..: Zvláštní vlaky na pohřeb papeže do Říma :..
Praha - V pátek 8.4.2005 se bude v italské metropoli Římě konat pohřeb Jana Pavla II. Z tohoto důvodu posilují dopravci své spoje. V letecké dopravě posílily své spoje ČSA /19 letů/, zvláštní let připravuje Fischer Air, k nárůstu poptávky došlo i u SmartWings. Cestovní agentury a kanceláře připravují zvláštní zájezdy na papežův pohřeb.
Pokud by se do Říma chtěli dostat cestující vlakem, tak musí využít pravidelné spoje s přestupem v Rakousku či v Německu. ČD nevypraví žádný speciální vlak. Dráhy pouze doporučují zajistit si ve vlaku rezervace, protože vlaky budou přeplněny poutníky, kteří budou ze sousedních zemí do Říma cestovat.
Přes české území pojede několik zvláštních vlaků, které vypraví polské železnice PKP. Čeští poutníci však nebudou mít možnost do těchto vlaků přistoupit. Termíny ani počet zvláštních vlaků nejsou známy. Počítá se se 2-4 soupravami vlaků z Polska, kde se papež pod jménem Karol Wojtyla v polské Wadowici narodil.

CSPSV | 5.4.2005 (12:31)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
Sergej
05.04.2005 (13:11)  
Tak mě napadá, kdyby teroristi odpálili při tom pohřbu nálož, tak zabijou většinu státních představitelů, ovšem včetně některých arabských a to by jim u Alláha asi neprošlo.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko