..: Stávka odborářů z dopravy se prozatím odkládá :..

Praha – Dříve ohlášená časově neomezená stávka v dopravě se prozatím odkládá. Důvodem odložení stávky je prozatimní stažení věcného záměru návrhu zákona o plánovaném zdanění zaměstnaneckých benefitů z projednávání ve vládě ČR, jehož předkladatelem je ministr financí Miroslav Kalousek. Nebezpečí stávky odborů však nelze v žádném případě považovat za zažehnané, pouze za dočasně odložené. Případné uskutečnění stávky by způsobilo velmi závažné dopravní komplikace na celém území ČR a Hlavního města Prahy.

Dle společného prohlášení zástupců odborových organizací přijatým po dnešním jednání s Miroslavem Kalouskem, se ministr financí zavázal k tomu, že nepředloží nynější podobu svého návrhu zákona do schvalovacího procesu dříve, než zástupce odborových organizací přesvědčí, že nový návrh je pro ně z hlediska výše daňové zátěže výhodnější. Zároveň přislíbil navrhované znění svého zákona konzultovat se zástupci odborů. –Rozumím oprávněným obavám odborů o benefity zaměstnanců. Stahuji věcný záměr, ale neopouštím ho. Chci ovšem odborářům nejprve předložit čísla, že je návrh pro zaměstnance výhodnější nebo v nejhorším případě neutrální,– komentoval výsledek dnešního jednání ministr.

Od dnešního dne zastavujeme přípravy na stávku,“ prohlásil po jednání mluvčí Federace strojvůdců Libor Poláček. Ujištění má své ale. „Bezprostřední hrozba byla zažehnána. Zůstaneme ale ve střehu, aby nedošlo k tomu, že by to nějak poškodilo zaměstnance,“ hrozí nadále odbory.

Zdroje: Federace strojvůdců ČR, iDnes


J.F. Poslat mail autorovi | 15.1.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
15.01.2009 (10:14)  
Děkují tímto soudruhům odborářům, že mne z kategorie RUKOJMÍ vrátili zpět mezi ZÁKAZNÍKY.
registrovaný uživatel Semík  mail  
15.01.2009 (10:11)  
2 Zalho: A já si doposud myslel, že krev dávám proto, abych měl dobrý pocit a pomáhal těm, kteří ji potřebují. Teď mi chceš říct, že to dělám kvůli daním?
registrovaný uživatel waszyn 
15.01.2009 (10:06)  
zalho: dobrovolny a vyhody, to mi nejak nestimuje. Pokud to nekdo dela, aby usetril na danich tak bych uz ho nenazyval dobrovolnym darcem. Vojsko a policie bych si nedovoloval srovnavat se zamestnanci soukromych firem(to,ze jsou nektery 100% vlastnene statem neberu jako argument). Netusim co delaji zeleznicari ci tramvajaci tak nezbytneho a unikatniho pro rozvoj, kvalitu a bezpecnost nasich zivotu.
registrovaný uživatel antdo  mail  
15.01.2009 (10:04)  
hmm,at žije spravedlnost. takže až se nádražákům nebude chtít platit třeba za nájem, pohrozí se stávkou a opět se jim ustoupí. Dost nechutná představa o spravedlivosti.
15.01.2009 (10:02)  
To je dobře, že zvítězil zdravý rozum. Nikdy jsem neměl pro odborářské výstřelky moc pochopení, tentokráte se však k věci postavil zúčastněné odborářské centrály konstruktivně. Blahopřeji! FRK
registrovaný uživatel Zalho  mail  
15.01.2009 (9:48)  
Nebylo vysvětleno že nebudou zaměstnanci poškozeni,ale slíbeno že se Kalousek "bude snažit" aby nebyli poškozeni.Je zajímavé,že v tom návrhu se nemělo šáhnout na benefity vojska a policie.Největší prasárna je však zrušení výhody pro dobrovolné dárce krve.Přál bych mu autonehodu a nedostatek krve.Houwk.
15.01.2009 (9:24)  
Většina nedorozumění pramení z nedostatku informací. Když je odborářům vysvětleno, že zaměstnaci nebudou poškozeni, nezbývalo jim nic jiného, než svoje prohlášení zmírnit a ustoupit od plánování stávky.
  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko