..: Fotogalerie - detaily fotografie V kuchyni II. :..
 

V kuchyni II.


V kuchyni II.Informace o fotografii:
 - Úsek: Rakovník zastávka - Lužná u Rakovníka
 - Datum: 31.3.2013
 - Autor: topič  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 4413x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 7

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

05.12.2015 (7:39)  
topič: díky moc
04.12.2015 (8:58)  
JN: Rošty se spéct nemohou, mohou se propálit. Spéká se palivo na roštu, což je nežádoucí, protože se tím snižuje účinnost kotle, menší vývin páry. Nedělá se to bodlem, ale ocelovým hrablem a docela to pálí do rukou, když se s ním "šťouráš" v peci déle než je zdrávo.
Prohrábnutí ohně za jízdy má několik důvodů. Narušení vrchní vrstvy paliva, které se začalo spékat, rozprostření paliva rovnoměrně po celé ploše roštu pece, pokud si topič "zaházel" palivem zadní trubkovnici kotle nebo mu napadalo za dvířka pece či doprostřed pece. U lokomotiv s přikladačem by se mělo přikládát tak, aby palivo bylo stejnoměrně rozloženo a jeho vrstva měla stejnou tlouštku po celé ploše rosštu. Poválečné lokomotivy čsl. konstrukce s přikladačem měly natřásací rošty Houlson o čtyřech sklopných polích. Jejich pohybem se také dá spékající se vrstva paliva narušit. Prohrabávání ohně se provádí co možná nejrychleji, aby se pec příliš neochlazovala.
Navíc, ať se to může laikovi zdát podivné, byly mezi lokomotivami stejného typu mnohdy značné rozdíly. Některé "vařily" báječně, jiné byly potvory, kde se člověk nadřel, aby "udělal" dostatek páry a obsluha topeniště byla náročná.
03.12.2015 (21:09)  
Co je cílem takového přehrabování bodlem? Vyčistit rošt, prohrábnutí kvůli prohoření vrstev? Nehrozí za jízdy s otevřeným topeništěm, že se speče rošt?
03.12.2015 (17:08)  
Wow! Tahle je fakt parádní :-)
03.12.2015 (13:04)  
Něco většího? Šlechtična? Štokra to podle fotky zřejmě má...
03.12.2015 (13:19)  


475.179
03.12.2015 (12:58)  
Nomen omen:-) Great.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko