..: Elfíkova krabička v Kauflandu se slevou :..

Elfíkova krabička ze supermarketu Kaufland, foto: Josef Petrák Ostrava/PrahaAktualizováno 15. 7. v 18.30 h. Prakticky přesně před měsícem jsme představili různé nabídky jízdních dokladů na vlaky Českých drah v prodejnách Pont, supermarketech Globus a Kaufland. Zatímco o poukazy na zpáteční jízdenky byl v supermarketech Globus zájem takový, že se pár dní po začátku prodeje objevovaly v diskusi zprávy o vyprodaných kupónech v jednotlivých prodejnách, o nabídkách v prodejnách Pont a Kaufland se prakticky nemluvilo. Prodejny Kaufland v tichosti snížily ceny svých „Elfíkových krabiček“ o 43 %, což jsme shodou okolností zjistili v jedné z ostravských prodejen tohoto řetězce. Zatímco původní nabídka dvou jízdenek SoNe+ společně s dárky pro děti za cenu 890 korun přinášela bonus hlavně v podobě doplňků pro nejmenší cestující, současná cena nezměněného balení je rovných 500 korun a dá se tedy předpokládat, že této nabídky využíjí nyní i ti, které původní varianta neoslovila. Zbývá jen dodat, že uvedená cena platí celoplošně — ve všech prodejnách Kaufland — do vyprodání zásob. Balení obsahuje poukázky na odběr zmíněných jízdních dokladů. Ty je třeba nechat orazit na informační přepážce prodejny a u dopravce vyměnit za jízdenky nejpozději do 31. října tohoto roku. Samozřejmě lze uplatnit dvouměsíční předprodej a získat jízdní doklady i na prosincové víkendy.

Odpovědi Kauflandu a ČD na často kladené dotazy

Po přečtení zdejší diskuze, kde se objevily rozporuplné zkušenosti, jsme požádali o vyjádření tiskového mluvčího Kauflandu pana Michaela Šperla.

Potvrdil, že oproti původním záměrům jsou v krabičce pouze poukázky místo plnohodnotných jízdenek SONE+. Zaměstnanci na pokladnách jsou informováni o tom, že při placení musí ke každé krabičce zákazníkovi vydat list s informacemi o dalším postupu, mimo jiné i o tom, že zákazník musí nechat poukázky, které jsou uvnitř krabičky, orazítkovat přímo na prodejně.

Pokud opomenete orazítkování poukázky hned při koupení a nebo pokud už ji máte doma, ale neorazítkovanou, není to žádný velký problém. Můžete si nechat orazítkovat poukázku na libovolné prodejně Kaufland v České republice a to bez předložení pokladního dokladu.

Pokud se někdo rozhodne Elfíkovu krabičku vrátit, může tak učinit v kterékoliv prodejně Kaufland v České republice, bez ohledu na to, kde ji koupil a bez pokladního lístku.

A aby byla informace úplná, doplňme ji o vyjádření z Odboru produktů a obchodu GŘ ČD od Ing. Madly Maconové, výkonné ředitelky pro obchod: "Datum platnosti uvedené na poukázce 31. 10. 2010 znamená, že nejpozději 31. 10. 2010 je nutné provést výměnu poukázek na kterékoliv pokladní přepážce ČD za jízdenky s prvním dnem platnosti do 60 dnů ode dne výměny, tj. minimálně do data uvedeném na krabičce výrobku 11. 12. 2010." Toto vyjádření ČD bude neprodleně vyvěšeno ve všech prodejnách Kaufland.

Když to tedy shrneme - pokud si koupíte Elfíkovu krabičku, máte v ruce poukázky na dvě plnohodnotné jízdenky SONE , které můžete vyřídit v předprodeji až 60 dnů předem, nikoliv jen v den odjezdu. V neobsazené stanici vyřešíte s průvodčím v prvním vlaku, kterým pojedete. Nezbývá, než Vám všem popřát příjemnou cestu.

Zdroj: Kaufland, České dráhy, ŽelPage


Sim | 12.7.2010 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 14      Zpráv na stránku:   
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
14.07.2010 (15:20)  
-> redakce:
Chvilku ještě vydržte. ČD stáhly ze svého webu veškeré informace o tomto produktu, tiskový mluvčí Kauflandu pro nás zpracovává podrobnou informaci o produktu a jak správně postupovat (měli bychom ji obdržet buď dnes večer nebo zítra). Pak tuto zprávu znovu zaktualizujeme.
registrovaný uživatel M 
14.07.2010 (15:13)  
Pani Caslavskou nikde k precteni nevidim, tudiz plati vyjadreni pani Kolinske. Pokud mi prijde z MF vyjadreni ke zpusobu daneni kratkodobych spekulaci s menou, tak to beru jako platne (a budu tim operovat pri pripadnem sporu s FU), ackoliv mozna budu mit jiny nazor (ktery bude ale podlozeny jen tim mym nazorem). Pokud by z MF prisla dve protichudna vyjadreni, tak se budu muset ptat nadrizeneho:)
14.07.2010 (14:09)  
No, jízdenka.cz mi zobrazila i jízdenku na 30.12.2011...
S dnešním datem výdeje? Mě to dál než 60 dní od data výdeje nepustí.
14.07.2010 (14:06)  
Ja vychazel z odpovedi Aleny Kolinske.
A pokud paní Čáslavská bude tvrdit přesný opak (obě na stejné pracovní pozici), budete věřit komu? I kdyby byla paní Kolínská vedoucí všech ČD Center, tak pro mne její vyjádření moc velkou váhu nemá.
14.07.2010 (13:13)  
babilon

No, jízdenka.cz mi zobrazila i jízdenku na 30.12.2011...
registrovaný uživatel M 
14.07.2010 (12:55)  
Ja vychazel z odpovedi Aleny Kolinske. Zastavam nazor, ze pokud je v predpisech nejasnost, tak plati vyjadreni "zodpovedneho organu". To plati u tarifu CD (vysvetluji CD), u dani (vysvetluje MF), u pravidel kopane (vysvetluje CMFS).
Cili respektuji to, co rekla ta Kolinska (dokud nerekne jinak:)
14.07.2010 (12:53)  
Ten predprodej bych videl tak, ze dovoleny neni, ale nekteri pracovnici CD o tom nevedi, takze to vydaji.
Já to vidím obráceně - předprodej dovolený je (nenapadá mě jediný důvod, proč by neměl být; jizdenka.cz ho bez problému zvládá), jenom někteří pokladní (nebo jejich nadřízení) rádi znepříjemňují život cestujícím.
registrovaný uživatel M 
14.07.2010 (12:46)  
Tak... Elfik je u Emika:-)))

Chtel bych napsat, ze ta mapa je super a ma jedinou nevyhodu (ktera je teda taknak logicka:) - ze je v baleni slozena...
Magnetky jsou spis na hovno, na lednicce fotku udrzi s vypetim sil a to ve dvojici. Ale zase je jich hodne:)

Jinak osobne nemam zadny problem s tema ctyrma odrazkama a nepovazuju je za nejak vadny. Ty ctyri odrazky (vcetne "1. nebo 2. trida") jsou proste obecna tvrzeni, ktera jsou predtistena na vsech poukazkach (pro)davanych absolutne kdekoliv a upresneni je v ramci tech "vypsanych" policek. Nevidim v tom zadny problem.
Formular na trojdan je taky nadepsany jako trojdan, ackoliv to pouzijete jenom na prevod nemovitosti (treba).

No a pokud jde o to osloveni nejakych tech zakazniku, tak v tom taky nevidim problem - druha strana mapy je "polepena" vsemi moznymi nabidkami CD a dovedu si docela dobre predstavit, ze to nekdo bude studovat a ze si nekdo rekne "toto je zajimavy". Sumasumarum, nabidka se sice vymyka kilometrickemu jizdnemu a sleve XX% za ten ci onen ukon, nicmene prospesna rozhodne je.
Jestli to nekdo u te pokladny nepochopi? No nekdo nepochopi ani baleni Red Bullu po 4 kusech za 60 korun celkem. To je normalni...

PS: Ten predprodej bych videl tak, ze dovoleny neni, ale nekteri pracovnici CD o tom nevedi, takze to vydaji. Z meho pohledu nema predprodej na dny do 31.10. nejaky valnejsi smysl (neni problem si to vymenit az v den jizdy, byt tedy chapu mozna rizika), zasadnejsi vyznam to ma az na listopad a prosinec
registrovaný uživatel SYN 
14.07.2010 (12:33)  
Jiří Pekárek: Lídlenka byla rovnou jízdenka, za nic se nevyměňovala. Jedinou drobnou maličkostí bylo že ji měli na pokladně v Lídlu orazítkovat a člověk si ji měl podepsat (hm, asi teda spíš napsat jméno, teď jsem se díval a mám to tam napsané hůlkovým písmem).
Taky ale proč by se měla za něco vyměňovat když bylo dopředu jasné na který den má platit, na rozdíl od elfíkovy krabičky, že?

Petr Pecha: no ale ČD se minimálně vyhnou té variantě "organizované skupiny" a tedy budoou mít trest nižší. Každý přece ví že ČD je DEZozganizovaná skupina... :-)))
14.07.2010 (12:19)  
Proc se informace o snizeni ceny Elfikovy krabicky neobjevila na webu CD a ani na webu Kauflandu??
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko