..: Síťové jízdenky z Lidlu v prodeji na tři listopadové soboty :..

Praha — Obchodní řetězec Lidl ve spolupráci s Českými drahami už několik podzimů po sobě nabídl jednodenní síťové jízdenky do druhé třídy vlaků ČD za silně zvýhodněnou cenu. Letos nabídka kopíruje loňský model, termínově se neshoduje s žádným státním svátkem a platí v jeden ze tří po sobě následujících sobotních dní, konkrétně 9., 16., nebo 23. listopadu 2013.

Také cena zůstává od loňska nezměněna a činí baťovských 199 korun. Jízdenka je v prodeji od pondělí 21. října, poslední možnost pak mají cestychtiví zakazníci Lidlu v pátek 8. listopadu (tedy den před prvním možným použitím jízdenky). Princip je stále stejný — ve kterékoliv prodejně Lidl si u pokladny zakoupíte poukaz, který spolu s účtenkou na pokladně nebo u průvodčího bez přirážky i po nástupu v obsazené stanici vyměníte za Celodenní jízdenku, kterou se pak prokazujete po zbytek dne.

Varování běžným cestujícím

Na základě zkušeností z minulých let přidáváme několik (snad užitečných) rad. O jízdenky bývá obrovský zájem a množství cestujících ve vlacích na hlavních tazích dokáže mnohdy překvapit i otrlé „šotouše“. České dráhy budou jistě posilovat spoje, což přesto nemusí stačit. Proto silně doporučujeme nezapomenout na místenky v případě, kdy se pohybujete na tratích a relacích, kde tato akční jízdenka nabízí výraznou úsporu a kde lze tedy s ohledem na velké množství cestujících předpokládat snížení komfortu cestování. Přestože z hlediska ekonomického je přínos takovéto jízdenky zejména u přesunů na delší vzdálenosti, její optimální využití je pro fandovskou komunitu právě v možnosti projet si lokálky a tratě, kam se jinak běžne nedostaneme - právě na takových tratích nebývá nárůst cestujících nijak závratný a tak je možné si železniční cestování užít bez stresu a diskomfortu, kterému se zejména u exponovaných sobotních ranních spojů na páteřních trasách v tyto dny pravděpodobně nevyhneme.

Zdroj: Lidl


Sim | 29.10.2013 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Kuba 
01.11.2013 (10:12)  
Jnuglista: Prosím, konkrétně, jaké výluky si ČD zrovna na 9.11. naplánovali?
registrovaný uživatel JK ml. 
01.11.2013 (0:48)  
Sim,babilon: Já narážel na to že při prvním ročníku vyhlásily dráhy soutěž o největší počet km ujetých ten den vlakem:-) Excelsior tenkrát přijel z Prahy na Svinov, když Hutník na Prahu měl už být minutu pryč....obešel jsem podchod a když jsem z něj vylézal 16ti vozový vlak právě přijížděl k nástupišti no a v Pardubicích jsem měl další podobně exponovaný přestup, ale ten už byl zcela podle jř :-) Takže z mého hlediska dráha tenkrát provoz na jedničku :-) Ale jasně že stát na jedné noze ještě ne na své je spíš nic než moc :-)
31.10.2013 (11:20)  
Ehm... zjistil sem, že ČD si ZROVNA naplánovali spoustu výluk na 9.11., takže vyhnout se jim je docela slušná alchymie... na můj původní plán bych vychytal rovnou 4. Tak si na to při plánování dejte pozor.
30.10.2013 (22:48)  
Super, mám radost. Snad si s manželkou udělám další výlet. Před rokem jsme jeli přes celou republiku do Brna a bylůa velmi spokojená. Letos mě napadly třeba Karlovy Vary. A pokud budou prachy, třeba si koupim ještě jednu pro sebe a šotoušsky se projedu po okloních tartích kde jsem ještě nebyl.
registrovaný uživatel rpet  mail  
30.10.2013 (22:05)  
hm. proc se tedy Lidl nestane jakymsi "doplnkovym" prodejcem CD po cely rok?? v tomhle rezimu mi ta akce prijde naprosto nesmyslna. cestujici se maji do vlaku lakat soustavne, cely rok. ne jen na par dni v roce...
registrovaný uživatel Honza  mail  
30.10.2013 (19:54)  
Já jsem jel na Lídlenku už fakt hodněkrát a nikdy se mi nestalo, že by byl nějaký extra blázinec. Když jsem jel před 2 lety 28.10. dali za expres jedno opravený a čistý Bčko, letos na jaře zase Bdmtee a v pohodě jsem seděl z Prahy až do Olomouce.
Nejhorší zážitek na cestování v přeplněném dálkovém vlaku mám z léta 2008, kdy jsem poprve po zrušení příplatků na EC jel ECčkem s mámou z Kolína do Olomouce (EC Praha - Varšava východní) a celou cestu jsme seděli na chodbičce na takových těch sklápěčkách a pořád přez nás někdo coural.

Jinak je pravda, že Lídlenka s sebou nese nemalou nevýhodu, jak Sim uvedl, a to že já a řada dalších jezdíme například za řadou 460 a ta je o víkendy a svátky značně omezena a také je značně omezen výběr vlaků kterými se tam nebo zpět dostaneme.
30.10.2013 (17:38)  
No, všichni to tady popisujete, jako kdyby měla nastat nějaká pomalu apokalypsa a naše vlaky vypadat jako v Indii :-)
Sám jsem si koupil lístek na 9.11. a jsem na to zvědavý; z Prahy pojedu Odrou. Koukal jsem na řazení, má to asi čtyři vagony, tak uvidím.
Že průvodčí nadávají? A od čeho do té práce chodí, snad pracovat, ne? Jestli jim to vadí, tak ať jdou do Alberta vykupovat flašky a budou mít pokoj.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
30.10.2013 (11:15)  
To jestli lidé někam pojedou nebo ne nezávisí jen na lidlence, ale i počasí a dalších faktorech jako je chuť si předplatit cestu dopředu. Kolika spojů si myslíte, že se vaše prognózy budou týkat? Pár ranních z Prahy, Brna, Ostravy a to je asi všechno. Večer se to dost rozmělní a v sobotu večer celkově jezdí lidí ještě míň. Pokud někdo pojede chvilku narvaným vlakem ráno, tak další vlak zpátky už ho určitě uklidní. Lidí co lidlenku použijí jen na jeden spoj moc nebude.
registrovaný uživatel Sim 
30.10.2013 (7:40)  
JK ml. > i ja osobne jsem si kdysi necelou hodinu postal na chodbicce, byla to jedna z prvnich akci a necekal jsem ten naval lidi. Jestli byly tenkrat nejake vozy pridany, to netusim - nicmene, pokud byly, stejne to bylo malo, vzhledem k poptavce. Na zpatecni cestu jsem zainvestoval do mistenky, takze jsem spolu s dalsimi sedmi pasazery mel o neco lepsi situaci, nez ti stojici na chodbicce. Od te doby uteklo spousta vody a i zajem o lidlenky o neco poklesl, ale zaklad zustava - rozdil mezi beznou a lidlenkovou sobotou (nebo svatkem) odpovida v podstate rozdilu mezi patecni spickou a sobotnim provozem.

Ja konkretni situaci z poslednich let znam uz jen zprostredkovane (viz doporuceni kolegovi popisovane v predchozim prispevku), protoze se hlavnim tahum behem lidlenkovych akci vyhybam, jak to jen jde.

bartik09, Honza, Error404 > ono zalezi na uhlu pohledu. Rekneme, ze beznou sobotu jezdi zpravidla vlaky tak prazdne, ze se je financne prakticky nevyplati vypravovat a jedou jen proto, ze si je bud nekdo objednal, nebo aby cestujiciho neodradil nepravidelny provoz. Pokud si predstavime, ze dopravce chce udelat akci ve stylu "pojdte se podivat, jake mame vlaky a zkusit, jak se s nimi jezdi" - rekneme jako ekvivalent dne otevrenych dveri jine instituce - je prave sobota optimalnim dnem, kdy takovouto akci udelat. Dat to zcela zadarmo nepovazuju za dobry napad (uz treba vuci tem, co maji jizdenku predplacenou), takze z toho vznikl tento prasopes, ktery ale v tomhle ohledu velmi pravdepodobne svuj ucel, tedy prezentaci provozu, plni. A jestli se pritom vysledny ucet za dany bude pohybovat v cernych nebo cervenych cislech, neni v tomto ohledu az tak podstatne.

Na stranu druhou, je samosebou jiste, ze pro spoustu lidi, co vlakem nejezdi, ma - zejmena v dnesni dobe - vlak v predstavach svoji pozici podstatne vys, nez je realita lidlenkoveho provozu; ano, bezny sobotni provoz s minimalni obsazenosti, kdy je mozne si bezne obsadit sam pro sebe osmimistne kupe (pripadne mnohdy cely velkoprostorovy oddil), by nalakal urcite vic potencialnich cestujicich ... ovsem pri pohledu z druhe strany, cestujici, kteri se lidlenkovym provozem pro vlak presvedcit nenechaji a beznym sobotnim provozem by se nechali, by velmi pravdepodobne jezdeni zanechali po proziti nekolika patecnich spicek.

No, a koneckoncu, co si budem nalhavat. I v pripade, ze prave ten lidlenkovy provoz nekoho, kdo si to vyzkousi, odradi ... porad na to muzem koukat tak, ze i negativni informace je svym zpusobem forma reklamy :-) Takze ja bych to nevidel tak cerne, zvlast v situaci, kdy nam tahle akce dava moznost, jak (byt s urcitym omezenim) podniknout vylet za prijemnejsi cenu, nez obvykle.
registrovaný uživatel Honza  mail  
30.10.2013 (0:13)  
bartik09: jak se to vezme, na relacích kde jsou skutečně prázdné vlaky celý rok, budou prázdné i při lídlence, na relacích kde je obvykle celý rok špička, se doplní do nějakého maxima ve sváteční dny, kdy se moc necestuje.
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko