..: Do Prahy vlakem, po Praze na koloběžce :..

Martinova koloběžka, foto: Martin Grill Praha — Koloběžka? Většině z vás – mladíků a pánů – se asi vybaví vzpomínky na vaše útlé mládí, kdy jste drandili na koloběžce. Jenže v poslední době přestává být koloběžka jen záležitostí dětí. Před časem mne šokoval můj kolega, mladý pan architekt, když mi líčil, jak jezdí do práce. Bydlí v Tišnově, pracoviště má v Brně. Vlakem do Králova Pole – a pak do práce na koloběžce, kterou si s sebou přiveze vlakem. Je to rychlejší, než šalinou. Navíc když pak je vyhnán něco vyřídit po Brně, tak se koloběžka hodí. Další, kdo po Brně a okolí jezdí na koloběžce, je třeba Martin Grill. Jiní mí kolegové z IT firmy si na pohyb po firmě – dlouhé chodby – pořídili koloběžky. Jejich partnerům z Kalifornie se to při návštěvě v Česku po prvním šoku zalíbilo a tak se na koloběžkách jezdí prý i na kalifornské centrále. Ale i vy máte možnost si jízdu na koloběžce po Praze vyzkoušet. Stačí využít služeb Leo Express.

Vlastně jezdit po Praze na koloběžce není nic nového – v začátcích prezidentování Václava Havla se na koloběžce jezdilo i po pražském Hradu, jak na to vzpomíná tehdejší prezidentova osobní sekretářka Bára Štěpánová: „Jednou, ještě než jsem tam přišla, nám líčil prezidentův tajemník Mirek Kvašňák: ‚Je to příšerné, na Hradě nejsou telefony, nic tam nefunguje, po dlouhatánských chodbách běháme jako šílenci.‘ Říkali jsme mu, aby tedy zkusili jezdit na kolobrndách. Ale sehnali jsme jenom malou dětskou a dali jsme ji panu prezidentovi víceméně symbolicky. Po nějaké době mu Martina Navrátilová přivezla z Ameriky úžasnou koloběžku, červenou, s brzdami a nosičem. Myslím si, že on sám na ní nejezdil, ale používali ji jiní. Byl to takový holandský systém bílých kol, kdy někam dojedete, necháte ho tam stát a vezme si ho někdo další. Takhle se to praktikovalo na Hradě s koloběžkou. Ale nebyla to žádná masovka, ani jsme nepořádali závody.“

Na elektrokoloběžce Leo Express, foto: Leo Express Přijedete-li do Prahy s Leo Expressem bez větších zavazadel, budete mít jednání v centru Prahy a bude-li slušné počasí, můžete si na jejich pokladně na hlavním nádraží půjčit elektrokoloběžku. Pohyb po Praze bude pro Vás pohodlnější a rychlejší – s koloběžkou se dá jet rychlostí až 25 km/h. Máte-li jednání dále od nádraží, přijde vám vhod, že koloběžku můžete vzít do vozů pražské MHD. Zatím je v provozu stovka koloběžek a pro příští rok by se měla flotila rozšířit o dalších dvě stě. Ceny? Půjčovné za 6 hodin je stanoveno na 250,– Kč, za 24 hodin zaplatíte 500,– Kč a zapůjčení na 4 dny vás vyjde na 1200,– Kč. Platit se dá jen platební kartou a musíte být členy Smile Club. Protože bývá zvykem novou službu napřed trošku uvést, tak až do konce roku můžete po Praze drandit na elektrokoloběžce za pouhých 99,– Kč za 6 hodin. Rezervovat můžete ve vlaku u stevardů nebo na pokladně. Pokud službu využijete, podělte se naším prostřednictvím s ostatními o své zážitky!

Zdroje: E15, iDnes, Leo Express


Vlad Poslat mail autorovi | 19.11.2016 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
20.11.2016 (8:52)  
DC: Proto je elektro – kopec vůbec nepoznáte. Mně se to dost líbí a dávám projektu slušné šance na dlouhodobé fungování
19.11.2016 (22:44)  
No nevím, jsem skeptický. Praha není Berlín, v podstatě kamkoli kromě centra je to z hlaváku do kopce.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
19.11.2016 (16:06)  
pokud vím, tak sluzba je v Evrope déle nez 10 let a hned tak nezmizí.
19.11.2016 (15:23)  
No, pripada mi to jako pekna blbost. Vsadil bych se, ze tahle sluzba o dvou let v tichosti zmizi.

Btw. V manualu, kterej ma LE na svejch strankach pisou, ze max. rychlost je 18 km/h a dojezd 18-20 km.
registrovaný uživatel Keprt 
19.11.2016 (13:47)  
Havlova asistentka byla Bára Štěpánová, nikoliv Hrzánová.
RaPa  Poslat autorovi email
19.11.2016 (13:57)  


Díky za upozornění, chybu jsme opravili.
registrovaný uživatel stoupa  mail  
19.11.2016 (10:17)  
dekuji za hezký clánek. Kolobrndu jsem se naucil ovládat jiz v Brne, ale kdysi ke mne neodlucne patrila i po prichodu do Prahy. Ale odlozil jsem ji, obdobne jako velociped poté, co jsem poznal a zakoupil prvý gumokol (Tatra 57B). O to více mne potesil syn, kdyz z kufru auta vyndal kolobezku a takto poznával i Berlin... :-)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko