..: Cestování vlakem a easyJet přes Berlín – Schönefeld nabízí cenově výhodné spojení do celé Evropy :..
Berlín - Za výhodné ceny začínající již od 110 € (přibližně 3300 Kč) mohou turisté z České republiky cestovat prakticky do celé Evropy – využijí-li kombinace cesty vlakem a letadlem nízkonákladové letecké společnosti easyJet přes berlínské letiště Schoenefeld. Takto kalkulovaná cena přitom zahrnuje zpáteční jízdenku 2. třídy některým z vlaků EuroCity na trase Praha – Berlín a současně letenku společnosti easyJet z Berlína do některé z evropských destinací a zpět (včetně všech letištích poplatků).
Celková cena za takto naplánovanou cestu v porovnání například s letem z Prahy s jinou leteckou společností tak může být nižší až o více než polovinu. České dráhy nabízejí denně 7 párů přímých spojů (6x EuroCity, 1x rychlík) mezi Prahou a letištěm Berlín Schönefeld. Jízdní doba těchto vlaků mezi oběma stanicemi činí 4 hodiny 46 minut; vlaky jezdí v dvouhodinovém taktu a jsou v nich řazeny moderní, většinou klimatizované vozy poskytující cestujícím vysoký přepravní komfort – včetně možnosti občerstvení v restauračním voze a dalších doplňkových služeb. Ve dvou párech z těchto vlaků (EC178/179 a EC172/173) jsou současně řazeny také vozy pro přepravu kol, kterou následně za poplatek 480 Kč / let přepravuje na palubách svých letadel také letecká společnost easyJet.
V Berlíně zastavují vlaky přímo ve stanici Flughafen Berlin – Schönefeld, která se nachází v docházkové vzdálenosti terminálové budovy tohoto letiště. Cestující se tak pohodlně přímo z vlaku dostane do odbavovací budovy, kde pokračuje k odbavovací přepážce svého letu se společností easyJet.
Letecká společnost easyJet létá z Berlína denně do 27 destinací v celé Evropě. Mezi ně patří například Athény, Barcelona, Basilej, Belfast, Kodaň, Liverpool, Madrid, Neapol, Nice, Olbia (Sardinie), Palma (Mallorca), Pisa, Riga, Valencie či Ženeva. Na lety do všech těchto destinací si mohou cestující zakoupit letenky přes internetové stránky www.easyjet.com, které společnost provozuje mimo jiné v českém jazyce. Ceny letenek přitom začínají již od 18,99 € (cena za jednosměrnou letenku VČETNĚ letištních poplatků) a platí, že čím dříve si zákazník letenku zakoupí, tím výhodnější cenu letenky má šanci získat. K zaplacení letenky je přitom možné použít některou z běžných mezinárodních platebních karet – jako je například MasterCard, Visa nebo American Express.

CSPSV | 2.8.2005 (12:40)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
04.08.2005 (16:23)  
Na relativně krátké tratě/lety podle mě má význam spolupracovat s vlakem (nebo autobusem, záleží na úhlu pohledu), z Prahy to může být maximálně Berlín, Vídeň nebo Bratislava. Pro zákazníka je to rychlejší a navíc se to dá výborně využít do reklamy (obě firmy).
registrovaný uživatel Web
04.08.2005 (16:05)  
Na druhou stranu bych se pak docela bál, že někde chytnu zpoždění a "rezervace" mi propadne :/
registrovaný uživatel Web
04.08.2005 (16:00)  
Dobře, nebavíme se o nákladní dopravě, tak sem si to slovní spojení trošku upravil no, snad to všichni pochopí ;) Let s přestupem se nevyplatí hlavně díky nejrůznějším letištním poplatkům, které nám pomalu dohánějí ceny letenek :) Levne aerolinky sic nemaji problem s odbytem, to ale neznamena ze se nebudou snazit ho jeste zvysit :) Zahusteni spoju z jednoho letiste by bylo jednim z velmi dobrych optimalizacnich tahu. Vzhledem k tomu, ze tak kratkou letenku jako PRG-SXF proste pro nizkonakladove zakazniky vyhodnou neudelate a budete tam mit jenom zbytecne zabrane letadlo, prislo by mi celkem vhodne nejak spolupracovat treba s drahou, nebo s busem (nakonec s autopujcovnama uz spolupracuji, ze...).
Vikendove letenky byvaji aspon tak o 50 procent drazsi...
registrovaný uživatel waszyn 
04.08.2005 (15:21)  
kolego mate tuseni co je to kombinovana doprava?;)
s levnyma aerolinkama je problem ze let s prestupem se moc nevyplati,oproti klasickym aerolinkam dvakrat odbaveni=2x poplatky a cena se v podstate rovna normalni letence z bodu A do bodu C.
Presun do Berlina vlakem a dal letadlem ma jak jsme se shodli smysl jen ve zvlastnich pripadech(so+ne).Levne aerolinky jsou primarne vyhodne pro lety mezi dvema mesty bez prestupu.A pokud prestup letadlo-letadlo nahradim vlakem tak se akorat trosku vice projdu a budu mit vice vyrizovani.
Levne aerolinky nemaji naprosto zadny problem s odbytem cili nevidim duvod proc by mely jakymkoliv zpusobem spolupracovat s CD.Pze zajmem EJ je aby cestujici z CR dal do Evropy prestupovali v Londyne a pochopitelne vyuzili dalsi let easy jetu,coz je vzhledem ke mnozstvi dostupnych letu tamtez levnejsi nez varianta vlakem do Berlina..w
registrovaný uživatel Web
04.08.2005 (14:05)  
Taky jsem hned hledal kde ma easyjet tuhle nabidku s CD a ono nic... To mi tvrdte, ze by nebyl ochotny se s zeleznici dohodnout a tvorit nabidky na kombinovanou dopravu. Nakonec by s tim mohli prijit treba z CD misto psani matoucich tiskovych zprav.
registrovaný uživatel waszyn 
04.08.2005 (0:02)  
my letajici vime o kolik jsou v sobotu drazsi letenky nez v jine dny v tydnu,cili co usetrim na vlaku to proletim :-/
a v nedele je v pripade dovolene nevhodna,pze clovek zabije cely vikend...
registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
03.08.2005 (23:55)  
ad Waszyn: Pokud byste ale byl ochoten akceptovat cestu v sobotu nebo v neděli (stejně budete muset s letenkou plánovat předem) a máte ve svém okolí někoho, kdo umí německy (pokud ne vy) a někoho, kdo má mezinárodní embos. kartou (pokud ne vy), pak není nic snažšího než koupit online-ticket přes internet.

Se slevou SparPreis50 (=nákup min. 3 dny předem,cesta v SO nebo NE a jste závislý na Vámi vybraných spojích-nesmíte použít jiné) to vyjde z Bad Schandau do Berlína na 36,00€ při cestě 1 osoby. Nutné je připočíst Schöna Gr - Bad Schandau za 6,00€ a ČR. Všechny ceny jsou zpáteční.
registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
03.08.2005 (23:47)  
Tady je to horší, z Bad Schandau do Berlína bez slev je to 72,00€ (+ připočíst síť ČD). Jízdenky DB se vyplatí pouze pokud má člověk Bahncard nebo plánuje dopředu (minimálně 3 dny a cesta je přes SO nebo NE).

Já například jel z Prahy do Ostseebad Binz (u Baltu) s přítelkyní s využitím spousty slev za 53,25€(na osobu). S TCV-jízdenkou by to bylo za 157,80€ (s Rail + za 121,80€) a to už je sakra rozdíl...

Ale údaj 66,00€ ze stránek ČD je dost divý, protože i www.jízdenka.cz udává cenu za zpáteční jízdenku z Prahy do Berlína (se Z-Kartou) 84,20€, s Rail+ za 70,80€.
registrovaný uživatel Waszyn
03.08.2005 (22:33)  
vidim ze se orientujete v cenach v nemecku, jaka by pak byla nejnizsi cena pro 1 osobu nezavisla na dni v tydnu bez prestupu?
na strankach cd jsem objevil jen 66 € tam a zpet.
uvazoval jsem o letu z berlina, ale za ty 2000 je to porad jeste nevyhodne.
Diky Vasek
registrovaný uživatel Petr´ V  mail  
03.08.2005 (22:01)  
Toto je oficiální tisková zpráva ČD, osobně jsem na stránkách nenašel žádnou informaci o spolupráci. Ale na druhou stranu, proč by to ČD zvěřejnili, když by neměli žádnej mitarbeit s easyJet? Stejně tak by mohli psát o SKYEurope z Bratislavy, LOTu z Warszawy...do všech těchto měst se dá dostat také přímo vícekrát za den

Jinak nejlevnější jízdenky do berlína jsou´(při společné cestě 2 osob):
Praha HLN - Schöna Gr a zpět s KMB2000 = 0,00 CZK/€
Schöna Gr - Bad Schandau a zpět 6,00 € (s Rail+ 4,80€)

Bad Schandau - Berlin SFH a zpět 25,50€
SparPreis50, Mitfahrerrabatt

Celkem tedy: 31,50 € tam i zpět (cena pro 1 osobu)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko