..: Srážka na přejezdu si vyžádala dvě zranění :..
přejezdOpavsko - Dnes krátce po desáté hodině dopolední se na železničním přejezdu v Kravařích-Koutech na trati č. 317 Opava východ - Hlučín srazil motorový osobní vlak 13413 s osobním automobilem. Dle vyjádření operačního důstojníka Centra tísňového volání v Ostravě utrpěl řidič vozidla lehké zranění, jeho spolujezdkyně byla s těžkým zraněním převezena do opavské nemocnice. V autě cestovalo ještě dítě, které podle důstojníka ze střetu vyvázlo bez zranění.

V místě nehody bylo poničené i nástupiště zastávky Kravaře-Kouty a jeden vůz motorového vlaku vykolejil. Doprava na trati je přerušená, obnovení dopravy se očekává v odpoledních hodinách. Příčiny nehody se šetří, viníkem je však zřejmě řidič auta, který vjel na přejezd, jehož výstražné zařízení bylo dle dosud dostupných informací v provozu.

Zdroje: čtk, novinky.cz

OndraJ | 6.11.2005 (13:50)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2      Zpráv na stránku:   
Blažek
06.11.2005 (19:50)  
Proč ti řidiči tak riskujou?
Už jsem několikrát na vlastní oči viděl jak řidiči projížděj přejezd dokut závory nespadnou při spuštěné světelné signalizaci!
No a když nejsou šraňky tak ...
Pro řidiče: přes přejezd se jezdí 30 Km/h a vlak má přednost!!!
Marek Neděla
06.11.2005 (19:33)  
Rád bych upozornil na malý nedostatek. Byl to vlak Os 13410 při jízdě z Kravař ve Slezsku do Hlučína. Byl vlak složený pouze z motorového vozü 810.308. Jelikož jsem byl na místě nehody 30 minut po střetu (bydlím v Opavě) udělal jsem několik zajímavých fotek. Pokud by bl zájem, můžu vám je koncem týdne (asi v pátek) poslat. Podle odhahu drážních inspektorů je předběžná škoda na hnacím vozidle asi 600 tis. Kč. Dovolím si říct, že spolujezdkyně vyvázla s těžkými zraněními (roztříštěná lebka a pánev) a je hospitalizována v opavské nemocnici, řidič je v ktitickém stavu v tetéž nemocnici a dítě, které bylo zajištěno bezpečnostním systém dle Zákona č. 361/2000 Sb. vyvázlo jen s menšími oděrkami a šokem. Jinak auto je zcela zdemolované - na odpis. 810 vykolejil přední nápravou a "zabořil" se čelem do nástupiště. Tím bylo kromě boční části skříně motorového vozu poškozeno i čelo vozu (stanoviště strojvedoucího to nepoškodilo natolik, aby došlo ke zraněné strojvedoucího).
Mirek
06.11.2005 (16:12)  
S tím souhlasím a jsem plně pro.
Vojta H
06.11.2005 (15:05)  
Nebylo by lepší psát obdobné zprávy do sekce Nehody? Někdy těch střetů na přejezdech bývá tolik, že člověk přehlédne ostatní (poněkud důležitější) zprávy. Je to jen návrh...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko