..: Vlak je pro Čechy nejbezpečnějším dopravním prostředkem :..

Desiro Classic dopravce RegioJet, Olomouc hl.n., foto: Juraj Kováč Praha — Podle průzkumu agentury SANEP považuje český národ za nejbezpečnější způsob dopravy železnici, kterou v těsném závěsu následuje letecká doprava. Naopak nejvíce se bojí cestovat autobusem. Železnice získala 33,1 % hlasů, letecká doprava přesně o procento méně. 9,4 % respondentů vybralo za nejbezpečnější dopravní prostředek osobní automobil, který je zároveň ze statistického hlediska nejrizikovější. Podle 4,6 % dotázaných je nejbezpečnější lodní doprava, a až na posledním místě se umístil autobus s 3,4 %. Zbývající respondenté volili jiné dopravní prostředky nebo neměli na danou otázku názor. Úspěch železnice v tomto průzkumu je asi následek její dlouhodobé tradice a velkého rozšíření oproti například dopravě po vodě.

Zdroj: Mediafax, SANEP


Matouš Vinš Poslat mail autorovi | 24.7.2010 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
25.07.2010 (11:07)  
Nějak nechápu smysl toho průzkumu a marně přemýšlím, kdo si ho asi tak mohl objednat a jak s ním bude dál pracovat. Snad jen nějací ultrašotouši si to možná užijí, než půjdou spát, a psychologové se zaradují, že totálních debilů je jen 9,4%. Dohadovat se tu o "úspěchu" železnice a kdo k němu přispěl v situaci, kdy drtivá většina lidí vlakem bez ohledu na bezpečnost ze spousty jiných důvodů stejně nejezdí, mi připadá hloupé. A nepochybuju, že obdobného výsledku by železnice dosáhla i ve "výzkumu" s otázkou, který dopravní prostředek považujete za nejzbytečnější.
registrovaný uživatel strejcekms  mail  
25.07.2010 (10:41)  
Tak-že ako na ídnesu, tam vám také ke zprávě o vykolejeném nákladnim vlaku dají fotku panťáku a napíšou pod to ILUSTRAČNÍ FOTO.
Napala mě dobrá fotka - fotka z centrálního dispečerského prac. Nebo kteréhokoliv jiného disp. prac, třeba záběr na monitor. Já jdu na kafe, to bude tim že jsem ho dnes ještě neměl :) to je anarchie, už né kovbojka.
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
25.07.2010 (10:33)  
Davidus 135: Napsal jste: "...zdá se mi, že i když ČD mají občas nehody, přesto je cestující považují za bezpečné..."
Přečte si, prosím, ještě jednou tuto aktualitu. Dočtete se: "Podle průzkumu ... považuje český národ za nejbezpečnější způsob dopravy železnici..."

V průzkumu byl řešen způsob dopravy, nikoliv dopravce.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
25.07.2010 (10:28)  
Tak ještě jednou a pro všechny: Víte, co je to ilustrační snímek? V případě aktualitky, která pojednává o vnímání bezpečnosti jedntotlivých dopravních prostředků, je to de facto kterýkoli z nich - záleží na nadpisu článku. Pokud je na prvním místě železnice, je to fotka nějakého vlaku. Jedno jakého, to v článku nehraje žádnou roli, neboť nejsou zmiňováni konkrétní dopravci. Kdyby tam byla Hrbatá Máňa, nemůže proti ní nikdo z vás říctr ani popel, stejně jakou v případě žlutého kubánce RJ.

Pokud komentující pod článkem řeší jen to, co je ilustračním snímku, nejspíš to dost dobře vypovídá o jejich duševní rovnováze - jděte na vzduch, skočte si na oběd, na pivo a bude fajn.
registrovaný uživatel strejcekms  mail  
25.07.2010 (10:24)  
M. Grill- pojem ilustrační foto? Helejte, mě je to jedno, tady se vám jen snažili čtenáři sdělit že ta fotka je přinejmenšim konkrétní, to vidí i slepej, je pěkné, jak drží redakce při sobě, ale co nějaký ústupek?

A teď konečně k tématu, já bych řekl že úspěch železnice je dán i tím že to je prostě bezpečné. Drážní doprava je všeobecně brána za nejbezpečnější, tedy alespoň v evropě. Asi je to dáno její rozšířeností, velkými nároky na zaměstnance, ale i tím jak žekeznice funguje. Cestující si může být jistý že o jeho vlaku někdo ví, na monitoru, nebo treba jen v grafikonu. Řidiči autobusů jsou také profesionálové (teda většina), ale pořád je to gumokol. Dík patří i SŽDC, že se tak "pěkně" stará o infrastrukturu. I ČD, alespoň se snaží- bezpečnostní agentury (také jsem potkal), nové funkční blok. dveří do humanizací, i to je bezpečnost. A samozřejmě zbylé dopravní společnosti. Respondenty chválím že to brali nejspíše objektivně a nebyli zaslepeni současným stavem ČD.
25.07.2010 (10:15)  
Martin Grill - zdá se mi, že i když ČD mají občas nehody, přesto je cestující považují za bezpečné. Opravdu myslím, že působení Regiojetu na síti SŽDC má na výsledku buď žádnou, nebo jen velmi velmi malou zásluhu.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
25.07.2010 (7:56)  
1) S fotkou není jediný problém. To spíš vážení rejpalové nemají na práci nic lepšího, než kecat do toho, po čem jim nic není. Toto není návrh na zlepšení, ale řešení blbostí.

2) NEvidím důvod, proč by dorpavci s malou účastí na provozu nemohli být "odpovědni" za příznivý výsledek průzkumu. Jelikož jedinými vlaky, které letos měly nehody, byly právě vlaky ČD, lze jen velmi těžko chápat váš přístup. Jistě, je to o hustotě provozu, počtu spojů, bla bla bla... Ale jezdí po kolejích, které mají jen jednoho vlastníka.

A teď mne omluvte, letím šalinou na vlak...
registrovaný uživatel Jugy  mail  
25.07.2010 (1:41)  
to Josef Petrák: Článek je "napsán" metodou Ctrl+C/Ctrl+V, nepřináší žádný názor autora, nic. Neberte to osobně, prostě jsem vyjádřil názor, k tomu DF je. A co navrhuju? Články tohoto typu buď vůbec nezveřejňovat a nebo je zveřejnit celé. Takovýto výcuc je k ničemu. A auto jako hromadný dopravní prostředek považuji opravdu za blbost, to ať se na mě nikdo nezlobí (určitě znáte zkratku IAD, nikoli HAD).

PS: A pokud to berete osobně, pak vězte, že ŽP považuju za nejlepší informační server o železnici u nás, že to děláte dobře, vaši práci oceňuju a váš elán obdivuju. Informací je tu dost a fotky taky jedna báseň. Takže můj příspěvek neberte jako kritiku, ale jako podnět k dalšímu zlepšení.
25.07.2010 (0:21)  
Já bych tam dal tuhle fotku (moje nejoblíbenější na Želpage):
http://www.zelpage.cz/news_n/451142.jpg

Obsahuje vlak, auto, autobus a reklamu, která nahradí Želpage výpadek za ty tísíce, které jí platí Regiojet. :o)
registrovaný uživatel khunas  mail  
25.07.2010 (0:03)  
mohla tam být třeba tahle
Beztak ty deti jeli do bezpeci a dojelůi úspěšně

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/art083.jpg
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko