..: České dráhy hledají uživatele pro testování mobilní aplikace :..

Mobilní eshop ČD: titulní strana, foto: České dráhy/ŽelPage Praha — Cestující Českých drah s chytrými telefony se mohou už v následujících měsících dočkat mobilní aplikace pro komplexní odbavení a informování. Dráhy hledají aktivní cestující s mobily platforem Apple iOS či Android, kteří by se chtěli podílet na testování první verze aplikace. Zapojit se bude možné od poloviny prosince 2013 a do konce března 2014. Podmínkou je telefon s Androidem 2.3 a vyšším, nebo iPhone s iOS 5 či pozdějším, základní informatická gramotnost a znalost práce s chytrými telefony, datový tarif a hlavně pravidelné cestování vlaky Českých drah. Zájemci mohou kontaktovat Tomáše Kohoutka z generálního ředitelství, kdy v přihlášce uvedou svůj věk, vzdělání, profesi, zájmy, využívané aplikace a hlavně typ zařízení s verzí operačního systému. Vybraní testeři budou po podpisu dohody o mlčenlivosti zapojeni do testovacího programu. Na jeho konci 5 nejaktivnějších získá Kilometrickou banku na 2.000 km vlaky ČD.

Zdroj: České dráhy


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 9.12.2013 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
12.12.2013 (0:13)  
JiriK - tak to uz neni vychytavka, ale vymazleni:-)

Jinak postaci, kdyz to bude umet neco jako m.cd.cz, akorat by mohli poresit to vypisovani udaju, coz je opravdu voser. Notabene kdyz u toho musim najit tu inkartu. Cili jako u (posledniho) predrecnika.
11.12.2013 (17:38)  
Předpokládám, že hlavní bude co největší zjednodušení nákupu. Tzn. uložené profily cestujících (věk, slevy), automatické přihlášení k účtu. To se totiž slibovalo už před rokem.
11.12.2013 (15:34)  
Tak vychytávek bude v té Appce docela dost, ale ještě by se mohly přidat jídelní lístky. :-) (Objednávky jako v SC by ale byly asi nerealizovatelné...)
registrovaný uživatel Nechic  mail  
11.12.2013 (11:11)  
bartik09: Offline jízdní řády nabízí CG Transit, ale zas jen pro iOS a Android, pro WP z nějakého důvodu jsou jen online a dost nechápu proč, data mají. A také si tím nejsem úplně jistý co to může umět. Třeba do toho nacpou jejich mapu vlaků i se zpožděními, možná v tom bude offline jízdní řád s odkazem na online nákup jízdenky, možností je opravdu hodně, ale kdo ví...
11.12.2013 (8:56)  
vikititor: Určitě můj příspěvek nebyl myšlen v duchu "kupujte to nejnovější". Ale u uvedených OS (Win Mobile, Symbian) je podíl marginální a klesá, takže je nasnadě, že pro to nebude nikdo vyvíjet aplikace, kromě pár nadšenců...
Sám jsem Symbian používal do nedávné doby.
11.12.2013 (8:15)  
vikititor: To prece neni o tom, jak je to stary, ale o tom, ze nakej starej Windows nebo Symbian maj podil na trhu sotva par procent a za rok to nebude lepsi. Lidi s takovejma telefonama nejsou odepsany, jen budou zit bez ty aplikace, uplne stejne jako zili do ted.

Roman Menc: Co do funkcionality jde mobilní aplikace mnohem, mnohem dále
No, pri vsi ucte - to jsem zadostiv co to bude za zazrak. Asi jediny co mi do ted chybi je offline jizdni rad a celkem by se hodilo i razeni vlaku (prubezne aktualizovane, nejlepe offline i online).

PS: Nechci byt prehnane pesimisticky, ale uz mam jistou prirozenou imunitu proti prohlasenim ze strany CD (byt neoficialnim) a od "mnohem, mnohem dále" v tomto pripade ocekavam jen nejakou vychytavku typu: 'samo to bude stahovat aktualni cislo CD pro Vas'. Preji vyvojarum i sobe aby me prijemne prekvapili.
11.12.2013 (7:53)  
Dale Cooper - dáváte jasný vzakz lidem:
"Buťte jako já - kupujte si to nejnovější - neustále prodávajte na netu to staré a hlavně! investujte neustále do nových věci." :-))))

jako - by nic jiného, než fut kupovat nový telefon, nový foťák, novou televizi, nový počítač, nový tohle, nový tamto..

asi máte doma tiskárnu na peníze - Simbian byl dobrý a dost lidí ještě má - já mám JAVA mobile.. a taky ostrouhám..
10.12.2013 (22:32)  
Josef Petrák: S Javou pro Android a Objective C pro iOS to už tak úplně neplatí. Do App Store se už dostaly aplikace napsané v Javě (a přeložené do nativního ARM kódu) - když tak mrkni na http://www.robovm.org/

A i pro Android prý existuje .NET runtime, takže je možné využít třeba C#. I když samozřejmě hlavní a oficiální technologie jsou ty, které jsi uvedl.
10.12.2013 (19:35)  
vikititor: Windows Mobile máte na mysli verze 6.5 a starší? No, pochybuji, že pro toto bude někdo vyvíjet aplikace. Stejně tak pro (možná nesmyslně) umrtvený Symbian...
10.12.2013 (15:25)  
Bych klidně taky testoval, jezdím hodně.
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko