..: Podzimní menu Nové gastronomie společnosti JLV :..

Rýžové nudle s ledovým salátem, rajčaty a kuřecími prsíčky, foto: JLV, a.s. Praha — Většinový poskytovatel gastronomických služeb ve vlacích Českých drah, společnost JLV, na pondělní tiskové konferenci představila sezónní nabídky pro podzim tohoto roku. Také podzimní menu prezentuje v rámci nabídky Nová gastronomie, na které spolupracuje s Československým svazem kuchařů a šéfkuchařem Jiřím Králem. Vedení společnosti komentovalo také cenovou politiku občerstvení nového osobního dopravce RegioJet. V neposlední řadě došlo ke zveřejnění výsledků tzv. mystery shoppingu, čili testování kvality pomocí fiktivních zákazníků, který pro JLV zajistita externí agentura a jehož úspěšnost se u jednotlivých posádek pohybuje v rozmezí 93 až 97 procent.

Ovocné knedlíky, foto: JLV, a.s. Co se týče polévek, během podzimu se v nabídce objeví novinka v podobě krémové zelné polévky se slaninou. Ta byla při degustaci skutečně vynikající. Mezi hlavními jídly v nabídce zůstává svíčková na smetaně, která je v menu jako součást projektu Czech specials, zaměřeném na typická česká jídla. Jak uvedl Jiří Král, v nabídce je zařazena díky velké oblíbenosti u všech skupin cestujících. Dále je v nabídce vepřový závitek plněný klobásou a okurkou, ke kterému jsou jako příloha šťouchané brambory a také zeleninová obloha. Najdeme v ní rovněž dva větší, avšak lehké saláty (i s masem). Ze sladkého se můžeme těšit na domácí, údajně ručně dělané kynuté ovocné knedlíky, nově s tvarohem. Strávník dopředu nebude vědět, jaké ovoce na něj uvnitř čeká, jelikož to se bude měnit v závislosti na konkrétním období. Z dalších dezertů můžeme zmínit například jablkové želé se šlehačkou. Novinky nás čekají i v nápojovém lístku. Tam se objeví nealkoholické svařené víno a ve vlacích SuperCity Pendolino také ovocné džusy Jupík Smoothie ve dvou chutích za cenu 20 korun. Ve vlacích IC RegioJet jsou nabízeny za 15 korun. Ceny ostatních pokrmů bohužel společnost zatím nezveřejnila, je však téměř jasné, že zůstanou na současné úrovni.

Zelňačka, foto: JLV, a.s. Zástupci firmy také reagovali na srovnávání s občerstvením společnosti RegioJet, která jezdí na trase Praha - Havířov, a kde je k dostání občerstvení v řádu desítek korun. Podle JLV však nejde srovnávat croissant, sendvič či dort z mrazáku s kompletními gastronomickými službami JLV, které jsou prý tudíž logicky o poznání dražší. Poměrně vysoké ceny na dálkových mezinárodních spojích jsou prý způsobeny vysokými daněmi a dalšími odvody v zahraničí a také údajnými vysokými náklady na ubytování a stravu zaměstnanců v cizích zemích. Na žádné zlevňování se tedy ze strany JLV těšit nemůžeme. Zásadní změnu tak může přinét až připravovaná gastronomická koncepce Českých drah, kde má být kromě kvality smluvně zakotvena také maximální cena, která by například u hlavního jídla neměla překročit 120 korun.

Zdroje: JLV, RegioJet, ŽelPage


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 4.10.2011 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   
16.10.2011 (23:01)  
Dobrý den

pane ZDĚŠENÝ DAŇOVÝ POPLATNÍK

Já se ve svém příspěvku nebavil o tom co jsem si tam v tom restauračním voze konkrétně dal, dal jsem si to co tam měli a rozhodně by to nikdo v mikrovlnce nepřipravoval. Je mi to líto, že jste člověk s takto rychlými závěry, to že někdo jako Vy jste ZKLAMANÝ třeba nad tou mikrovlnkou ... Já jen psal, že to bylo fakt skutečně dobré, že v každém vlaku je jiný ceník a jedl jsem vedle zahraničních cestujících, protože češi ... s upřímností ... to byli ti, co jen remcali a nic si nedali. V restauračním voze Vám nikdo nebude dělat 3 kg husu, protože na to není čas, uvědomte si, že Kuchař neví kam jedete, ale zná dobu kdy bude propečeno a tudíž jestli náhodou Vám dostatečně nepřipravené jídlo bude stačit ...

To co milovníky jídla uspokojí a nemá dlouhou přípravu je stroganov - pan Strogan byl kupec z Novgorodu (mám 25let starou maturitu kuchař - mohu se tudíž mýlit) ... To jste asi mohl pochopit, že taková porce nebude stát v dobré restauraci pod 200Kč a prostě takto kvalitní maso mě chybí v nabídce JLV ... nic víc. Dejte si ho někdy, nebudete čekat a je to fakt dobré. Nejsem Polreich, nebo jak se jeho jméno píše ale na kvalitním jídle si rád pochutnám ... Jinak to co jsem měl bylo výborné a toto by nezvládla v časovém horizontu 20letá knedla s výučním listem ... PANE.


pane ... 1. pád .... :-) Michal Jaroš ...

Pane Vy jezdíte asi často, já ne a najíst se ve vlaku i když ze nečeské peníze mě přijde jako výhoda ...

Přeji všem jen ty nejlepší zážitky vlakové

M.U.
14.10.2011 (18:09)  
@Martin Utajený: "chťový orgasmus"?! No to jsem se fakt pobavil. :-))) Zkuste si někdy zajít do nějaké slušné restaurace. Ale jestli vám ty mikrovlnkové blivajzy u JLV přivodí chuťový orgasmus, tak to si vystačíte s návštěvou bufáče na stojáka u místního řezníka a porcí dršťkové. :-)))
registrovaný uživatel stoupa  mail  
12.10.2011 (13:49)  
Vlastíčku,

nesouhlasím tak ouplně.. Já v Kaufhalle (250 m od Alexu) nakupuju všechny potraviny o facku levnějí, než v supermarketech v Letňanech, a dosti jevněji, než na Mělníku. Cenový rozdíl je v poživatinách a nápojích "s obsluhou", drahý jsou cigarety. A souhlasím, ty porce jsou zpravida větší, kvalita zpravidla lepší. (Dnes Tagesspeise uzené, Tunke, brambor, obloha 5,50 s obsluhou, mňamka. Pivo točené ofšem 3,60 za 0,4 litru.) Výbornou pizzu u Itala za rohem na stojáka bych měl za 1,80€. Nemyslím, že je tu dráž. Pro lidi.

Ale ten Víš závěr je zcela trefný. Gleichschaltace není ani mé hobby.

PS: V Österreichu daj eště vodu zdarma, doufám, že ku kafi automaticky. Germáni se často omluví, že je porucha vodovodu a musej prodat balenou. :-)
12.10.2011 (13:22)  
M S tím pitím máš pravdu, ale zde je běžné si říct k menu "ein Glass Wasser" což je "zdarma". Takže naproti sobě stojí menu nic moc za 100 Kč a mnohem lepší menu za 7 Eur (když odpočítám zákusek, tak 6 Eur). Mě přijde lepší si připlatit a dostat něco lepšího.

Souhlasím, že platy v ČR jsou trošku jinde než v rajchu, ale třeba potraviny stojí stejně, akorát ta kvalita u nás pokulhává. Pro informaci, dnes jsem kupoval v akci rakouskou Milku s údajně stejným složením a lepší chutí (jak je to možné, když je složení stejné) za 49 centů :-).

Mě přijde, že se u nás jede stylem, že všichni mají nárok na všechno, což se mi moc nelíbí, ale asi s tím nic nenadělám.
registrovaný uživatel M 
12.10.2011 (12:18)  
Je. Sam jsi nekde niz prece vyjmenovaval, jaky jsou vyhody hospody proti bufetu, ne?
registrovaný uživatel Sim 
12.10.2011 (12:14)  
Mno, me vrta hlavou jedna vec - pokud si chci dat v hospode na koleckach parek a pivo, je v poradku, kdyz me to v bistrovoze nabidnou dohromady za 50 az 70 a v restauracnim voze za 70 az 100?

Uvadim to jako priklad produktu, ktere se i ve voze s "plnohodnotnou" kuchyni pripravuji zcela totoznou technologii, jako v "osizenem" bistrovoze.

Navic zrovna zde existuje i paradox, pendolino ma jen bistro a pivo ma toceny (kdyz zrovna nestavkuje pipa).
registrovaný uživatel stoupa  mail  
12.10.2011 (10:02)  
:-)
Vlastíčku, Vlastíčku,
koukám, že Vás život taky vyhnal z reálného postsocializmusu do odporného kapitalistického pozlátka ....
Ano, ne v Prostějově, ale v Přerově na náměstí mi před dvěma lety bylo podáno menu za cca 80 CZK, v kvalitě a čistotě prostředí horší, než byla menza ČVUT a to takové, že by to zde nejedl ani Houmlesák. (Největší paradox - pan člen městské rady byl na tuto stravovnu hrdý...)
Gruß aus Berlin
registrovaný uživatel M 
12.10.2011 (2:19)  
Pro ferovost bych dodal, ze v Innsrucku to bylo sice se zakuskem, ale bez piti, ktere by to (obavam se) posunulo na 10, cili dvojnasobek.
Ale jo, taky mi rakousky hospody prijdou takovy nejak rodinnejsi nebo jak to rict.
11.10.2011 (21:08)  
Nechtěl jsem reagovat, ale musím. Jak píšu dole, mám zkušenost s e-Expresem v ÖBB EC, chuť, velikost porce a i cena mi na místní poměry přišla v pořádku.

Netvrdím, že jídlo ve vlaku musí být levné. Zároveň ale z vlastní zkušenosti musím říct, že menu (polévka, jídlo, zákusek) v hospodě v Innsbrucku za 7 Euro mi chutná nejvíc. Neřekl bych, že je extra zaplivaná, ale extra nóbl to taky není, například tam mezi kuchyní a výčepem běžně pobíhá hafan. Zatím se mi nestalo, že by mi tam nechutnalo (jako menu mají pouze jedno jídlo). Když jsem byl naposledy v ČR, šel jsem na menu v Prostějově do Hradebky. Moje menu tam stálo asi 120 Kč:

- gulášová polévka nevalné chuti a kvality (to už i rakouská pytlíkovka chutná mnohem lépe)
- z hotovek mě nejméně urazila asijská směs z hovězího masa s rýží (to maso jsem musel z omáčky lovit pomalu s lupou, asi kuchař vařil chvíli v menze ČVUT)
- falešná kofola prodávaná jako kofola (možná to mají vedené jako koalu, nevím)
- bez zákusku

Ačkoliv ta v Prostějově vypadá zvenku mnohem lépe, kuchyň teda nic moc. Navíc i ta obsluha nebyla zrovna ideální (nemyslím si, že mám extra vysoké nároky). Tudíž se toho jídla za 120 Kč dost obávám, cože za překvapení šéfkuchařovy kapsy to bude.

Není to jen o ceně (uznávám, že JLV ve vnitrostátních úsecích jsou na tom opravdu tragicky), ale i o přístupu. Něco jsem posílal v práci do ČR a kolega se ptal kdy to bude zpátky. Tak jsem mu odpověděl, že to záleží na mnoha věcech, hlavně na počasí, načež mi řekl "Vy Češi fungujete jak se tak koukám všichni podle počasí a nálady, co?" A myslím si, že má pravdu.
registrovaný uživatel M 
11.10.2011 (18:40)  
stoupa - nevim, je to asi takovej nazor. Kdyz zeleznice zdrazi jizdne z 1.20 za kilometr na 1.30, tak je to silena mela a je to strasne moc drahy a lidi budou jezdit necim jinym (asi autem, ktery je by voko tak 3x drazsi). Muj nazor to neni. Ja se tady ale nebiju ani za jidlo ve vlaku za 99 korun...
  1 2 3 4 5 ... 13      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko