..: Nová sekce v galerii :..

tramvaj 51, San Francisco, foto: BBvK Vlak jede do vozovny Vokovice. Kolikrát jsem jen slyšel tuto větu. A vždy jsem si v duchu dodal – no ano, vlak. Jede po kolejích, skřípe na výhybkách, poslouchá návěstidla, dodržuje jízdní řád, tak je to vlak. Paní či pánovi za pultem se neříká strojvedoucí, ale řidička či řidič, není to lokomotiva v pravém slova smyslu, a nespinká v depu, ale ve vozovně. Přesto všechno se mu ale říká vlak. Vozí především pasažéry, ale občas i nějaký ten náklad, v dřívějších dobách pak kropil ulice či pomáhal u požárů, vozil stěrk, uhlí a dokonce i nebožtíky. Umí být pěkně dlouhý a leckde se dokonce dělí o koleje s „dospělými“ soupravami, jinde se s nimi dokonce zkřížil do podoby vlakotramvají. Proč ho tedy nebrat jako vlak?

Vážení přátelé, uživatelé galerie. Ačkoliv se dnes v anglosaských zemích slaví Halloween, svátek strašidel, vy se děsit nemusíte, že jste ve vašem prohlížeči zadali špatnou adresu. Jste dobře na ŽelPage a ty tramvaje jsou tu také správně. Rozhodli jsme se obohatit zdejší galerii novou sekcí, Ostatní kolejová vozidla, což budou především tramvaje a (pozemní kolejové) lanovky.

Třídění bude velmi podobné tradičnímu složení galerie s tím, že česká a slovenská síť je rozdělena podle měst a zbytek světa podle zemí. Pokud máte ve svých archivech zajímavé a netradiční záběry z tramvajových (a lanovkových) provozů z celého světa nebo z obou tuzemsek, a chcete se o ně podělit, neváhejte. Jelikož míst, kde ve světě jezdí tramvaje, je nemálo, pokud máte takový záběr, který nelze zařadit do předem připravených kategorií (které najdete v běžném vkládacím dialogu), stejně jako u zbytku galerijního katalogu, napište si o vytvoření příslušné kategorie třeba přímo mně vzkazem, nebo libovolnému správci galerie, nebo rovnou sem pod tuto zprávu.

Váš tým galeristů.


Chary Poslat mail autorovi | 31.10.2019 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Svět


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP mRKEF  mail  
07.11.2019 (22:55)  
Chary : už je to poměrně dávno. Někdy lp 2010 kdy jsem jezdil do Ruska a pár fotek sem i nalil. Tuším, že postup byl ve smyslu návrh správcům, kteří mě odkazali na webmastera a tam to padlo do prázdna. Ale je to dávno, fakt si to už nepamatuji, ale jistě si pamatuji, že jsem tu skupinu navrhoval.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
07.11.2019 (9:07)  
Ano, u všech fotek to je. Stejně jako poznámka k fotografii je to volitelná položka a je čistě na autorovi, jak s tím naloží.
07.11.2019 (5:36)  
mRKEF: Ty vidíš u nějaké fotky na liště možnost zobrazení přes GPS?
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
06.11.2019 (23:53)  
mRKEF Vím, že jsem kdysi třeba navrhoval zřízení skupiny galerie pro Rusko, opět bez úspěchu. A to je tu z Ruska fotek celkem dost. Přitom následně tady je třeba skupina kosovo a tam dvě fotky.

Jo a komu to kde bylo navrhováno? Protože hele, mávnu myší a žuch, je to tam. Vytvořit kategorii není problém. Popisovaný problém mi přijde jako přinejmenším podivný, protože kategorií na v malých počtech se vyskytující členy máme nespočet.
dopisovatel nebo člen ŽP mRKEF  mail  
06.11.2019 (18:50)  
Tak mě to nějak nepálí, jen možná by někdy nebylo od věci brát i v potaz nějaké názory plebsu :). Vím, že jsem kdysi třeba navrhoval zřízení skupiny galerie pro Rusko, opět bez úspěchu. A to je tu z Ruska fotek celkem dost. Přitom následně tady je třeba skupina kosovo a tam dvě fotky.

Prostě několikrát snaha byla něco navrhnout, ale když vše skončí v kanálu, tak se na to člověk radši rovnou vybodne.

ŽP pořád sleduji a díky galerii jsem aspoň mírně vylepšil své fotoschopnosti, ale trochu mrzí, že to poslední dobou hodně uvadlo. Chápu, že změna webu třeba je věc náročná, ale ne nereálná.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
06.11.2019 (15:34)  
mRKEF: Tak gratuluju k zadostiučinění :) Na každý návrh někdy vhodná doba je, jindy není. A na tyto dva tehdy prostě z různých konkrétních důvodů nebyla. Stačí takto?
dopisovatel nebo člen ŽP mRKEF  mail  
06.11.2019 (14:50)  
No vida, nakonec to jde. Matně si pamatuji, že jsem před mnoha mnoha lety sekci tramvají navrhoval, ale bylo to zavrženo. Podobně jsem byl odbyt i s uvedením GPS ve smyslu, že tu nejsme od toho, abychom lidi vedli za ručičku na flek. Nakonec i GPSky už tu nějakou dobu jsou ...
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
05.11.2019 (18:03)  
362-153: Komentáře jsem nepsal proto, abych si nějak "vynucoval" plácání po zádech. Psal jsem hlavně z důvodu toho, že nejsem schopen správně vysvětlit genezi vývoje webu a jeho fungování po technické stránce. To by správně a přesně dokázali oba níže jmenovaní.
Ze strany správců galerie byly návrhy na změny, vylepšení a zavedení nových funkcí předneseny již před drahně dlouhou dobou, včetně návrhu na částečného spolufinancování. Byl učiněn pokus získat někoho, kdo by měl chuť a čas se o web starat a vylepšit ho. Ztroskotalo to na "rodinných důvodech".
05.11.2019 (11:45)  
Topič: Děkuji za vysvětlení věci :-) Jako určitě klobouk dolů před člověkem, který web programoval, protože je-li v téhle podobě od začátku tisíciletí, tak to tenkrát muselo dát STRAŠNĚ!!!! práce tohle naprogramovat.

Necítím se povolaný právě z toho důvodu, že jsem jen prostý konzument. Takže podle mého názoru můžu nějaký problém max. zmínit, ale nepřísluší mi kohokoliv atakovat nebo uhánět o nápravu, když zbytek je asi spokojený.

OT: Nedávno jsem stěhoval jeden z webů, co spravuju, stálo mě to 14 dní práce po nocích. Takže přestěhovat (jakkoliv je to myšleno - tzn. posadit na nový redakční systém či na nový hosting apod.) je práce v rozsahu ŽP naprosto nepředstavitelná a plně rozumím tomu, že se do toho nikomu nechce. Ale zase zakonzervovat to tu na věky, podle mého, není správná cesta. Jednou to bude potřebovat klíčové rozhodnutí. A to, jak web vznikal, na tom bohužel nehraje roli. Teď je to web s cca 27 tis. fotografiemi, cca 750 články, ostatní jsem nepočítal. A tak je s tím potřeba počítat při hledání jakéhokoliv dalšího technického řešení.

Takže jak jsem psal. Rozhodnete-li se pro prohlídku, nemám problém zpřístupnit backend některého ze svých webů, některé provozuji i v režimu tzv. Multisite, tedy pod jednou instalací jede několik webů. Ale zcela primární je, abyste si vy, jakožto správci a admini sedli a řekli, jaká bude další cesta.

Závěrem: Nechci, aby ani v nejmenším vznikl dojem, že chci říct, že něco děláte blbě. NE!!!! Děláte to velmi velmi dobře. Žp jsou super, děláte to skvěle, s nasazením, takže sem chodím někdy od roku 2004 prakticky denně. Jen ta technická stránka... je to jako s autem. Dvacet let staré auto jede, ale jednou bude potřebovat opravu, nebo vyměnit za nové.
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
05.11.2019 (10:54)  
362-153: Necítím se být povolaný, abych atakoval předsednictvo vašeho spolku.
To je bohužel špatně. Proč se necítíš povolaný? Proč bys jako uživatel nespokojený s fungováním webu nemohl napsat předsedovi nebo webmasterovi. Navrhovat řešení bez toho, aniž bys věděl něco o tom jak je postavený web není asi příliš efektivní. :-)

Diskusní vlákno je dostatečně dlouhé na to, abyste si v rámci spolku na určitá témata sedli. Do toho vám opravdu nemůžu zasahovat. V případě dotazů ale jsem k dispozici.

V rámci spolku jsme "na tom seděli" v minulých letech opakovaně každý rok.

Ale vzhledem k aktuálnímu pracovnímu i rodinnému vytížení nechci rozjíždět zbytečně něco takhle velkého ze své iniciativy. Nemám na to prostě ani čas...

Jeden z důvodů, proč se ze zmiňovaných "sezení nad tím" téměř nic konkrétního nevylíhlo.
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko