..: Stávka odborářů z dopravy se prozatím odkládá :..

Praha – Dříve ohlášená časově neomezená stávka v dopravě se prozatím odkládá. Důvodem odložení stávky je prozatimní stažení věcného záměru návrhu zákona o plánovaném zdanění zaměstnaneckých benefitů z projednávání ve vládě ČR, jehož předkladatelem je ministr financí Miroslav Kalousek. Nebezpečí stávky odborů však nelze v žádném případě považovat za zažehnané, pouze za dočasně odložené. Případné uskutečnění stávky by způsobilo velmi závažné dopravní komplikace na celém území ČR a Hlavního města Prahy.

Dle společného prohlášení zástupců odborových organizací přijatým po dnešním jednání s Miroslavem Kalouskem, se ministr financí zavázal k tomu, že nepředloží nynější podobu svého návrhu zákona do schvalovacího procesu dříve, než zástupce odborových organizací přesvědčí, že nový návrh je pro ně z hlediska výše daňové zátěže výhodnější. Zároveň přislíbil navrhované znění svého zákona konzultovat se zástupci odborů. –Rozumím oprávněným obavám odborů o benefity zaměstnanců. Stahuji věcný záměr, ale neopouštím ho. Chci ovšem odborářům nejprve předložit čísla, že je návrh pro zaměstnance výhodnější nebo v nejhorším případě neutrální,– komentoval výsledek dnešního jednání ministr.

Od dnešního dne zastavujeme přípravy na stávku,“ prohlásil po jednání mluvčí Federace strojvůdců Libor Poláček. Ujištění má své ale. „Bezprostřední hrozba byla zažehnána. Zůstaneme ale ve střehu, aby nedošlo k tomu, že by to nějak poškodilo zaměstnance,“ hrozí nadále odbory.

Zdroje: Federace strojvůdců ČR, iDnes


J.F. Poslat mail autorovi | 15.1.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel j p 
15.01.2009 (13:46)  
ad antdo: proboha proč si nádražáci stále hrají na nějakou skupinu nadlidí. Normální zaměstnanec má své benefity zdaněny. Nevidím důvod, proč by zaměstnanci ČD měli být vyjímkou. Jen proto, že mají prostředky jak vydírat zbytek republiky? Zaměstnanec v soukromém sektoru těžko půjde stávkovat.

Ja se povazuji za normalniho zamestnance + v 100% soukromem sektoru. Ale kdyby prisel nejaky politik s tim, ze mam platit jeste dalsi dan za benefity, tak bych byl take ochoten stavkovat - a hlavne dotycneho politika priste nevolit. To je mnohem silnejsi zbran nez stavka.

Kdyz jako zamestnanec mohu koupit podnikove vyrobky za zvyhodnenou cenu, tak by podle te same logiky mohl politik pozadovat, abych platil dan nikoliv z te zvyhodnene ceny, ale z ceny "normalni".
15.01.2009 (13:46)  
Rybízek: potraviny - ano a ne. Rakušák se na jídle neošidí:-) Chleba se dá koupit i 1 EUR/kilo, ale jen v Lidlu a Hofferu. Rakušák si ho ale koupí v pekárně, za 2.50EUR/kilo (nebo ještě dráž). Ani v Bille/Spaaru není levnější.

Takže ano, dá se jíst skoro tak levně jako u nás, a do práce si taky můžete z domova nosit svačinu, ale budou tam na Vás koukat jako na socku. (Půjdou si do Ankeru koupit obloženou housku za 2.30 EUR.)
15.01.2009 (13:23)  
jo rakousko sice mate pravdu ze najem a služby jsou cca 2,5 draši ale potraviny , benzin elektrika je nastejno takže bych stin srovnanim brzdil
registrovaný uživatel cocik 
15.01.2009 (11:41)  
Karle, mam pro vas spatnou zpravu. Srovnavate totiz hrusky s jablky (rakousky danovy a penzijni system s tim nasim). S prijmem 80 tisic hrubeho mesicne (respektive ekvivalentem 3x prumerne hrube mzdy v danem referencnim roce) budete v CR odhadem nekde na 13-14 tisich duchodu mesicne. Do ciziny samozrejme pracovat muzete jit, ale sam uvidite, ze to neni takova prochazka ruzovym sadem, jak vsichni rikaji.
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:31)  
Jak rikam - podle mne se to tyka "vsech, co vyhrozovali stavkou", pouze je to tam divne napsane (asi z toho duvodu, co pises - tzn. za Cernakem, Zlicinem a Pruhonicemi: "hic sunt leones":-)
15.01.2009 (11:30)  
No ten řešil MHD a linky 300 a 400 a žádná S a R. Pro novináře žijící a píší v Praze jsou vlaky jako něco virtuálního,ale MHD a busy 300 a 400 je bolí.
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:28)  
Neres to, co si myslis ty. Res to, co si myslel ten, co to smolil na idnesu:-))
15.01.2009 (11:25)  
AD M no nevím mezimětský spoj opravdu není zejména vlak.Třeba Praha - Stará Boleslav,Mníšek pod Brdy,Dobříš,Kostelec nad Černýmy Lesy,Slaný,Rudná u Prahy, a moře další buď především bus nebo jen bus.
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:19)  
Semik - myslis jako tak, jak to delaji vsichni ostatni? Problem by to byl - zeleznicari nejsou "vsichni ostatni":-)

Slo by to jiste udelat i tak, ze by CD vydaly "normu", ze zamestnanec ve stejnokroji nebo jine uniforme cestujici s povolenim sluzebni cesty (myslim, ze zamestnanci na sluzebky nemuzou jezdit jen tak bez niceho...) cestuje zdarma. - to pro pripad, ze by nekdo chtel napsal (opravnene) proti platbam CD pro CD...
registrovaný uživatel Semík  mail  
15.01.2009 (11:18)  
Mám dotaz. Byl by velký problém na tu služební cestu koupit normální jízdenku a tu si pak nechat proplatit?
  1 2 3 4 5 ... 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko