..: ČT2 : Svět na kolejích :..

Ilustrační obrázekČeská televize - ve čtvrtek 1. 11. 2007 v 15:30 vysílá ČT2 další z dílů pořadu o železnici Svět na kolejích. V listopadovém vydání pořadu nás moderátor Václav Žmolík zavede na Mezinárodní strojírenský veletrh do Brna. Mezi vystavenými kolejovými vozidly tam tvůrce magazínu zajímal hlavně nový řídící vůz řady 954 pro České dráhy. Zájemcům o železniční nostalgii se zase jistě bude líbit reportáž z oslav sto deseti let trati Praha - Dobříš. Dozvědí se, proč se jí kdysi říkávalo Expres Praha - Paříž - Dobříš. Nachystaný bude rovněž příspěvek o modernizaci třetího koridoru mezi Plzní a Stříbrem. Diváci se mohou těšit i na zahraniční výlet motoráčkem mezi dolnorakouskými vinicemi z Retzu a Drosendorfu. Ani tentokrát nebude ve Světě na kolejích chybět soutěž o hodnotné ceny.

Pořad je vysílán na České televizi na programu ČT2 jednou měsíčně. Podrobnosti o pořadu jsou též na webu Českých drah.

zdroj: Česká televize


JRtrain Poslat mail autorovi | 27.10.2007 (17:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel koza 
10.10.2008 (8:33)  
Já bych navrhl aby se svět na kolejích příjel podívat sem do posázaví(Čerčany,Sázava Černé Budy,Český Šternberk,Kácov,Zruč nad Sázavou,Vlastějovice,Ledeč nad Sázavou,Světlá nad Sázavou a aby se to taky vysílalo protože posázaví nemá na dráze konkurenci!!!
registrovaný uživatel Dan Adensam  mail  
29.10.2007 (14:50)  
Jednou sem viděl pořad , večer na téma:Jízda vlakem naší krajinou a to rozhodně pochvalné nebylo.
29.10.2007 (13:21)  
junkrs: Nehodlám se hádat na téma podíl ČR ve Škodovce. Slyšel jste někdy o Zákonu o České televizi? Tady je malá citace:

Česká televize poskytuje službu veřejnosti České republiky tvorbou a šířením televizních programů na celém území České republiky. Jejím posláním je poskytovat objektivní, ověřené, všestranné a vyvážené informace pro svobodné vytváření názorů, rozvíjet kulturní identitu českého národa a národnostních a etnických menšin v České republice, zprostředkovávat ekologické informace, sloužit vzdělávání, výchově mladé generace a přispívat k zábavě diváků.

Možná se Vám zdá protěžování ČD v pořádku, ale v soudladu s tímto paragrafem to rozhodně není!
registrovaný uživatel junkrs 
29.10.2007 (12:15)  
cestující: Tak to by zrovna moc podobné nebylo. ČD vlastní ze 100% stát a proto by i bylo pochopitelné, kdyby si rovněž ve státní TV protěžoval svého dopravce. A kolik procent má stát ve Škodě Auto, resp. ve VW, respektive v Porsche, které má kupovat VW i se Škodou Auto?
28.10.2007 (19:47)  
junkrs: Pokud by šlo o dokumentární filmy o železničních dopravcích v ČR, tak to je jiná věc. Ale pokud někdo vysílá pořad, který se tváří, jako že je obecně o železnici, a přitom protěžuje jednu firmu a to navíc za naše koncesionářské oplatky, tak to podlě mě v pořádku není! Je to podobné, jako kdyby byla Auto Moto Revue jenom o Škodovkách.
registrovaný uživatel junkrs 
28.10.2007 (19:18)  
cestující: Proč by dokumentární pořady o soukromých železničních přepravcích musely být v reklamním čase? To je snad daný zákonem? :-)
28.10.2007 (17:21)  
cestujicí : opět svámi musím plně souhlasit
28.10.2007 (15:58)  
junkrs: Kdyby něco podobného dělala soukromá televize, může zase propagovat soukromé dopravce.

To může, ale leda tak v reklamním čase.
registrovaný uživatel JnR 
28.10.2007 (13:45)  
Pořad by se měl určitě vysílat častěji. Auto Moto Revue a spousta dalších se taky vysílá každý týden. A alespoň náznak objektivy a nezávislosti by taky neškodil.
registrovaný uživatel junkrs 
28.10.2007 (9:48)  
A co je na tom špatného, že pořad veřejnoprávní státní televize propaguje, státní železnici? Kdyby něco podobného dělala soukromá televize, může zase propagovat soukromé dopravce. Mě osobně se také nelíbí spousta věcí na ČD, ale protože je toto jediný pořad o železnici u nás a mohl by se klidně vysílat i častěji, třeba každých 14 dní. Já osobně se na něj jako vždy už těším.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko