..: Na automaty chce výjimku, je to prý služba pro cestující :..

Ilustrační obrázekChomutov - "Hraní na automatech zpříjemňuje cestujícím čekání na vlak," zní argument provozovatele snack baru na chomutovském vlakovém nádraží. Od města žádá, aby mu byla udělena výjimka na provoz herních automatů, jenž je od začátku letošního roku omezen městskou vyhláškou na dobu od 14 do 22 hodin. „Došlo tím k omezení našich služeb cestujícím ČD,“ píše ve své žádosti jednatel společnosti, která podnik provozuje. Svou snahu opírá také o tvrzení, že nádraží leží mimo obytnou zónu města, takže od případných hráčů nehrozí narušování veřejného pořádku. „Provoz výherních automatů neslouží stálým hráčům, ale cestujícím, kteří si krátí čekání na vlak,“ píše se v dopise. Šance na získání výjimky je ale podle všeho mizivá.

Žádostí se budou zabývat zastupitelé, kteří jako jediní mohou výjimku udělit. Museli by ale vyhlášku změnit. Dá se však spíš předpokládat, že žádost zamítnou. Negativně se už k ní vyjádřili radní; a také úředníci z ekonomického odboru považují důvody společnosti za neopodstatněné. „Povolení výjimky z provozování výherních hracích přístrojů by strhl lavinu žádostí jednotlivých provozovatelů,“ dodává v materiálu určeném pro zastupitele Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky na chomutovském magistrátu.

zdroj: Chomutovský Deník


Adys Poslat mail autorovi | 5.4.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
05.04.2008 (21:13)  
Tady jde jenom o prachy a o nějaký službě pro cestující si můžem nechat akorát zdát.
registrovaný uživatel nvlik 
05.04.2008 (20:17)  
No jasně pokaždé když mi ujede vlak tak si jdu utratit pár peněz navíc abych byl už úplně bez peněz :).. jsem zvědavý jestli této "službě pro cestující" někdo uvěří
05.04.2008 (19:56)  
sunfreedom: Nemíchej hrušky s jablky dohromady. Kouření je něco úplně jiného, neudělá to z tebe beznadějně zadluženou trosku; akorát dřív umřeš. A ze spotřební daně pěkně krmíš státní rozpočet. Kouření v restauracích by šlo vyřešit elegantně, a to tak že by byly povinně stavebně oddělené prostory, v jednom (s účinným větráním) by se hulilo a v druhém ne. Když už absolutní zákaz, tak by bylo vhodné ho časově ohraničit, třeba 6-20h se nehulí, 20-6h se hulí. Absolutní zákaz by byl pro mnoho (především vesnických podniků, kde vysedává u piva pět strejců) restaurací opravdu likvidační.
Proti automatům je přísný postup na místě.
05.04.2008 (19:24)  
Aha. Na kolikáté stránce liberální učebnice to asi bude... Že o umístění automatů, kouření, cenách a všem ostatním rozhoduje majitel restaurace a nikoliv stát...
registrovaný uživatel tgw 
05.04.2008 (19:15)  
Bovlk Kolik lidí na automatu vyhraje a kolikrát prohrají.A z kolika hloupých lidí automaty dělájí žebráky a posléze i u několika jedinců lupiče,vrahy a někdy i vlastních rodičů.To je smutné.Je možné ,že váš kamarád čekal,až se automat naplní a poté měl štěstí.To není pokaždé.Já bych byl jednoznačně pro zrušení automatů.Majitelé automatů neřeší jestli nějaký vůl tam nahází love a co se poté děje.Je mu to u pr..le.Dokud se ho to nezačne též týkat.Byl bych pro jiné příjmy.Automaty by mohli býti,ale zábavné-nějaké hry.Kde se nemůže dostat do mínusu.Nebo zrušit.Nebo internetovou kavárnu.Nebo jiné nápady.Bar,restaurace atd.A jiné.
registrovaný uživatel Vikin 
05.04.2008 (18:52)  
at už zmizí všechny automaty,dělá to z lidí akorát gamblery a žebráky!
05.04.2008 (17:57)  
To by za chvili mohl někdo přijít s tím, že by na nádraží otevřel erotický klub a argumentoval by, že sexuální pracovnice využívají cestující při krácení čekání na vlak :) tak by chtěl platit pouze symbolické nájemné, protože vlastně poskytuje službu cestujícím.
05.04.2008 (16:38)  
Ať už hrací automaty zmizí. A to hned!
registrovaný uživatel miker  mail  
05.04.2008 (16:27)  
Na hovadiny, to je teda užije...
registrovaný uživatel Bovlk 
05.04.2008 (15:26)  
TGW: Normalni cestujici naopak obcas docela slusne vyhravaji. Jeden muj kamarad jednou sedel v nejake nadrazni hospode, cekal na vlak a pozoroval manika, ktery zurive hazel do automatu dvacku za dvackou a vsude hlasil, ze uz ho ma nahazeny. Pak si manik dosel objednat dalsi pivo a muj veci znaly kamarad, ktery jiz slysel vlak houkat v nejblizsi zatacce, vhodil jednu dvacetikorunu a nastavil tricko. Uprkem cestou na vlak, aby nedostal pres drzku, pry poztracel na nastupisti nekolik set, mozna i tisic, ale bohate se mu to vyplatilo :-)
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko