..: Regionova jezdí již i v Olomouckém kraji :..

814002Olomouc - Dvě jednotky řady 814-914 s pořadovými čísly 008 a 009 nasadily dnes České dráhy v Olomouckém kraji. Prezentační jízda se uskutečnila v úseku Olomouc hl. n. - Zábřeh na Moravě, kde byly jednotky symbolicky předány hejtmanovi Olomouckého kraje Ivanu Kosatíkovi. Při předávání byli přítomni generální ředitel ČD Josef Bazala, náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Kolář a ředitel společnosti Pars nova, která výrobu jednotek zajišťuje, Tomáš Ignačák. Obě jednotky v Olomouckém kraji budou nasazovány na tratích vedoucích ze Šumperka, a to do Zábřehu na Moravě a Uničova.

Výroba Regionov zvyšuje v kraji zaměstnanost

Společnost Pars nova sídlí v Šumperku a díky výrobě Regionov snižuje míru nezaměstnanosti v regionu. Od ledna do současné doby přijala společnost již 149 zaměstnanců a nyní má požadavek na dalších 80 zaměstnanců různých profesí (elektrikář, svářeč, zámečník, lakýrník). Nyní zaměstnává Pars nova asi 760 lidí.

Cestování mezi Prahou a Olomoucí od prosince zlevní

680 Díky modernizaci železničního koridoru mezi Českou Třebovou a Olomoucí a napřímení některých úseků v okolí Hoštejna a Lupěného se zkrátí délka trati. Cena jízdenky z Prahy do Olomouce je nyní 294 Kč (obyčejné jízdné), od prosince bude o 20 korun levnější, jízdenka se slevou In-zákazník bude o 14 korun levnější (za předpokladu, že se nezmění ceníky jízdného od prosince v souvislosti s inflací atp. - viz. Železničář č. 37/2006: zohlednění inflačního vývoje v tarifu ČD pro vnitrostátní přepravu cestujících a zavazadel TR 10; Představenstvo vzalo na vědomí předloženou informaci a uložilo zajistit realizaci změny č. 19 TR 10 k 10.12.2006 v souladu s předloženým materiálem...). Zkrácení vzdálenosti však neovlivní obyčejné a zvláštní jízdné SuperCity, kde je tarifní vzdálenost ve 2. pásmu od 151 do 300 km. Spoje SC Pendolino urazí od prosince úsek Praha Holešovice - Olomouc hl. n. za 2:15 hod., tedy asi o 10 minut rychleji než v současnosti. Nově bude v Olomouci zastavovat IC Manažer, který pojede v ranních hodinách do Prahy a v podvečerních zpět do Ostravy. Olomouckým krajem bude od 10.12.2006 nově projíždět také IC s pracovním názvem Moravia na trase Bohumín - Ostrava - Přerov - Bratislava.

zdroj: Tisková zpráva ČD, Tisková zpráva Pars nova


CSPSV | 16.10.2006 (22:20)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu ČR Olomoucký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
16.10.2006 (22:42)  
Nektere tiskove zparvy ve me zacinaji evokovat prispevky, ktere se vysilaji na CT2 v tech retromagazinech (nevim presne, jak se ten porad jmenuje, obcas to zahlednu). Takove ty budovatelske reportaze z 50. let, jaky kdo vymyslel zlepsovak a kolik je treba prijimat pracovniku, protoze vyroba se zveda a tak... :-D
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko