..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 4 5 6 7 8 ... 14      Zpráv na stránku:   
14.07.2010 (11:21)  
Tak já nevím. Po troše hádání mi jako důkaz své pravdy dali aktuality UNIPOK 38/2010, kde se píše:

Od 17.6. 2010 bude umožněn prodej jízdenky SONE+ ve variantě pro všechny vlaky (za 450 kč) na úvěrovou poukázku ČD. Umístění v menu bude na pozici 8. Zvláštní nabídky.../3. úvěr.../5. úvěr ČD.../5. SoNe+ všechny vlaky. Pokladník musí ještě před výdejem jízdenky zahájit platbu úvěrem a při dokončení platby zadá určeného úvěrníka, kterým je ČD ů SAP číslo 5093814, dále vyplní číslo úvěrové poukázky. Tím nedojde k zatížení pokladny v hotovosti a jízdenka bude vytištěna bez DPH, s poznámkou úvěr nad cenou.

Nikde se tam nepíše, že by nešlo jízdenku vydat v předprodeji. Narozdíl od zpáteční jízdenky a akviziční slevy plážový volejbal, jejíž výdej je popsán ve stejných aktualitách, u kterých je to výslovně uvedeno. Tak nevím, jestli to vydat nejde, nebo jim to zakázali, nebo se bojí, že by to zmrvili a vytisklo se dnešní datum (což u SONE ve středu asi těžko). Na druhou stranu přiznávají, že v den odjezdu mi stihnou vyměnit při návalu 4-6 poukázek fakt obtížně. 17.6. byl podle mě navíc čtvrtek, tak proč dávat do aktualit, že od 17.6. půjde vydat něco, co by šlo až od 19. Jste někdo pokladník a mohl byste do toho vnést jasno?
registrovaný uživatel Kryton  mail  
14.07.2010 (11:03)  
Já se nestačím divit. Včera jsem poukázky vyměnil naprosto bez problému na 31.7. a 1.8. a dnes čtu, že předprodej nejde. To ČD změnily pravidla nabídky v průběhu jejího trvání? To jsem teda rád, že už mám jízdenky doma.
14.07.2010 (10:07)  
Jiří Pekárek) LIDLenky byly "demo produkt", kde ještě nebyly používány tyto poukázky v desigu Najbrt. Lídlenka = účtenka z pokladny s razítkem, takže ti to potvrdila rovnou pokladní a bylo to bez problémů. Řešíme s Kauflandem a Českými drahami, jak to celé je.
14.07.2010 (9:45)  
Tak ať něco ČD napíšou ksakru na ten web. A hezky na úvodní stránku. To, že je prodávají s kdejakou slevou v Kauflandu, Globusu apod. je mi přinejmenším na nic (nehci být sprostý...), když tam nenapíšou, jak to zařídit, aby mi ty poukázky k něčemu byli. Obávám se, že je to nedomišlené.

Nevíte, jak to bylo s LIDLenkama? Nemám s tím zkušenosti. Také takto pitomě? (Ikdyž tam se vlastně jednalo o jízdenku pro jednu osobu.) Ta se také musela vyměňovat nebo to bylo, že jste nasedli do vlaku s účtenkou?
registrovaný uživatel Mozek 
14.07.2010 (9:44)  
Po aktualizaci příspěvku pozbývá platnosti věta: „Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.“

Mám jedno upozornění. Věnujte pozornost tomu, kam vám na informacích Kauflandu otiskují razítko. Krabičku jsem si nechal koupit zprostředkovaně, bohužel se stalo, že razítko na poukázce otiskli na přední stranu, nikoliv na zadní, kde je pro razítko (a podpis, který ovšem není potřeba) vyhrazeno místo. Taková poukázka mi dle sdělení Kontaktního centra ČD uznána být nemusí (záleží na úvaze konkrétního pracovníka v pokladně ČD). Takže mě čeká ještě jedna cesta do Kauflandu :-(
registrovaný uživatel MC 
14.07.2010 (9:26)  
Dráhy by měly mít někoho, kdo od těch pokladních formálně přebírá práci. Přinejhorším to musí být aspoň ředitel celých drah. V rozumné denní době by měl být IMHO ve službě aspoň vedoucí představitel ručící za provoz celého nádraží.

Ještě jedna varianta je dožadovat se odmítavého vyjádření písemně - nechat si od pokladní podepsat a orazítkovat datované lejstro se svým požadavkem a příslušným odůvodněným odmítnutím.

Relevantní papír pro nějaká omezení může teoreticky být pouze veřejně přístupný předpis, řádně a včas zveřejněný na úřední desce. Žádný podpultovní interní glejt není pro cestujícího směrodatný

Nicméně, protože v celé krabici ani na poukázce není uvedeno nic jiného, mělo by jít u každého rozumného soudu vyhádat platnost a postup dle standardních podmínek SONE+. Formálně tedy poukázka pouze nahrazuje akt zaplacení (místo vytáhnutí kreditky vytáhnete poukázku). Žádná další omezení nemohou České dráhy právně ustát. Ani jejich reklamační oddělení tudíž nemá právo dělat jakékoli potíže.
registrovaný uživatel Kóřa 
14.07.2010 (9:15)  
Sim: Tu techniku poskakování z okénka do okénka v Präze na hlavním zkusím v pondělí. Jsem zvědavý jestli pochodím, protože největší bordel na dráze je právě tam. Často musím vysvětlovat kam jedu a kudy tam chci jet a nebo proč chci delší nebo pomalejší trasu.
Pokud si nějaké směrnice vycucaj z prstu tak je požadovat k nahlédnutí v písemné formě. Nějakého manažera nebo přednostu který tam za ně nějak ručí prý nemají nebo ho radši zapírají ať je klid.
registrovaný uživatel Sim 
14.07.2010 (0:26)  
babilon > v souvislosti s globulemi se mi take na infolince CD dostalo dva dny po sobe rozdilnych informaci :-(

Petr Pecha > doporucuju system "nikdy jsem vlakem nejel" - jdete na jine nadrazi - v Praze na hlavak do CD centra "do sklepa", nejlepe v dobe, kdy nebude frmol. A trvejte na svem - koupil jste si krabicky a chcete je vymenit. Ridite se tim, co je na krabickach napsano, takze vas nezajima, ze s tim maji zamestnanci vic prace a hlavne jim dejte najevo, ze mate casu dost - tedy ze bez jizdenek na vikend za dva tydny neodejdete. Na slovo "nejde" reagujte ve smyslu "musi to jit, vzdyt to tu je napsano" nebo "ale tady se nic nepise o tom, ze musim prijit az v sobotu rano, ja uz sem vickrat kvuli tomu nepujdu, napiste mi to ted" ...

... pokud to selze, popojdete o prepazku vedle a proceduru opakujte.

Pokud i toto selze, zkuste to jeste jednou s diktafonem v kapse a nahravku odeslete na COIku ...


Samotneho me prekvapilo, co vsechno jsou si schopni zamestnanci vymyslet za "interni" pravidla, pokud vam nechteji vyhovet. Dulezite je nenechat se odbyt a pripadne nevahat si zavolat nadrizeneho ve smyslu "muj problem to neni, to vy mi neumite vydat to, co jsem si koupil" ...

A i ja v patek vymeknul u pokladny, kdyz mi za par minut mel odjizdet vlak a pokladni asi uz podesate marne tukala do pocitace "moji" trasu vlaku. Shodou okolnosti stejnou, ktera 14 dni zpatky bez problemu prosla a ted to najednou "neslo" - chyba byla tedy zjevne mezi zidli a klavesnici... i kdyz jsem byl rozhodnutej na tom trvat, nakonec jsem vymeknul, nechal si napsat "mene vyhlidkovou" trasu ... a hlavne stihnul vlak.
13.07.2010 (23:22)  
A nakěde v Ústeckém kraji je to v těchto obchodech také?
13.07.2010 (23:20)  
Josef Petrák: No jo, jenže já jich potřebuju stihnout vyměnit nejméně 4, možná i 6. A to už se z jednotek minut stanou desítky.

Babilon: No po vychladnutí se uklidňuji těmi +150 kč ve vlaku, to mi nakonec potvrdila paní na infolince také. Nicméně čert ví, čemu vlastně věřit. Já si to tu také přečetl, že ještě včera byl nějaký zdejší nebožák informován opačně. Holt si asi nejdřív mysleli sami totéž co já a když se pak dneska ukázalo, že to pokladna jako předprodej nevytlačí, tak uvádějí informaci správnou. Ale i tak to bude docela drama, já už s nočními průvodčími zažil ledacos, přestože jsem byl zjevně v právu. Natož tohle, kde o možnosti výdeje ve vlaku není ani zmínka. Zpátky je zase "dobrý", že jde o cestu ze zahraničí a pokud vím, tak na Lidči přes hranice jede ještě četa ŽSSK a slovenský průvodčí opravdu o tomhle už žádné tušení mít nebude. To snad asi opravdu raději budu úsek gr.-Vsetín platit dvakrát.
  1 ... 4 5 6 7 8 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko