..: Proměnu bistrovozů na řadu ARmpee provede ŽOS Vrútky :..

BRcm ZSSK, foto: Vlaky.net Praha - Kontrakt na modernizaci pěti vozů BRm a jednoho vozu řady BRcm na novou řadu ARmpee podepsaly České dráhy se slovenským výrobcem ŽOS Vrútky. Hodnota kontraktu nakonec činí 205 milionů korun, čili cena za jeden vůz mírně překračuje hranici 34 milionů korun. Do kontraktu na modernizaci vozů se přihlásili dva zájemci, kdy o vítězi rozhodla nižší požadovaná cena.

Modernizací by mělo vzniknout šest nových vozů řady ARmpee, které by se měly objevit na kolejích před začátkem GVD 2009/2010. Vozy by měly dostat klimatizaci, kompletně nový interiér včetně vakuového WC a nového opticko-akustického informačního a elektronického rezervačního systému. Vozy také dostanou kompletně nové bočnice s jinými rozestupy oken.

Velkoprostorový oddíl první třídy nabídne celkem 22 míst, uspořádaných do čtyř „boxů“ po čtyřech sedačkách proti sobě, oddělených od zbytku velkoprostoru skleněnou stěnou, podobně jako tomu je u slovenských vozů Apeer. Zbylých 6 sedadel bude umístěno po dvou proti sobě na druhé straně chodbičky velkoprostorového oddílu. Samozřejmostí by měla být přípojka 230V pro každé sedadlo. Barová část bude mít kromě kuchyně také dva stoly se sedacími boxy pro 4 osoby (celkem tedy 8 míst) a 6 barových stoliček.

Tiskový mluvčí ČD Ondřej Kubala pro Deník doplnil také informaci o plánovaném nasazení těchto vozů: „Vozy budou běžně jezdit rychlostí 160 km/h, nasadíme je na expresy a spoje Eurocity z Prahy do Žiliny a také na rychlíky z Prahy přes Plzeň do Mnichova a Norimberku.

Zdroj: Deník.cz, ceskedrahy.cz


JiříK. | 10.2.2009 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel ARpeer  mail  
10.02.2009 (14:10)  
Karosa: Nebo zavedou kategorii Super EXpres (zkr. SEX) a na palubě bude cestujícím k dispozici magazín Super Expres Revue (SER).
registrovaný uživatel karosa  mail  
10.02.2009 (13:24)  
Semík: Třeba ČD zavedou nové ExEC(Expreseurocity), které budou mít složení 380(nebo něco jiného)+ ARmpee + ARmpee. Pro tyto vlaky bude nutný zvláštní příplatek ve výši 250 Euro a budou určeny pouze pro movitější klientelu z řad horních 10 000.
registrovaný uživatel Semík  mail  
10.02.2009 (13:05)  
Vozy budou běžně jezdit rychlostí 160 km/h, nasadíme je na expresy a spoje Eurocity z Prahy do Žiliny. A kde k nim vezmou vozy pro zbytek vlaku? Předpokládám, že lokomotivy 380 už nějaké budou.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko