..: Na automaty chce výjimku, je to prý služba pro cestující :..

Ilustrační obrázekChomutov - "Hraní na automatech zpříjemňuje cestujícím čekání na vlak," zní argument provozovatele snack baru na chomutovském vlakovém nádraží. Od města žádá, aby mu byla udělena výjimka na provoz herních automatů, jenž je od začátku letošního roku omezen městskou vyhláškou na dobu od 14 do 22 hodin. „Došlo tím k omezení našich služeb cestujícím ČD,“ píše ve své žádosti jednatel společnosti, která podnik provozuje. Svou snahu opírá také o tvrzení, že nádraží leží mimo obytnou zónu města, takže od případných hráčů nehrozí narušování veřejného pořádku. „Provoz výherních automatů neslouží stálým hráčům, ale cestujícím, kteří si krátí čekání na vlak,“ píše se v dopise. Šance na získání výjimky je ale podle všeho mizivá.

Žádostí se budou zabývat zastupitelé, kteří jako jediní mohou výjimku udělit. Museli by ale vyhlášku změnit. Dá se však spíš předpokládat, že žádost zamítnou. Negativně se už k ní vyjádřili radní; a také úředníci z ekonomického odboru považují důvody společnosti za neopodstatněné. „Povolení výjimky z provozování výherních hracích přístrojů by strhl lavinu žádostí jednotlivých provozovatelů,“ dodává v materiálu určeném pro zastupitele Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky na chomutovském magistrátu.

zdroj: Chomutovský Deník


Adys Poslat mail autorovi | 5.4.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Kubajs 
06.04.2008 (13:24)  
Já ten bar znám a věřte mi, že normální cestijící by tam nevlez. Tmavá špinavá kobka 5x5m, dva stoly, barovej pult, podél zdi automaty a pivo jen lahvový, k jídlu nic.
registrovaný uživatel M 
06.04.2008 (13:20)  
Sorry, ale prepadani na ulici dost vyrazne zasahuje do prav toho prepadnuteho. Hrani automatu ne
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
06.04.2008 (12:54)  
M: ano, nikdo ti nemusí říkat, co je dobře a co je špatně.

A proto nepřepadáš na ulici, přesto že někteří ano, je na to zákon a zbytečně to váže velké prostředky společnosti (policie, soudy, vězení). Taky netelefonuješ v kině, přesto že je na to "vyhláška" v podobě cedulky na dveřích, a ta se tam logicky objevila až po zřejmě opakovaném výskytu tohoto negativního jevu, sám od sebe zastavuješ před přechodem, ač je to přikázáno a "nově" jsou za to i body, což nechápeš, že se vůbec někdo unavoval vymýšlením této tak samozřejmé věci. Sám od sebe neřídíš opilý, protože víš, že je to kapitální blbost a hazard se životem, svým i druhých. Přesto je to někde uvedeno s paragrafem a postihováno.

Kéž by všichni byli jako ty. Kdyby všichni věděli, co je dobře, co je špatně, co se nemá a co je blbost, to by se nám krásně žilo ve spokojené Utopii. Jenomže... proč teda máme kolem sebe taková kvanta zákonů, nařízení, omezení a vyhlášek, vždyť mě i tobě je přeci jasné, co je dobré a co ne.
06.04.2008 (12:13)  
M:sice popisuješ na tohle téma už druhou A4 a přesto si nám ještě nic neřek.Souhlasim s chacharem a dalšíma.
Vážení přátelé tak mám taky smutnej víkend,páč po ránu vždycky jdu hodit něco slípkách,náký zbytky od včera a zrní.Tedko tak jdu po dvoře koukám na toho kohouta von si to tam štráduje a najednou z ničeho nic padnul,seknul sebou to ste ještě neviděli.Kámoš je veterinář tak řikal že dostal mrtvici.Vono mu už táhlo na 11 let a ja ted nevim zda ho mám zakopat nebo udělat papináku psovi k večeři,páč ten minulej 8 letej se vařil 8 hodin tak tenhle nejmín 10.Ale von mě měl rád tak ho asi zakopu a udělam křížek.
registrovaný uživatel tgw 
06.04.2008 (12:13)  
Nevím jak vy,ale já bych osobně zakázal automaty po celé Čr.Podporuje to trestnou činost.Dochází bohužel i k tragických situacím.Asponˇ by ubylo trestné činosti i závislých lidí.Na kteří doplácejí jiní.Ti, kteří s tím nemají nic společného.Krom toho,že jsou známí či příbuzní toho dotyčného.Ono se to lehce hodnotí, pokud s tím nemáte zkušenost.A nemusí se jednat o zkušenost osobní.Ti co mají s toho love budou samozřejmě tvrdit.My je k tomu nenutíme.Ale rádi z toho mají prachy.A co už se děje jinde následkem těch automatů je nezajímá.To je jako kdyby prodávali drogy a tvrdili.My je k tomu nenutíme a co se potom následkem požití drog děje nás nezajímá.Hlavně když je kšeft.Automaty a drogy bych zakázal .
registrovaný uživatel M 
06.04.2008 (12:01)  
JTB - Bohuzel nejsem tak pilny studentik jako ty a v teorii (hlavne te pravni, ve ktere primo excelujes) se ti nevyrovnam ani omylem...

Chary - zakazat nebo nepovolit asi rozdil neni:) Mne jde spis o to, zakazat pausane zakonem nebo proste nepovolit (zakazat) z titulu majitele budovy (pronajimatele hospody).
Kolik lidi prohralo barak sazenim Sportky nevim, asi nikdo. Mozna to bude tim, ze tihle lide proste barak vsadit nechteli. Je to jen a jen o tech lidech. Jestli potrebujes na kazdou blbost zakon, kterej ti reknes co je dobre a co je spravne, tak jsi ovce a ne clovek. Jestli nekdo chce nahazet do automatu tisicovku, tak at si (neresim ani to, ze nekdo tyhle penize utrati za cigarety nebo kosmetiku nebo lahev vina). Mne (priklad, osobne jsem ty automaty nejak nepochopil:) to bavi pro ten prima pocit ze hry a tu dvacku muzu dat bud za kolotoce nebo za chvilku hrani na automatu. Je to moje rozhodnuti a nikdo mi nemusi radit, co je dobre a co je spatne.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
06.04.2008 (11:49)  
M: ale to co píšu já, je vlastně ono "zakázat", akorát že je to formou "nepovolit". Jen to líp zní ;-)

Já jsem dráha a nemám zájem mít ve svém nádraží automaty, které, nalejme si čistého vína, dobře popsal Stoupa v 10:15. Jakmile něco nepovoluju, tak to vlastně zakazuju. Stejně jako nikdo nemůže nutit hospodskýho k tomu, jestli si do hospody automaty dá nebo ne, tak nikdo nemusí dráhu nutit k tomu, aby v souladu s "podnikání v prostorách nádraží podléhá povolení dráhy" tato zařízení v prostorách svých nádraží povolila.

Stejně jako je řádem vymezen např. přístup do prostor nádraží, a městkou vyhláškou vymezen provoz automatů (zřejmě ze stejného důvodu, z jakého mají v pohraničí různé vyhlášky ohledně lehkých žen, tj. kvůli velké spokojenosti občanů a radních to asi nebude), pak může, a měla by, dráha vymezovat řádem i provoz takových zařízení.

Nemá někdo nějaké informace o tom, jaký podíl mezi patologickými hráči mají stírači losů a zaškrtávači pět ze čtyřiceti? A kolik lidí přišlo o barák tím, že jej prosázeli ve sportce?
06.04.2008 (11:35)  
M: smím se zeptat - že ty jsi četl Holmana nebo Beckera?;)
06.04.2008 (11:30)  
M: Z lidí, kteří tomu propadnou - méně vzdělaní, ze slabších sociálních vrstev - se stávají trosky, které společnosti nic nedají, jen z ní berou a nevědí, jak z toho ven.

Proč přesně jsou zakázané drogy?
registrovaný uživatel M 
06.04.2008 (11:15)  
A Sportka je spravedliva? Ta je jeste mnohem nespravedlivejsi nez ten "nejzebractejsi" automat!

Chary - ano, zajem "majitele pozemku" by to mel byt urcite. Ale to je velmi odlisny pohled na vec nez "zakazat, zakazat, zrusit", s cimz nesouhlasim. S tim, co pises ty vazne nemam problem
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko