..: Závěr víkendu na železnici ve znamení mimořádností: Doplněny fotografie :..

Ilustrační obrázekČesko - Závěr víkendu se nese v duchu několika mimořádností na železnici. Během dne na trati 032, v úseku mezi stanicemi Česká Skalice a Velká Jesenice došlo k požáru lokomotivy v čele spěšného vlaku. Oheň vznikl v zadní části dieselové lokomotivy. S největší pravděpodobností se vznítila elektroinstalace ve strojovně. Nedlouho předtím se na Liberecku srazil projíždějící osobní vlak s automobilem, jehož řidič byl vrtulníkem převezen do nemocnice.

K požáru lokomotivy řady 754 na Náchodsku vyrazily 4 jednotky hasičů včetně jednotky HZS SŽDC. Likvidace požáru trvala zhruba 20 minut. Jak serveru iDNES.cz potvrdil operační důstojník HZS Náchod, k ohrožení osobních vozů ani cestujících nedošlo. Provoz na trati byl přerušen do odpoledních hodin. Odhadovaná škoda na lokomotivě se pohybuje kolem 450 tisíc korun. S největší pravděpodobností se jednalo o Sp 1782 z Hradce Králové do Trutnova. Zavedena byla náhradní autobusová doprava, většina cestujících z poškozeného spěšného vlaku však do necelé 2 kilometry vzdálené České Skalice došla pěšky.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

K další mimořádnosti došlo na trati 086 u Jablonného v Podještědí. Na železničním přejezdu se srazil osobní automobil s vlakem. Řidič utrpěl těžká zranění, z místa byl letecky transportován do Liberecké krajské nemocnice. V autě bylo přítomno ještě dítě, které bylo upoutané v dětské autosedačce. Díky tomu nemělo žádná viditelná poranění. Lékaři ho ale pro jistotu převezli do nemocnice ke kontrole. Incident vyšetřuje policie a drážní inspekce. Přejezd byl vybaven jak zvukovou, tak i světelnou signalizací, která byla dle šetření v době nehody v funkční. Provoz byl bezprostředně po události zastaven, nasazeny byly náhradní autobusy. Nyní již vlaky jezdí bez omezení.

Ve sledu těchto zpráv poněkud vybočuje informace z Polska. Tamní policie zatkla závorářku, u které bylo následnou zkouškou potvrzeno 3 promile alkoholu v krvi. Bavila se tím, že před projíždějícími automobily stahovala závory a nechala je několik minut stát v kolejišti, po té závory zase zdvihla. Za porušení předpisů, nástup do směny pod vlivem alkoholu a obecné ohrožení jí hrozí až 5 let odnětí svobody.

Ilustrační foto © Jakuza

Námět: Mato

Zdroje: iDNES.cz, Novinky.cz; Foto: spolupracovník ŽelPage


Vítek_V | 3.8.2008 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
03.08.2008 (17:46)  
redakce > Odstraněna nesouvisející diskuze. Přátelé, diskutující a uživatel M, držme se tématu a neslovíčkařme. Děkuji
03.08.2008 (17:44)  
koyot: já se modlím aby ne...Jinak by to byla nechutná smůla...
registrovaný uživatel koyot 
03.08.2008 (17:42)  
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko