..: 363.078 vyjela poprvé v novém nátěru, štěstí ji ale nepotkalo :..

363.078 v reklamním nátěru ZOO.cz, foto: Vítek_VPraha - Aktualizováno 17:49 - Sága reklamních lokomotiv ČD má ode dneška další pokračování. Lokomotiva 363.078 v novém reklamním nátěru propagující Unii českých a slovenských zoologických zahrad se totiž vydala poprvé na řádný výkon ve službách DKV Plzeň a podle všeho to nebyl dobrý křest. Jí tažený vlak R 760 do Františkových Lázní totiž na trati 170 v úseku Chrást - Plzeň u Plzně-Bukovce zřejmě smetl sebevraha; starší muž, který srážku na místě nepřežil podle prvotních informací dokonce zanechal dopis na rozloučenou. Na místě je zaveden jednokolejný provoz.

Smutný křest nového nátěru jakoby zapadl do rozpačitého osudu lokomotivy. Již dříve natřena v barvách českého olympijského týmu. Nátěr měl projít úpravami, aby dále propagoval tým i před OH 2008 v Pekingu. To se však nestalo, údajně kvůli nezaplacení pronájmu. Díky tomu jsme tak lokomotivu mohli vídat ve stejném schématu avšak již bez reklamních motivů.

363.078 v reklamním nátěru ZOO.cz, foto: Vítek_VJejí nový grafický návrh pro Railreklam vytvořila společnost Agama, fólie potom dodala společnost Safex. Nám se jí podařilo jako prvnímu médiu vyfotografovat na spoji R 760. Na našich snímcích projíždí na svém prvním výkonu ještě před srážkou stanicí Praha-Radotín na trati 171.

Unie českých a slovenských zoologických zahrad je společnost, jenž zaštiťuje 15 českých a 4 slovenské zahrady. Garantuje a zastřešuje společné postupy a projekty a zároveň se organizačně podílí na mezinárodních kampaních.

V současné době se tak po českých kolejí prohání zhruba 20 lokomotiv drah s reklamními motivy. Velmi známá je 363.084 v nátěru sbírky 'Pomozte dětem', a dále nespočet lokomotiv propagující Poštovní spořitelnu a skupinu ČEZ. Za zmínku stojí i nátěry dceřiné společnosti drah, nákladního dopravce ČD Cargo.

Omluvte technickou kvalitu dokumentačních fotografií v důsledku špatné viditelnosti a počasí.

Zdroje: TZ ČD, Unie českých a slovenských zoologických zahrad, iDNES.cz, ŽelPage


Vítek_V | 1.12.2008 (16:04)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel sAd 
02.12.2008 (17:44)  
waszyn: Někdo rád holky, další zase vdolky. A pokud se někomu nelíbí design, tak nechť si udělá svůj, případně mu nic nebrání se přihlásit do výběrového řízení. Spoustě lidem se třeba nelíbí nátěry ČDC, ktere se pro změnu líbí mi. Mluvím kvůli tomu z cesty nebo jsem nějakým způsobem divný? Nemyslím si.

A přidal bych se k prosbě o ukázku "skvělých" designových prací ze zahraničí.
registrovaný uživatel Přema 
02.12.2008 (15:03)  
Semík: To je pravda! ;o)
Zrovna jsem před časem seškraboval starý nátěr na peršingovi a chtěl jsem ho natřít na nový lak ČD (světlá zelená+sloní kost) a teď mně docela zaujal ten nejnovější lak na to Paršingovi, tak zase budu asi vyměňovat barvy. ;o) Zatím to teda nevypadá vůbec špatně! Jen na Brejlovcovi by se mi to moc nelíbilo, ale esovitým lokomotivám (163, 363) to myslím sluší velice moc! Ale to bychom pak přišli o Mášu a Dášu 263!
registrovaný uživatel Semík  mail  
02.12.2008 (14:29)  
To jako, že budou všechny brejláci stejný? To snad ne. Kdo si má doma na kolejišti pořád předělávat mašinky podle aktuálního stavu. Asi s tím brzo fláknu.
02.12.2008 (14:22)  
Plačte, plačte, bude hůř:-) Nátěr všech vozidel ČD (osobky) bude dle barevného schématu, který je zkušebně na 163-257.
Celé to nedělá nikdo z ČD, ale stejně jako u Carga to má na svědomí studio Najbrt, známé především filmovými plakáty, logem města Prahy či Karlovarským festivalem.
registrovaný uživatel Přema 
02.12.2008 (13:52)  
Twix: Mně se to jednotný nátěr všech lokomotiv a vagonů nelíbí. Třeba nátěr Blonski je pěkný jen na vagonech, motorových vozech a elektrických vozech. Ale na lokomotivách ne. U nás se mi líbí, že už z dálky lze poznat, která lokomotiva jede. Ale aby už od jak živa zelený peršing jezdil v novém šedém nebo jakém to je stejnokroji spolu třeba s 742. No já nevím... No dokážu si představit, jak se mi pak bude plést 163 a 363, ale to je jen taková banalita. No nevím... No teď jsem se díval na ten nový nátěr a hele pěkný! Líbí se mi moc, ale teda na všechny lokomotivy by to bylo blbé. Přišli bychom pak třeba o vyjímečné nátěry vozidel 754. No já nevím. Já to stejně neovlivním.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
02.12.2008 (13:47)  
Červená je viditelná, aspoň to není jako jízda na "poslední cestu". Šedomodrá, to už tam aspoň ten žlutý pruh měli nechat, ještě se nám po těch "odporných" zelených 163-kách bude stýskat
02.12.2008 (13:41)  
"Obdivovatelé" nátěrů hnacích vozidel ČD mají další příležitost si zanadávat - před týdnem vyjel jeden peršing v šedo-modro-šedo-modrém schématu, které je plánováno jako unifikované pro všechna HV ČD. Dneska to mělo něco vozit po Novém spojení. Moc mě to neoslovilo, je pravda že slušivý jednotný nátěr pro esa, brejlovce, laminátky, lega atd. se vymýšlí dost těžko.

waszyn: Tak uveď nějaké příklady zdařilých nátěrů ze zahraničí (nikoliv reklamních). Netvrdím že schéma RegioNovy nebo CityElefanta mě uchvátilo, ale rád bych měl obrázek, jak se to tedy má dělat lépe. Protože co jsem já v Evropě viděl, bylo "to" dost často celé červené.
dopisovatel nebo člen ŽP Payus  mail  
02.12.2008 (13:36)  
waszyn: Něco na tom asi bude...380ka vypadá nová dobře, ale mám obavy, že bude po pár kilometrech ve vzhledném pohřebním hávu 460ky. Asi to je náběh na unifik ČD
registrovaný uživatel waszyn 
02.12.2008 (13:02)  
sAd: myslim, ze mluvis z cesty. Pokud clovek ma aspon trosku procestovanou Evropu, nemusi byt sam zadny designer, aby Ti mohl potvrdit, ze barevne reseni naprosto vsech vozidel v parku CD je otresne. Za vyjimku potvrzujici pravidlo povazuji exCEZ. Pocinaje napaditym sedozelenym resenim vetsiny osobnich vozu a konce prapodivnymi oblouky provedenymi zakladnimi barvami u regionov a elefantu. Doufam, ze s tou novou loko ze skody jeste neni pozde, ty dve naprosto nevyrazne barvy, to je taky 21.stoleti jak vysite. Nevim, jestli to navrhuje nejaky narodni umelec z nabrezi, nebo kdo, ale kazdopadne co vozidlo, to perla. Stejne pak hodnotim barevne reseni castecne nizkopodlazni T3 v Praze, to je taky neco. Pritom schopnych designeru je u nas myslim dost, nevim s kym je ten patlal co vymysli barvy pro CD znamy, ze si ho tam drzi:)
registrovaný uživatel Přema 
02.12.2008 (12:47)  
Nová reklama na lokomotivě se mi líbí, kazí to jen ty škaredé pluhy. Střecha má ještě asi nátěr původní.
  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko