..: Na automaty chce výjimku, je to prý služba pro cestující :..

Ilustrační obrázekChomutov - "Hraní na automatech zpříjemňuje cestujícím čekání na vlak," zní argument provozovatele snack baru na chomutovském vlakovém nádraží. Od města žádá, aby mu byla udělena výjimka na provoz herních automatů, jenž je od začátku letošního roku omezen městskou vyhláškou na dobu od 14 do 22 hodin. „Došlo tím k omezení našich služeb cestujícím ČD,“ píše ve své žádosti jednatel společnosti, která podnik provozuje. Svou snahu opírá také o tvrzení, že nádraží leží mimo obytnou zónu města, takže od případných hráčů nehrozí narušování veřejného pořádku. „Provoz výherních automatů neslouží stálým hráčům, ale cestujícím, kteří si krátí čekání na vlak,“ píše se v dopise. Šance na získání výjimky je ale podle všeho mizivá.

Žádostí se budou zabývat zastupitelé, kteří jako jediní mohou výjimku udělit. Museli by ale vyhlášku změnit. Dá se však spíš předpokládat, že žádost zamítnou. Negativně se už k ní vyjádřili radní; a také úředníci z ekonomického odboru považují důvody společnosti za neopodstatněné. „Povolení výjimky z provozování výherních hracích přístrojů by strhl lavinu žádostí jednotlivých provozovatelů,“ dodává v materiálu určeném pro zastupitele Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky na chomutovském magistrátu.

zdroj: Chomutovský Deník


Adys Poslat mail autorovi | 5.4.2008 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel tgw 
06.04.2008 (19:31)  
Není zbytečné ,aby se to stávalo?
registrovaný uživatel tgw 
06.04.2008 (19:13)  
sunfreedom.Ohledně drog. Obojí je špatné.A obojí je též smutné.Nicméně ohledně automatů.Před několika měsíci jsem četl příspěvek,kde vnuk zabil vlastní babičku pro pár stovek.A prý ji dal polštář na obličej,aby tolik nekřičela.Podle sousedů mu občas vařila ,prala atd.A hádejte proč.Pro pár stovek na automaty,jelikož prohrál kapesné a odnesl do zastavárny i svou věž kupovanou rodiči.Není to zbytečné ,aby se stávalo?
registrovaný uživatel M 
06.04.2008 (19:00)  
Za to ten tvuj je super
registrovaný uživatel miker  mail  
06.04.2008 (18:58)  
Že se snažíte... Nejzajímavější příspěvek k tomuhle tématu je od Venci Burgána, zbytek balast...
registrovaný uživatel M 
06.04.2008 (18:09)  
stoupa - OK, ale jak to souvisi s tim, jestli povolit nebo zakazat automaty? Jako kdyz zakazeme automaty, tak to automaticky bude znamenat, ze na nadrazich nebudou bezdomovci, protoze je vyhodi Bahn Polizei? Co jeste tenhle zakaz zaridi? Ze nebudou povodne a hurikany..?

Chary - jako hodne rodin rozbila i auta napriklad. Jako dobry, asi jsem asocialni, ale tisickrat radeji prispeji postizenemu nez zavislemu...
Drogy sice rozbily hodne rodin, ale jejich drzeni neni nelegalni. Docela paradox ne? Sice to lidem skodi, nici to zivoty, ale presto to nikomu nikdo nechce vzit. Pritom zavislak si tu svou davku stejne najde. A schvalne co je horsi - automaty nebo tvrde drogy? Automaty bys zakazal (nebo ty mozna pausalne ne) a drzeni a nakup drog legalni je. Ale jak napsal sunfrredom (ovsem my s tim nezacali:-)

Jinak jak napsal Kubajs, tak je to kobka 5x5 metru. Nechci byt spatnym prorokem, ale z kobky 5x5 metru kvalitni restauraci s varenim jidel neudela nikdo, protoze to neni mozne a to bez ohledu na to, co tam je ted.
nebo kdyz se tam zrusi automaty, tak tam bude jako co? Budou tam prodavat steaky z tunaka a krevety po filipinsku a z male temne kobky se razem stane prsvetlena mistnost plna prostoru?
registrovaný uživatel cecilka  mail  
06.04.2008 (17:21)  
ad. automaty - kdyby pili pivo a slivovicu, nestalo by se jim to.
06.04.2008 (16:17)  
Kdybych se chtěl chytnou těch drog, co tady někdo rozjel, tak bych se pozastavil nad tím, jestli je horší když umírají lidé na předávkování, které si způsobili sami, nebo je horší, když po světe umírají stovky a tisíce lidí nedobrovolně kvůli působení drogových mafií, které vydělávají balík na nezdaněném hospodaření :-).

Ale já vždycky jen provokuju a tohle je úplný offtopic... jen že bych si dokázal představit legalizaci drog...
registrovaný uživatel cecilka  mail  
06.04.2008 (15:21)  
Kubajs: takže se veřejně přiznáváš, že nejsi normální, když jsi tam vlezl? :D
registrovaný uživatel stoupa  mail  
06.04.2008 (14:38)  
Abonenti Hracích Automatů:

Příklady za všechny:

1) Praha, Hl. nádraží: Ve vestibulu je vymezený prostor herny, kde se shromažďují povětšinou občané působící dojmem "méně přizpůsobivých", cestování nechtivých. V "úřednické livreji" jsem ráno čekal na vlak a vhodil minci do modelového kolejiště. Hned se 2 z "hráčů" začali ku mně šourat - no uznejte, mařit mince na modelový vláček, když oni jsou potřební .... Troufám říci, že kdyby tam ty automaty nebyly, nebylo by (nebo bylo by řádově méně) méně přizpůsobivých

2) Berlin - Ostbahnhof cca 3:30, čekání na Koperníka (opět v livreji, opět jsem si jezdil s vláčkem "na mince". V hale nula automatů. I tam objevili se dva podnapilí, vzhledem bezdomovci. Ani nedosedli a Bahn Polizei je důrazně a bez odporu vyprovodila z budovy.

3) Praha Holešovice: Ten kiosk (s automaty) na konci haly vlevo (proti kasám a ČD Lounge) by snad potřeboval deratizaci, desinfekci, snaci i asnanci zároveň. I když před přijezdem (ne tak pečlivě před odjezdem) zahraničního vlaku PČR zkusmo halu vyklidí, tento koutek je zcela resistentní. Přijede-li mi naproti k vlaku má paní, obává se vystoupit s auta. A to považuji za újmu na svých právech, byť je to k těm méně přispůsobivým vědomě diskriminační.
editor nebo admin ŽP Chary  mail  
06.04.2008 (13:26)  
M: Prodej drog přeci nezasahuje do práv zákazníka, stejně jako jejich braní. Pomineme záležitost tzv. měkkých drog a budeme se bavit o pervitinu, heroinu a pod. Přesto je to zakázáno zákonem a v případě prodeje i dost tvrdě trestáno, a přitom prodejce jen uspokojuje potřebu kupce, ne? Proč to? Vždyť oba zúčastnění to chtějí.

Že by s tím přeci jen souvisely nějaké další asociální jevy, a že by se za tím vidělo víc, než se na první pohled zdá? Že by si psychologové a kriminalisti ty termíny patologické hráčství, druhotná kriminalita (krade, aby měl na automaty a drogy) a navazující sociální katastrofy (zničené rodiny, které nemají kde bydlet, protože otec prohrál barák, a místo dětem se věnuje jednorukému banditovi) vymysleli z nudy, protože mají prázdné léčebny, policajtům sedá prach na šanony, a nemají co dělat?
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko