..: Ohlédnutí za cestovatelskou soutěží Křížem krážem republikou :..

Fotografie jednoho z účastníků soutěže Křížem krážem republikou, foto: Křížem krážem republikouKrnov — Sobota 26. září se nesla napříč Českou republikou ve znamení oslav Dne železnice. Kromě toho je však již osmým rokem poslední záříjová sobota také dnem konání cestovatelské soutěže Křížem krážem republikou, na kterou jsme vás, naše čtenáře, zvali i zde. Právě portál ŽelPage byl totiž letos mediálním partnerem celé akce. Klání, organizované skautským oddílem Krnovská trojka, se za osm let výrazně posunulo a vyhledávají jej nejen skautské oddíly, ale také široká spektra železničních nadšenců či obyčejných cestovatelů. Letošního ročníku se zúčastnilo úctyhodných 90 týmů. Cíl byl prostý - získat co nejvíce bodů, které šlo nasbírat nejen za najeté tarifní kilometry po českých tratích, ale také za návštěvu bonusových stanic či splnění speciálních úkolů.

Den železnice nabízí možnost potkat i historická vozidla, foto: Křížem krážem republikouMezi speciální úkoly se řadí například návštěva památky ze seznamu kulturního dědictví UNESCO, průjezd stanicí s nadmořskou výškou nad 700 metrů nad mořem či společná fotografie s průvodčím. Nejde přitom pouze o cestování po koridorech tam a zpět - pokud tým projede danou trať podruhé, počítá se mu již pouze 50 procent kilometrové vzdálenosti. Cílová stanice navíc nesmí být více než 100 kilometrů vzdálena od výchozí. Konání soutěže umožňuje nabídka Českých drah, partnera celé akce, který umožňuje na Den železnice cestovat na Skupinovou víkendovou jízdenku až pěti osobám bez ohledu na jejich věk.

Nejlepší letošní tým - Křižáci času

Trasa vítězného týmu Křižáci času, foto: Křížem krážem republikouJako nejlepší stratégové a tým s největší porcí štěstí se letos ukázali Křižáci času, kteří nasbírali 1945 bodů a najeli celých 1275 kilometrů. Ani oni si však svým vítězstvím nebyli vůbec jistí, jak dokládají střípky z konverzace z jejich cesty: „Vidíme, že s námi nejede žádný tým. To nás na jednu stranu mate (kam kruci všichni jeli?), ale na druhou stranu nám dává jistou naději…“. A v tom je právě kouzlo celé soutěže - je nutné zvolit ideální kombinaci počtu kilometrů, ale také bonusových stanic a doplňkových úkolů. Tradičně do soutěže také zasahují vnější vlivy v podobě zpožděných či odřeknutých spojů, náhradní autobusové dopravy či ujetých přípojů. Nikdo si tak nemůže být vítězstvím předem jistý, byť by měl naplánovanou sebedelší a sebelepší trasu.

Níže si můžete prohlédnout kompletní tabulku nejlepších cestovatelů roku 2015 a také několik fotografií z celé soutěže:

Pořadí týmů KKR 2015, foto: Křížem krážem republikou
Návštěva kulturní památky, foto: Křížem krážem republikou Cestují i nejmenší…, foto: Křížem krážem republikou Důležité je cestu dobře naplánovat, foto: Křížem krážem republikou Cestují i rodiny s dětmi…, foto: Křížem krážem republikou Setkání týmů, foto: Křížem krážem republikou

Jménem organizátora, skautského oddílu Krnovská trojka, děkujeme všem týmům za účast na letošním ročníku soutěže, doufáme, že jste si užili příjemný cestovatelský den a že se budeme moci těšit na vaší účast i příští rok!

Zdroj: Křížem krážem republikou


Michal Jaroš Poslat mail autorovi , Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 8.10.2015 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Reportáže

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
09.10.2015 (6:36)  
Nechápu, jak někdo může jezdit zbytečně vlakem když se nikam nepotřebuje přemístit. A navíc ty skupiny zabíraly místo pravidelným cestujícím, při známé poddimenzovanosti souprav na většině spojů.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
08.10.2015 (9:39)  
No vzhledem k tomu, že Křižáci času byl náš tým, tak musím podotknout, že ten střípek konverzace se netýkal toho jestli vyhrajeme, ale jestli se vyplatí riskovat přestup "do protisměru", když jiný tým s námi nejede a body, které nezískáme stejně nikdo jiný nezíská. Také počet týmů rekordní nebyl, loni jich bylo 105. Jinak děkuji organizátorům za skvělou a hodně originální akci, zas jsme získali zážitky jako žádný jiný den v roce :)
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko