..: Pro lístek na vlak do potravin? V Říčanech už ano :..

Ilustrační obrázekŘíčany - Trochu nenápadně se v pondělí začala psát další kapitola úsporných opatření na českých kolejích. České dráhy totiž na říčanském nádraží spustily zkušební prodej jízdních dokladů v prodejně řetězce Pont. To sice znamená zrušení klasických pokladen, cestující se ale místo toho v méně frekventovaných místech dočkají většího pohodlí. Alespoň podle vedení ČD, které o pokračování projektu rozhodne podle výsledků říčanského experimentu.

Pokud se novinka osvědčí, hodlají ČD rozšířit prodej lístků i do dalších provozoven Pont. Zatím jich je po celé ČR zhruba 20, především ale na velkých nádražích. Další proto budou přibývat. Velmi frekventované Říčany přitom nebyly vybrány náhodou ani omylem, protože i když jsou jednou z nejoblíbenějších destinací v pražské příměstské dopravě, jen málokdo si tu lístky kupuje. Drtivá většina cestujících jezdí na předplatní jízdenky PID a pro zbytek bude prodej jízdenek zachován v prodejně.

"V Ticket Pont Centru zajistíme u jednoho prodejního místa nabídku jízdenek Českých drah podobně, jako by si je cestující kupoval přímo u dopravce. Otevřeno bude 365 dnů v roce od pěti ráno do devíti večer," popsal nový režim generální ředitel JLV Bohumír Bárta. Řečeno vzletnými slovy z tiskové zprávy, "Pont zároveň nabídne rychlé nákupy cestou na vlak, při nedostatku času nebo večer po zavírací době většiny obchodů." Síť prodejen Pont vlastní společnost Jídelní a lůžkové vozy, v níž mají České dráhy čtyřicetiprocentní podíl.

Zdroj: Lidovky.cz/ČTK, tisková zpráva ČD. Ilustrační foto: Staněk


Honza Beránek / JTB | 23.9.2008 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 ... 8      Zpráv na stránku:   
24.09.2008 (16:24)  
co je toto za kravinu???Se CD snazi odlakat i ten zbytek cestujicich kteri jejich sluzby jeste vyuzivaji???
registrovaný uživatel waszyn 
24.09.2008 (16:00)  
pepa:
pokud zvazis ze jen na superhrubou mzdu min.3 pokladnich, ktere musi ted CD na tom nadrazi zamestnavat(to jsem strelil,klidne jich muze byt i vic..), potrebuji bratru klidne 100 tisic + dalsi prachy na zazemi, vytapeni, elektriku, cekarnu atd atd, tak i kdyby za to pontu platili 50 mesicne, bohate se to vyplati..
registrovaný uživatel pepe 
24.09.2008 (15:35)  
A u toho Pontu ty vedlejší náklady na logistiku nebudou?
registrovaný uživatel Web 
24.09.2008 (14:12)  
Já koukám, tady to vypadá jak kdyby všichni chodili na nádraží kvůli té sympatické paní za přepážkou ČD :-) Podle mě je tohle jedině logické řešení - víte kolik stojí taková bába za přepážkou? Nemyslím plat, ale všechny náklady, včetně její logistiky atd? Fronta tam bude nejvejš obdobná jak u pokladny. Předpokládám že průkazy/KMB a podobně tam prodávat nebudou - ve městě taky nečekáte, že vám v trafice prodaj lítačku, ale lístek (klidně týdení) si tam koupíte a nedivíte se.
24.09.2008 (11:43)  
To Twix: Přikládám odkaz, který zde umístil včera LUPE:
http://www.ricansko.info/cs/clanky/listky-na-vlak-uz-prodavaji-v-podchodu-nadrazi
Na samostatný pult to moc nevypadá. Zároveň pak v tom článku jsou další "zajímavosti", cituji "..Tradiční budova bude ještě nějaký čas fungovat, postupně se ale prodej lístků přesune do Pontu. Ten má otevřeno každý den od 5 hodin ráno do 21 hodin večer. Mimo tyto hodiny si lidé budou muset koupit lístek až ve vlaku (a mluvčí Drah nás ujistil, že to bude bez příplatku). Z toho ovšem vyplývá, že lidé přijdou o čekárnu. Na otázku, co se z hlavní nádražní budovy stane, jsme odpověď nedostali..."
registrovaný uživatel happy 
24.09.2008 (11:09)  
To je krávovina na entou!!!Vždy se má šetřit na lidech,kteří nepřijdou do styku se zákazníkem a šetřit na lidech ve vedoucích funkcích.Tohle lidi akorát podráždí,nebo si někteří ještě neuvědomili,že cestující NEMUSÍ jet vlakem ,ale můžou jet autem či busem??
24.09.2008 (11:08)  
Já jsem se tam podívat nebyl, ale z článku jsem pochopil že v PONTu se prodávají jízdenky u separovaného pultu, takže by nákup jízdenek neměl zdržovat někdo s bagetou. A to že vás tam zdrží někdo s kompikovaným nákupem jízdenek neřeší to, že lístky se budou prodávat normálně ve výdejně. Pořád nevím co za problém je v tom, že lístky se místo u pultu výdejny prodávají u obdobného pultu, který se akorát nachází v obchodě.
registrovaný uživatel waszyn 
24.09.2008 (10:12)  
V případě, kdy je u pokladny taková fronta, že by ti ujel vlak, doporučuji nastoupit bez lístku. Nastává skvělá příležitost, přesvědčit se jak jsou sebedebilnější směrnice důležitější než spokojený zákazník a pokud jsi mladší uvidíš na vlastní oči přístup k zákazníkovi jaký byl v jiných firmách běžný před 19 lety. Průvodčí na Tebe bude zkoušet různé směrnice, že nedostal oficiální pokyn aby mohl prodávat bez přirážky a podobně, prostě po Tobě bude chtít 30 Kč za to, že sis nenechal ujet vlak, i když jsi byl na nádraží 10 minut předem, což je tak akorát že. Nesmíš se nechat, bude Ti vyhrožovat, policií, pokutou, vysazením, ale nakonec Ti ten lístek asi prodá, ale bude to náročné a vůbec si nebudeš připadat jako zákazník:))
24.09.2008 (9:41)  
Ještě že nejsem z Říčan, nejezdím tam a u nás žádnej PONT nemáme a věřím, že mít ani nebudeme. Uź si představuju situaci: v pracovní den večer 5 minut před odjezdem posledního vlaku, stojí fronta lidí u kasy a všichni si chtějí koupit lístek. Kasu blokuje naštvaný zákazník, který se marně dožaduje reklamace na zakoupenou bagetu, protože mu v ní chyběl salát, další zákazník si kupuje jízdenku Říčany-Říčany přes Plzeň ,Č.Budějovice, Jihlavu, Brno, Přerov, Ostravu, Krnov, Olomouc, Pardubice, Trutnov, Starou Paku, Turnov, Liberec, Děčín a Lysou nad Labem, z čehož pokladna, pokladní i zbývající zákazníci ve frontě kolabují... a vlak odjíždí.
23.09.2008 (21:53)  
Tak nevím. ČD si asi najmuly nějakého specialistu pro odlákání cestujících. Místo zkušených lidí v pokladnách, kteří jsou propouštěni, jsou instalovány automaty na jízdenky, které při všech možných variantách a slevách jsou jen pro osoby se silnými nervy a zkušenostmi s PC. Místo pokladen tedy bude prodávat jízdenku brigádbnice v Pontu. Tak proč ne rovnou číšník v nádražce, nebo uklizečky? Mít otevřené pokladny je pro ČD tak finančně náročný - neřešitelný problém?
Stačí se podívat každý začátek školního roku do Brna. Tam se s velkou slávou začalo se selekcí cestujících, lepší, horší, studenti. Teď stojí študáci 50metrovou frontu na jízdní doklady, protože je málo lidí. Tohle chce ČD??? A co Pont? Co když bude někdo ve frontě vyřizovat jízdenku 10 minut, jak tomu bývá u pokladen?
  1 2 3 4 5 6 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko