..: PESA dodá 12 jednotek LINK pro německý Regentalbahn :..

PESA LINK II Regentalbahn/Oberpfalzbahn, foto: Länderbahn Bydgoszcz — Polská společnost PESA Bydgoszcz získala druhý kontrakt na svou novou řadu motorových vozů a jednotek LINK. Po 31 soupravách LINK II pro České dráhy vyhrála soutěž na dodávku 12 dvoudílných jednotek LINK II pro německého dopravce Regentalbahn patřící do italsko-německé skupiny Netinera Deutschalnd vlastněné Italskými státními drahami (FS). Regentalbahn bude jednotky nasazovat od prosince 2014 na trase Regensburg - Marktredwitz - Schirnding vysoutěžené v rámci tendru o regionální vlaky východní Bavorsko, na které oficiálně nahradí dopravce DB Regio, kterému však provoz smluvně zajišťovala. Smlouva na dodávku těchto souprav má být podepsána 20. prosince v Mnichově. Celková cena dodávky je při současném kurzu zhruba 790 milionů korun, tedy necelých 66 milionů korun za soupravu.

Zdroj: Rynek Kolejowy, NETINERA Deutschland, Länderbahn


JiříK. | 16.12.2011 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Německo Polsko


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
16.12.2011 (19:13)  
Zajímavý exportní úspěch.
Ale určitě jezdí na linii Regensburg - Schirnding dopravce DB Regio? Myslel jsem že spíš Vogtlandbahn. O vlacích DB Regio jsem nic nenašel ani v jízdním řádu, ani v obou odkazovaných zdrojích.
16.12.2011 (17:32)  
Doufám, že se u nás osvědčí a Bavorům taky. Životnost vlaku je jako životnost 3 autobusů, kapacita té jednotky je srovnatelná se 3 autobusy. Čili tenhle vláček odvozí totéž, co 9 autobusů. 66 MKč/9 je 7,5 MKč což je cena srovnatelná s regio autobusem. A určení téhle jednotky je právě regionální šínenbus tam, kde je dostatečná poptávka. Zatím tohle určení u nás vozí 842 s přivěšeným 010 nebo 810 a dva přívěšáky.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko