..: Síťové jízdenky z Lidlu v prodeji na tři listopadové soboty :..

Praha — Obchodní řetězec Lidl ve spolupráci s Českými drahami už několik podzimů po sobě nabídl jednodenní síťové jízdenky do druhé třídy vlaků ČD za silně zvýhodněnou cenu. Letos nabídka kopíruje loňský model, termínově se neshoduje s žádným státním svátkem a platí v jeden ze tří po sobě následujících sobotních dní, konkrétně 9., 16., nebo 23. listopadu 2013.

Také cena zůstává od loňska nezměněna a činí baťovských 199 korun. Jízdenka je v prodeji od pondělí 21. října, poslední možnost pak mají cestychtiví zakazníci Lidlu v pátek 8. listopadu (tedy den před prvním možným použitím jízdenky). Princip je stále stejný — ve kterékoliv prodejně Lidl si u pokladny zakoupíte poukaz, který spolu s účtenkou na pokladně nebo u průvodčího bez přirážky i po nástupu v obsazené stanici vyměníte za Celodenní jízdenku, kterou se pak prokazujete po zbytek dne.

Varování běžným cestujícím

Na základě zkušeností z minulých let přidáváme několik (snad užitečných) rad. O jízdenky bývá obrovský zájem a množství cestujících ve vlacích na hlavních tazích dokáže mnohdy překvapit i otrlé „šotouše“. České dráhy budou jistě posilovat spoje, což přesto nemusí stačit. Proto silně doporučujeme nezapomenout na místenky v případě, kdy se pohybujete na tratích a relacích, kde tato akční jízdenka nabízí výraznou úsporu a kde lze tedy s ohledem na velké množství cestujících předpokládat snížení komfortu cestování. Přestože z hlediska ekonomického je přínos takovéto jízdenky zejména u přesunů na delší vzdálenosti, její optimální využití je pro fandovskou komunitu právě v možnosti projet si lokálky a tratě, kam se jinak běžne nedostaneme - právě na takových tratích nebývá nárůst cestujících nijak závratný a tak je možné si železniční cestování užít bez stresu a diskomfortu, kterému se zejména u exponovaných sobotních ranních spojů na páteřních trasách v tyto dny pravděpodobně nevyhneme.

Zdroj: Lidl


Sim | 29.10.2013 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
29.10.2013 (23:59)  
Honza: A v tom je prave ten problem. Mame celej rok prazdny vlaky, tak 6 dni v roce bude platit levna lidlenka?
registrovaný uživatel Honza  mail  
29.10.2013 (21:35)  
Že by cílem této akce bylo naplnit vlaky v den, kdy je poptávka po cestování mizerná?
Na druhou stranu je to příležitost vyzvat socky na výlet, protože za plnou cenu by zdaleka nikam nejeli.
registrovaný uživatel arj 
29.10.2013 (21:18)  
"Průvodčí na ty dny svorně nadávají."

Taky občas "jezdím na Lidlenku" - tu, kterou Lidl vydává za +500 Kč nákup a platí u červeno-žlutých pump. Nevím, co si jejich personál o podobných akcích myslí, ale mne se ptá, zda mám i červeno-žlutou zákaznickou kartu a jestli si nedám taky kafe nebo nepotřebuji náplň do ostřikovače. A protože (jak pozoruji) tu Lidlenku dává ke své útratě skoro půlka zákazníků, tak "nadávání" není důsledkem lidlenek, ale chyba je asi jinde.
29.10.2013 (21:16)  
Aky vlastne chce byt ucel tejto akcie? Ako propagacia zeleznice pre novych potencialnych zakaznikov to imho je uplne kontraproduktivne, kedze vlaky su narvane a image je akurat tak negativny. Z pohladu dodatocnych trzieb mi to nepride vobec ako vyhra, skor naopak (a asi aj to je dovod preco je pocet "lidleniek" limitovany). Tak co vlastne tym chcu dosiahnut?
29.10.2013 (21:15)  
Ale lidí bylo a je při téhle akci jako....no víme co :-)
No právě. Pokud se nevejdu do vlaku, tak to za problém považuji.
registrovaný uživatel JK ml. 
29.10.2013 (20:16)  
babilon: Ale tak problémy....:-) V prvním ročníku této akce 160kmh si vyzkoušely vozy řady Bdtmee řazené jako posila EC vlaku....A těch 5 minut co přivezl reko banán na Svinov od Bohumína se problémem v kontextu toho dne opravdu nazvat nedalo....koneckonců v Perníkově z toho bylo -1 na příjezdu :-) Ale lidí bylo a je při téhle akci jako....no víme co :-)
29.10.2013 (19:26)  
První lidlenky, psal se rok 2009, se prodávaly za 150,-
Přesněji to bylo 149 Kč. Na podzim 2010 byla cena zvýšena na dnešních 199,-.

Nevím, jak je to s obsazeností dneska, ale v počátcích byly problémy především v prvním ranním spoji z Ostravy do Prahy.
29.10.2013 (18:21)  
Dale Cooper

Joooooo

A máš ode mně +
registrovaný uživatel Honza  mail  
29.10.2013 (17:43)  
Já jezdím na Lídlenky skoro vždycky a na trati Praha - Olomouc, takže na jedný z nejvytíženějších a taky se mi nestalo, že bych si nesedl. Občas tam příhodí nějaké to Bčko nebo Bdmtee a jede se.
Je to ideální příležitost, jak skoro zadarmo navštívit daleké příbuzné na týden nebo 14dnů.

Ovšem díky rozkopané Stromovce se už nechytají expresy na Olomouc, takže letos by to bylo složitější, pokud bych to využil.
registrovaný uživatel Mozek 
29.10.2013 (17:19)  
Tak se přiznám, že moc nechápu, proč se tady straší. Nevím, jak to vypadá na štrece Ostrava-Praha, ale jinde to bývá s obsazeností přesně tak, jak při takové akci vypadat má. Vlaky jsou obsazené, ale rozhodně ne přeplněné. To že někdo stojí na chodbičce, protože si prostě nepřisedne k těm třem lidem, co už v kupé sedí, neznamená, že vlak jede narvaný.

Napadá mě však úvaha v souvislosti se zemětřesením ve vedení ČD: není to naposledy, co se poukázky na přepravu v LIDLu prodávají?

M 474 003: Průvodčí na ty dny svorně nadávají.
Tak tomuto tvrzení věřím. Ale taky mi to připomíná to přísloví o huse, která zakejhala.


Sim: prvni lidlenky byly za nejakych 130 korun
První lidlenky, psal se rok 2009, se prodávaly za 150,-
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko