ošizeného rozpočtu.
  1 2 3 4 5 ... 11      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko