..: Pražská doprava zblízka: Den Eska 2008 :..

Ilustrační obrázekPraha - Všichni příznivci příměstské dopravy v okolí hlavního města opět po roce dostávají možnost seznámit se s pražskou železnicí i jinak, než jen z pohledu běžných cestujících. Koordinátor Pražské integrované dopravy, ROPID, ve spolupráci s Českými drahami a Správou železniční dopravní cesty v úterý 16. září pořádají Den Eska, který naváže na tradici každoročních Dnů železnice. Akce je pořádána v rámci Evropského týdne mobility a má za cíl přiblížit veřejnosti aktuální děni i plány pro budoucí rozvoj železniční dopravy v metropoli. Hlavní atrakcí pak budou vyhlídkové jízdy třídílnou Regionovou po tratích Nového spojení.

Program Dne Eska bude soustředěn na Masarykovo nádraží, kde budou mít návštěvnící možnost zhlédnout výstavu na téma železnice v Pražské integrované dopravě. „Představíme zde nejen současnou tvář železnice v Praze a okolí, ale hlavně seznámíme veřejnost s plány a záměry do budoucna, ať už se jedná o připravované posílení dopravy od letošního prosince nebo dlouhodobý výhled fungování železnice po dokončení přestavby pražského železničního uzlu,“ říká železniční specialista ROPIDu Václav Haas. Koordinátor PID zde navíc otevře informační stánek, kde všem zájemcům nabídne řadu informačních a propagačních materiálů, zatímco České dráhy připravily sérii brožur o systému Esko - spojení pro město, včetně užitečných informací a jízdních řádů jednotlivých linek. Zaměstnanci ROPIDu zde zase budou odpovídat na dotazy veřejnosti a pokusí se zájemcům přiblížit fungování PID.

Snad nejzajímavější částí programu budou vyhlídkové jízdy po pražských tratích, které v průběhu asi 60-minutového okruhu navštíví kromě rekonstruovaného hlavního nádraží i stanice v Libni a Vysočanech. Jednotka řady 814.2 bude vyjíždět z Masarykova nádraží v 10:04, 11:24, 14:04, 15:34 a 17:04 a proveze návštěvníky oběma novými tunely pod Vítkovem, jež tvoří páteř nedávno otevřeného Nového spojení.

zdroj: České dráhy


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 15.9.2008 (11:39)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
16.09.2008 (15:52)  
Doufám, že se vejdu, jdu zkusit 17:04 místo školy :D
16.09.2008 (7:40)  
Mám dojem, že ne nade všemi kolejemi Nového spojení je hotová trolej, ale mohu se mýlit. To by byl jediný rozumný důvod. Celkem se obávám, že Regionova všechny zájemce nepobere. Ale uvidíme.
16.09.2008 (7:10)  
Celkem by mě zajímalo, proč to pojede Regionova - asi proto, aby si na novém spojení neošoupali sběračem troleje.
15.09.2008 (20:55)  
Takové plácnutí do vody. Ale 27 září na den želenici(nebo železničářů) bude po praze veseleji výstavy lok. v Bráníku a na Smíchově ešus ze Smíchova přes most inteligence (Radotín - Krč - Vršovice) a v Holešovicích prohlíky dopravní kanceláře(dálkovina Praha - Kralupy)
15.09.2008 (19:47)  
Dobrá věc, ale organizátoři se zřejmě domnívají, že 16. září je volný den a lidé nemají co dělat...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko