..: Pomozte nám zmapovat jídelní vozy! :..

Ilustrační obrázek Začaly prázdniny, čas dovolených, na kterou spousta z našich čtenářů cestuje vlakem. Redakce ŽelPage se rozhodla, že se pokusí s Vaší pomocí zmapovat situaci v jídelních vozech které můžete na cestách potkat. Stačí jediné - poslat nám e-mail. Pokud bude mít tato akce u čtenářů dostatečnou odezvu, můžete se dočkat článku nejen s přehledem jednotlivých "porcí", ale i s porovnáním cen a například i s hodnocením obsluhy v jídelních vozech.

Jak má vypadat e-mail?

Jednoduše. Pošlete na náš e-mail krátký text, který bude obsahovat:

  • spoj a společnost, která jídelní vůz provozuje
  • název a cenu jídla které jste jedli
  • krátké hodnocení kvality a množství jídla
  • stručné zhodnocení prostředí a obsluhy

V příloze e-mailu poté připojte jednu nebo více fotografií daného jídla v rozumné velikosti (alespoň 640x480, nejvýše ale 1280x1024 pixelů).

Doufáme, že nám pomůžete se zmapováním sektoru na železnici a těšíme se na Vaše e-maily s Vašimi zkušenostmi.


JiříK. | 14.7.2008 (13:19)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 12      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel bazo 
05.09.2008 (9:57)  
Do jídelního vozu semotamo zajdu a musím říct, že kolikrát to hodně závisí ne na firmě, ale na posádce jídelního vozu:))Jinak fa Urblík provozuje rest. vozy hlavně na R mezi Vsetínem a Prahou a některými dalšími spoji. Oceňuji hlavně jejich ceny i lidštější přístup než u JLV. Navíc si myslím, že nabídka JLV v jídelních vozech je vesměs nedostačující, hlavně tedy u jídla. A předražené kávě u JLV ani nemluvě:))Ale zaslechl jsem, že fa Urblík končí??? To by byla škoda.....JLV má hlavně tu výhodu, že má lepší vozy a "vyjedla" ty lukrativnější trasy..
registrovaný uživatel pekař 
24.08.2008 (10:54)  
waikiki: další potíž u těch noťasů je, že v případě vysoké obsazenosti jv prostě zavázejí. Ale docela zajímavost jsou ty mobily. Na jídelníčku je telefon pro návrhy na zlepšení prostřednictvím sms a pod tím zákaz používání mobilů:)
Jinak proč se vzadu neobsluhuje, netuším. Ale nic ti nebrání si to pití tam odnést.
23.08.2008 (15:13)  
1) Úroveň služeb JLV se podle mne po všech stránkách (včetně modernizovaných vozů i donášky na místo) v posledních letech výrazně zlepšila. Moje zkušenost je z častých jízd EC a IC na trase Praha-Ostrava. Měl bych jen jedinou výhradu: nedávno (tuším, že od dubna 2008) zakázaly JLV ve svých vozech po mobilech i používání notebooků. Podle vysvětlení obsluhy vychází nový zákaz ze špatných zkušeností s případnou úhradou funkčních škod vzniklých na PC náhodně politých nápoji, znečištěných jídlem apod. Chápu sice, že se společnost snaží předcházet finanční odpovědnosti za podobné "nehody", ale např. během hodinky a půl až dvou, které běžně při delších jízdách ve voze trávím, jsem si dříve v tichosti na menším notebooku, který nezabral více místa než jídelní talíř, stačil v klidu (a v tichosti - taky nesnášíte, když někdo na celý vagon rozjede film na DVD?) vyřídit všechny maily i pracovní záležitosti. Teď už tedy nemohu, nicméně stačí přejít do vedlejšího vozu a tam už můžu v pohodě pracovat. JLV však tímhle krokem přicházejí o tržbu:-) Posádka EC o novém zákazu ještě v dubnu nevěděla a průvodčí prohlásil, že z přepravního hlediska (bezpečnostní pravidla, elektronika apod.) je používání PC naprosto v pořádku v jakékoli části vlaku vyhrazené cestujícím.
2) A ještě jeden dotaz: Kalous66 zmínil služby firmy Urblík, které si vybavuju hlavně z dřívějších let. Vzhledem k tomu, že jezdím na "olomoucko-ostravském" koridoru výhradně SC, IC a EC, tak jsem se s Urblíkem už dlouhá léta nesetkal. Nevíte náhodou - je Urblík na téhle trase stále v provozu? A případně, na kterých spojích? Předpokládám, že půjde nejspíš o R nebo Ex ve večerních časech, časně ráno apod. Za tu nostalgii by to stálo... :o) A ještě přidám k dobru příjemné zkušenosti z WARSů v polských soupravách (ať už ve "vídeňských" EC na našem území nebo ve vnitrostátních rychlících v Polsku), kde bývá obsluha ochotná, nabízený tisk ke čtení se neomezuje na firemní PR tiskovinu, jídelníček pestrý, porce vydatné a chutné.
3) A snad ještě jedna všetečná otázka na závěr: Netuší náhodou někdo z vás, kam se vytratila obsluha v bufetech v druhé části jídelního vozu? Zmizela se zavedením zákazu kouření, nebo snad s početním omezením personálu?
09.08.2008 (13:32)  
V jídelních vozech je to super!U Urblíka je to lepší než v JLV ceny i jídlo(třeba zelňačka atd.)V JLV si dávám jenom párky no...pravda jednou jsem si dal guláš(celkem dobrý)
registrovaný uživatel pekař 
05.08.2008 (17:09)  
CzechDave: nechápu, co má frenčíza společného s větší ochotou. Já to mám spíš spojeno s trochu něčím jiným. Chápou to, My Czechdave?:)
P.S. donáška jídla patří k běžnému standardu u vícečlenných posádek.
dopisovatel nebo člen ŽP CzechDave  mail  
03.08.2008 (17:44)  
Pekař: Čemu na tom nerozumíš? Pokud vím, probírala se tu úroveň služeb JLV, ke kterým patří (by mělo patřit) i donáška jídel až na sedadlo první třídy, pokud si to cestující přeje a je to technicky možné. Já jsem přispěl se svými zkušenostmi z Plečnika, načež reakce byla, že posádka jídeláku nejen na Plečnikovi provozuje hospodu jako frančízu, tedy že platí licenční poplatek a co je navíc, jde přímo do kapsy posádce; je tedy předpoklad, že se obsluha víc snaží. Prosté a jednoduché. Pokud to stále nechápeš, pak prosím osvětli proč, abychom Ti to mohli vysvětlit více polopaticky nebo pochopit příčinu Tvé nechápavosti.
registrovaný uživatel pekař 
03.08.2008 (10:45)  
A stále nerozumím proč se tu plete Plečnik. A ještě frenčíza. A navíc donáška do první třídy.
dopisovatel nebo člen ŽP CzechDave  mail  
03.08.2008 (1:47)  
Plečnik se sem plete jednak proto, že na něm jezdí také hospoda, jednak jako příklad toho, že někdy obsluha zajde do vozu první třídy a donese tam objednané jídlo / nápoje, někdy ne a musí se tedy sednout do hospody :-).
01.08.2008 (16:10)  
No já chodim do jídelňáků často. Většinou dobrý, ale ty EC do německa maj ceny mastný jak vepřový kolena
registrovaný uživatel pekař 
01.08.2008 (13:56)  
robert: do první třídy ti to donesou i u JLV. Jen nechápu, co se zde plete Plečnik? Nějak nechápu...
  1 2 3 4 5 ... 12      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko