..: Mimořádné řazení některých vlaků Pendolino :..

681.004-8, Brandýs nad Orlicí - Bezpráví, foto: Tomáš Kubovec Praha — Aktualizováno 27. 3. 2012 v 18.00 h — České dráhy ohlásily, že v současné době dojde k omezení u některých vybraných spojů SC Pendolino. Spoje budou z provozních důvodů vedeny náhradní soupravou. Na tu budou nasazeny vozy klasické stavby, jak je znáte z vlaků EuroCity nebo InterCity - jeden vůz první třídy, restaurační vůz a tři vozy druhé třídy. Proto budou místenky do těchto povinně místenkových spojů vydávány za 0,– Kč. Cestující v 1. i 2. třídě obdrží zdarma (resp. v ceně jízdného) denní tisk, ve voze první třídy jim bude nabídnut teplý nápoj dle obvyklého výběru.

Tyto změny se týkají následujících spojů:

Zdroj: České dráhy


Praha hl. n. Poslat mail autorovi , Vlad Poslat mail autorovi | 27.3.2012 (18:17)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
28.03.2012 (12:45)  
Petr Budvar: Vase prispevky jsou casto pozoruhodne, ale mam nekdy pocit, ze by se lip hodily do diskuse s ostatnimi posunovaci v nadrazce.
registrovaný uživatel Petr budvar  mail  
28.03.2012 (9:39)  
Celé Pendolino je špatně, protože ho nedělal símens! Řadu 380 také dělal někdo jiný, takže je rovněž vše špatně, viz. průtahy ve schvalování. Obálky byly strčeny do špatných kapes, nebo byly příliš tenké. V technice bych problém neviděl, tu má vybroušenu dnes leckdo. Nechtěli jste německou techniku (červené mašinky), tak si s tím jezděte po Exekustánu, jinde vám to hezky osladíme/neschválíme!
registrovaný uživatel JiP 
28.03.2012 (8:21)  
To Rysanek: Dekuji za reakci. Nechci abyste chapal, ze jsem nekritickym obdivovatelem pendolina. Pokud projdete diskuze na zelpage, zjistite, ze mnohe v pendolinu jsem kritizoval, ale presto stale je pro me pendolino pri cestach na sever Moravy jasnou jednickou.

Mate castecne pravdu v tom, ze pendolino je dnes byvale IC ale za dob, co se platily priplatky. Toto zde bylo jiz mnohokrat proprano a obvykle panuje shoda, ze zruseni priplatku znacne devalvovalo kvalitu a uroven cestovani ve vsech IC EC a dosti je to pusunulo na uroven R. Kdyz uvazim, ze pred 10-12 lety se platil priplatek 60 Kc + 20 Kc mistenka (pozdeji pouze 60 Kc) a dnes stoji rezervace do pendolina 100-200 Kc a podivam se na uroven zdrazovani vseho okolo sebe, tak pendolino je skutecne byvale IC a budme radi ze stale jezdi vlak, kde uroven cestovani je jina nez obycejny R, pricemz dnes pod tuto znacku fakticky patri i vsechna IC.

A jsem rad za to co zminil Honza. V dnesni dobe masivni reklamy a marketingu holt musite kazdy produkt dostatecne opentlit a zabalit do zlateho pozlatka, pokud chcete byt uspesny a u pendolina je to stejne. Koneckoncu majitel SA Radim Jancura sam v jednom rozhovoru naprosto jasne zminil, ze v zacatcich nakupoval spanelske autobusy, protoze byly proste na pohled hezke a pritahovaly pozornost, prestoze provozne nestaly za nic a pozdeji nakupovane mercedesy byly po provozni strance vyrazne lepsi. A v boji s prichazejici konkurenci CD dnes bohuzel nic lepsiho nez pendolino nabidnout nemuzou..je to vlak novy, kvalitni a na dane trase stale vyrazne nejrychlejsi. Konkurovat 3x predelavanymi Bee apod. proti RJ bohuzel nejde.
registrovaný uživatel Honza  mail  
28.03.2012 (2:11)  
rysanek: Pendolíno je pro nás a ČD spíš taková jakoby reklama, můžeme říct máme něco extra i když to vlasně nepotřebujeme. Pro normální smrtelníky to není a jeho provoz asi není moc výhodný ale máme to tak proč s tím nejezdit.
27.03.2012 (22:44)  
Pendolino nema duvod jezdit na vcelku rovne a celostejnosmerne Ostravske trati. To patri na Budejovice a Plzen.
27.03.2012 (21:13)  
JiP:Děkuji.
Nechci aby jste to považoval za zlučovitý komentář.Každého názor je prostě normální.Já osobně sice s Váším názorem souhlasím jen částečně i tak jste to napsal velmi chytře což oceňuji.

Musím souhlasit s druhým odstavcem což je pravda protože tento projekt oceňuji a pendolino pouze ignoruji ne že jdu do depa v Praze a začnu mu vytřískávat okna.

Váš komentář mi otevřel oči protože já znám bohužel jen lidi co pendolino nemusí nebo s ním necestují ale Vy nejspíš ano.

Ten vlak je sice ve vysoké kvalitě ale určitě uznáte že Bmz potřebám obyčejného zákazníka s zákaznickou 100 procentní slevou úplně stačí

Přeji hezké svezení s pendolinem a jinými vozy.
registrovaný uživatel M 
27.03.2012 (21:12)  
Klid, chce jen flame, nic vic:-)
registrovaný uživatel JiP 
27.03.2012 (20:46)  
Rysanek: Tolik zlucovite nenavisti kvuli vlaku?? Mam pro Vas doporuceni - jezdete RJ, ti co chteji jezdit pendolinem, at si jezdi pendolinem, ti co IC, at si jedou IC. ..Určitě by to bylo jednoduší než aby to bylo spojení pouze pro lidi kteří na to maj :-)... ...pochybuji-znam mnohe, kteri jedou prave a jenom pendolinem proto, ze jista sorta zakazniku tam nastesti neni obvykle pritomna.

Navic Vas zlucovity projev nemeni nic na tom, ze pendolino do Ostravy tak jak je, bylo a stale je velmi uspesny projekt. Drahy zkorumpovany nakup, ktery jediny dodnes nici tuto bilanci, je jina kapitola a za tu pendolino jako vlak nemuze. Kdyby tehdy v divokych 90 letech CSD (CD) objednali jakykoliv jiny typ vlaku-verte ze by to z nejvetsi pravdepodobnosti dopadlo uplne stejne jako s pendolinem a dnes byste tu psal mozna zlucovity vylev na Vami chvaleny Stadler.

Preji mnoho stastnych kilometru v RJ, nekde na trase az pojedu pendolinem se mozna ve vysoke rychlosti setkame. :-)
27.03.2012 (19:28)  
Když obhajují jednotku kterou něchtějí ani slováci na slovenské strele tak to už něco znamená.Pořád se to považuje za rychlovlak s příplatkem 200 Kč mě se líbí obyč Bmz kde příplatek nemám a díky režijce jedu zadarmo :-).Jelkikož jsem z rodiny železničářské tak vím že slováci odmítli pendolíno na slovenské strele a já bych udělal to samé :-)

Samozřejmě že mi zase dáte všetci mínusy ale je mi to jedno.Nebude to trvat dlouho a bude to kategorie IC a bude konec.Nevím v čem je tak světové? Dle mého názoru je mnohem lepší nový štadler(940) nebo regiopanter tomu se říká investice a o railjetech ani nemluvím ale toto?

Je mi to k smíchu že ještě teď se najdou lidé kteří dokážou něco takového obhájit a vždy říkám že tento hnusný paskvil není hoden příplatku 200 Kč a jízdy jen na tratích kde se peníze sypou :-) Byl bych zvědav jak by to dopadlo kdyby pendolino začalo jezdit na normálních IC bez příplatku.Určitě by to bylo jednoduší než aby to bylo spojení pouze pro lidi kteří na to maj :-) TO SE RADŠI SVEZU DO OSTRAVY S REGIOJETEM KDE TO STOJÍ MÍŇ A JEŠTĚ K TOMU LEVNÉ DORTÍKY APOD. :-)
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
27.03.2012 (0:09)  
rysanek: vypadá to, že výzva zabrala :-D
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko