..: ZNLE: Nová lokomotiva nakonec dostane jméno Griffin :..

Vizualizace lokomotivy ZNLE Griffin, foto: ZNLE Gliwice Gliwice — Polská společnost ZNLE Gliwice oznámila, že projektové práce na novém typu rodiny čtyřnápravových lokomotiv jsou v tak pokročilé fázi, že došlo k objednávání komponent pro stavbu prototypu. Ten by v ideálním případě mohl být hotov ještě před koncem letošního roku. Pro nový typ se původně plánoval název Elephant, pod kterým jej ZNLE Gliwice zpočátku i prezentovala. Nakonec se ale bude jmenovat Griffin (gryf). Lokomotivy Griffin mají být vyráběny ve dvou verzích – E4ACU s maximální rychlostí 140 km/h a výkonem 5,6 MW a E4ACP určenou pro rychlost až 200 km/h. Výrobce navazuje na lokomotivy s označením Dragon (drak). Oba názvy vychází z mytologie. Nákladní verze dostala název Dragon, drak je totiž symbolem moci, síly a téměř nesmrtelnosti. Griffin (gryf) představuje bájného tvora, nesoucího v sobě kombinaci orla a lva, čili rychlost a sílu.

Zdroj: Rynek Kolejowy


JiříK. | 18.9.2011 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Polsko


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
18.09.2011 (14:01)  
MG - verze pro osobku mají být i vícesystémové...
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
18.09.2011 (13:46)  
SYN: Ani v případě Dragona se v prsa nebili a přitom by i bylo proč... (viz. http://www.zelpage.cz/clanky/prehled-kolejovych-vozidel-na-trhu-1---lokomotivy )

Jejich stroje jsou určeny převážně pro domácí trh, stejně jako valná většina Polské produkce (třeba od Pesy). Dlužno říct, že jim tam všechno jezdí a termíny se dodržují. Ne jako v režii plzeňské lepírny, neschopné dostát svým závazkům a slibující hory i doly. Uvidíme, zda budou i vícesystémové, aby je mohli nabídnout třeba ČD, či soukromým dopravcům za ceny, reálně odpovídající hodnotě zboží a nikoli vražedným maržím rozežraných obchoďáků, jako v případě Schadewerke.
registrovaný uživatel SYN 
18.09.2011 (13:27)  
Tak hodnotit tenhle počítačový render je asi hoooodně předčasné, až jak to bude vypadat ve skutečnosti (a až to skutečně pojede, nejlépe vlastní silou)...
Zdalipak se budou polští soudruzi tak jako Schadewerke Pilsen bít v prsa jak mají nejmodernější mašinu? Ona samozřejmě v okamžiku předvedení nejnovější z čistě formálního hlediska nepochybně bude, tak předpokládám že toho náležitě využijí :)
18.09.2011 (13:21)  
No,nijak hezky nevypadá ale je určitě hezčí než naše škodovka
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko