..: České dráhy hledají uživatele pro testování mobilní aplikace :..

Mobilní eshop ČD: titulní strana, foto: České dráhy/ŽelPage Praha — Cestující Českých drah s chytrými telefony se mohou už v následujících měsících dočkat mobilní aplikace pro komplexní odbavení a informování. Dráhy hledají aktivní cestující s mobily platforem Apple iOS či Android, kteří by se chtěli podílet na testování první verze aplikace. Zapojit se bude možné od poloviny prosince 2013 a do konce března 2014. Podmínkou je telefon s Androidem 2.3 a vyšším, nebo iPhone s iOS 5 či pozdějším, základní informatická gramotnost a znalost práce s chytrými telefony, datový tarif a hlavně pravidelné cestování vlaky Českých drah. Zájemci mohou kontaktovat Tomáše Kohoutka z generálního ředitelství, kdy v přihlášce uvedou svůj věk, vzdělání, profesi, zájmy, využívané aplikace a hlavně typ zařízení s verzí operačního systému. Vybraní testeři budou po podpisu dohody o mlčenlivosti zapojeni do testovacího programu. Na jeho konci 5 nejaktivnějších získá Kilometrickou banku na 2.000 km vlaky ČD.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 9.12.2013 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Bespi_ 
09.12.2013 (22:37)  
Vyvoj pro WP neni slozity, je akorat jiny. Pro definici vzhledu se pouziva XAML, coz je vec spolecna pro WPF, Silverlight a "Metro/Modern UI". Dalsi vec je, ze u WP je nutne psat aplikaci tak aby prosla kontrolou "kvality" u MS. Pak tu jsou taky naroky na uspavani aplikace, aby zbytecne nezabirala prostredky, kdyz neni potreba, aby byla aktivni a tak. Proste soubor pravidel, ktere je potreba dodrzet. U ostatnich platforem to nikdo nehlida, takze logicky to vetsina programatoru neresi a tim padem je vyvoj "jednodusi".
registrovaný uživatel Nechic  mail  
09.12.2013 (21:23)  
Roman Menc: Děkuji za vysvětlenou, stále to dokazuje fakt, že Microsoft z nějakého důvodu hází vývojářům klacky pod nohy. Doufám, že se brzy poučí (pokud možno už s WP8.1). Stejnou odpověď jako od vás totiž poskytovali všichni, jako seznam s offline mapy.cz (hurá už jsou tu) a CG Transit s offline verzí pro WP8. Na druhou stranu nikdy jsem se nesetkal s aplikací pro WP8, která dělala co nemá, to se o androidu říct nedá. Přeji hodně štěstí s testováním aplikace :-)
09.12.2013 (19:48)  
Přidám se k uživatelům WP. Používám sice webové rozhraní m.cd.cz, ale rovnou aplikace by se hodila. Doufám, že bude.
09.12.2013 (18:36)  
Děkujeme všem, kteří prozatím projevili zájem o test aplikace (a že vás není málo). V nejbližších dnech vás seznámíme s dalšími detaily. Veškeré vaše emailové dotazy vám vysvětlíme centrálním e-mailem ;-). Těšíme se na další spolupráci. T. K.
registrovaný uživatel thingie  mail  
09.12.2013 (17:53)  
(Tak ona samozřejmě ta pravá sranda začne ve chvíli, kdy člověk udělá WP8 aplikaci, a pak se ozvou ti s verzí 7.)
09.12.2013 (17:35)  
ondrejskalak: Mlho, o tom tady dobré 4 hodiny už hovoříme. :) Viz odpověď Romana Mence.
09.12.2013 (17:10)  
A co Windows Phone???
registrovaný uživatel Roman Menc  mail  
09.12.2013 (17:07)  
Dobrý den, verze pro WP je v plánu na příští rok. Na rozdíl od Android a iOS je zde trochu specifičtější vývoj od výše dvou jmenovaných platforem. Proto zde potřebujeme trochu více času na vývoj. Rozhodně však tuto platformu nehodláme podceňovat.


Děkujeme za pochopení
09.12.2013 (16:45)  
Zlaté lepenkové jízdenky.
registrovaný uživatel thingie  mail  
09.12.2013 (15:53)  
Ono to tak offtopic není, je vidět, že WP verze lidi docela zajímá. Mně webové rozhraní celkem stačí (ostatně, já ho používám i v desktopovém prohlížeči), byť teda nějaké dílčí věci tam nejsou. Třeba výběr konkrétního místa na místenku.

Ale je fakt, že ten WP jsem si nekoupil s tím, že tam budou konkrétní aplikace, ale právě proto, že to bude rychlé (kdo pamatuje starší Androidy na méně než high-end hw, tak ví) a hezké. (Takže jakkoliv je to prapodivná kombinace, na laptopu mám Linux.) No, zajímalo by mě, co teda vlastně ty aplikace budou umět, pak se teprve dá posoudit, jestli mi bude nebo nebude chybět :)
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko