..: Nová sekce v galerii :..

tramvaj 51, San Francisco, foto: BBvK Vlak jede do vozovny Vokovice. Kolikrát jsem jen slyšel tuto větu. A vždy jsem si v duchu dodal – no ano, vlak. Jede po kolejích, skřípe na výhybkách, poslouchá návěstidla, dodržuje jízdní řád, tak je to vlak. Paní či pánovi za pultem se neříká strojvedoucí, ale řidička či řidič, není to lokomotiva v pravém slova smyslu, a nespinká v depu, ale ve vozovně. Přesto všechno se mu ale říká vlak. Vozí především pasažéry, ale občas i nějaký ten náklad, v dřívějších dobách pak kropil ulice či pomáhal u požárů, vozil stěrk, uhlí a dokonce i nebožtíky. Umí být pěkně dlouhý a leckde se dokonce dělí o koleje s „dospělými“ soupravami, jinde se s nimi dokonce zkřížil do podoby vlakotramvají. Proč ho tedy nebrat jako vlak?

Vážení přátelé, uživatelé galerie. Ačkoliv se dnes v anglosaských zemích slaví Halloween, svátek strašidel, vy se děsit nemusíte, že jste ve vašem prohlížeči zadali špatnou adresu. Jste dobře na ŽelPage a ty tramvaje jsou tu také správně. Rozhodli jsme se obohatit zdejší galerii novou sekcí, Ostatní kolejová vozidla, což budou především tramvaje a (pozemní kolejové) lanovky.

Třídění bude velmi podobné tradičnímu složení galerie s tím, že česká a slovenská síť je rozdělena podle měst a zbytek světa podle zemí. Pokud máte ve svých archivech zajímavé a netradiční záběry z tramvajových (a lanovkových) provozů z celého světa nebo z obou tuzemsek, a chcete se o ně podělit, neváhejte. Jelikož míst, kde ve světě jezdí tramvaje, je nemálo, pokud máte takový záběr, který nelze zařadit do předem připravených kategorií (které najdete v běžném vkládacím dialogu), stejně jako u zbytku galerijního katalogu, napište si o vytvoření příslušné kategorie třeba přímo mně vzkazem, nebo libovolnému správci galerie, nebo rovnou sem pod tuto zprávu.

Váš tým galeristů.


Chary Poslat mail autorovi | 31.10.2019 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Svět


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Junior 
01.11.2019 (23:19)  
pekař: zrasty kolízie a pod sú síce omnoho častejší jav ale skúseného fotografa predsa nezaskočia či? (-: samozrejme občas sa nepodarí ale po dlhšom fotení električiek človek naberie nejaké skúsenosti aj v mestskom prostredí a nemyslím si že teraz tunajší autori začnú hromadne fotiť tram len aby mali čo naliať na ZP, proste budú zverejňovať tí, čo to už nejakí čas fotia a vedia ako na to
registrovaný uživatel pekař 
01.11.2019 (19:07)  
Souhlasim s predrecniky. Je to výborný napad a trolejbusy by taky bodly. Nová doba:)
Jen trochu rypavy dotaz. Co ted s pravidly všech moznych fotoskol o srustech, kolizich apod. Ty se preci jen v realite mhd dodržují trochu hůře?:)
dopisovatel nebo člen ŽP Rabín 
01.11.2019 (12:26)  
Pochvalně mručím za zřízení této rubriky :)
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
31.10.2019 (19:37)  
Zirecku - vrátit zpět původní věhlas a "bohatost" fotogalerie ŽP -
krásné snímky - nemáme?
zkušení editoři - nemáme?
fotosoutěž - někdo to musí udělat. Já to dělat nebudu jen proto, že to někdo vymyslel. Není mi to přirozené, není to moje parketa. Chceš si to vzít na starosti?
výstava - dtto?
kalendář - vychází každý rok, letošní je v tisku;
fotoškola - tohle můžu, rád, ale máš pocit, že je něco palčivého, co trápí větší než malé množství lidí a díl fotoškoly by najednou vytrhl les trnů z armády pat? Jestli ano, házej. Krom LR a ACR (nemám, nepoužívám) dovedu asi zpracovat ledacos. Inspirace na obsah je něco, co každý tvůrce nedokáže zaplatit.
ohlédnutí za rokem očima - mělo to takový úspěch? Mně to přišlo, že to hlavně v závěru už bylo dost unavené a že se to jako námět vyčerpalo až na lógr.
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
31.10.2019 (18:29)  
zirecek: Snahy o vývoj a změny byly v minulých letech opakovaně požadovány že strany správců. Je to bohužel mnohem složitější než se člověku neznalému všech okolností a souvislostí může jevit. Možná bys měl svoje podněty a připomínky adresovat přímo kompetentním osobám. Napsáním komentáře pod článek se nic nevyřeší a neposune k lepšímu. :-)
registrovaný uživatel 55p 
31.10.2019 (16:55)  
A co vlastně trolejbusy? To jsou taky (dle českého zákona) drážní vozidla :-)
31.10.2019 (14:15)  
Když si položím otázku PROČ tramvaje, tak si přečtu znovu text Charyho, kde píše, že cílem je obohatit zdejší galerii.

Tak mne napadne další otázka k obohacení galerie: proč raději neudržet, vrátit zpět původní věhlas a "bohatost" fotogalerie ŽP - krásné snímky, zkušení editoři, fotosoutěž, výstava, kalendář, fotoškola, ohlédnutí za rokem očima... a postupovat někam dále, vyvíjet se: vyšší rozlišení, copyright, možnost většího textového popisku, stabilně funkční zadávání GPS. Jsou světové weby, odkud lze jen převzít nějaké myšlenky, inspirovat se.

Než někdo uvidí rudě a začne zuřivě psát do klávesnice, jak je vše dobrovolné, zdarma, nejsou lidi, co si to vůbec dovoluji psát...: Zelpage má platící členy, konto s penězi. Z příspěvků je snad možné zaplatit nějaký malý vývoj webu po několika letech. Jde jen o to, nezůstat dlouho stát, mírná evoluce po několika letech bez revoluce.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
31.10.2019 (8:51)  
Velkohubí tramvjáci! Pritom vozí jen salinu.....
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko