..: Z Trutnova lze po 60 letech opět jezdit do Polska vlakem :..

Ilustrační obrázek Trutnov - Během minulého víkendu (5. července) spustila společnost Viamont pravidelnou osobní dopravu z Trutnova do polských měst Lubawka, Kamienna Góra, Jelenia Góra a Lwówek Śląski. Zatím budou přes hranice jezdit 3 páry vlaků jen o letních víkendech. Jan Ivanko z Viamontu říká, že spoje by měli využívat zejména turisté. Viamont provoz přes hranice obnovil poté, co převzal po ČD provoz na trati Trutnov - Žacléř. "Do Žacléře, který má s Trutnovem rychlejší spojení autobusem, již vlaky nezajíždějí. Trať jsme protáhli do Polska," uvádí dále Ivanko.

Na financování nákladů se podílejí hradecké hejtmanství a polské Dolnoslezské vojvodství. Zatím je provoz s polskou stranou dohodnutý po dobu prázdnin, o jeho dalším pokračování a případném rozšíření i na všední dny se bude podle Ivanka jednat. "Ve všední dny by spoje mohli využívat zejména Poláci cestující na Trutnovsko za prací," sděluje Pavel Matouš z krajské společnosti Oredo, jež v hradeckém kraji organizuje dopravní obsluhu.

První vlak z Trutnova vyjíždí v 09:31 a končí v Jelení Hoře. Druhý vlak z Trutnova vyráží po poledni a končí v Lubawce za hranicemi. Třetí spoj vyjíždí v 17:51 a po 3 hodinách jízdy končí v městě Lwówek Śląski, který leží asi 30 km od Jelení Hory. Z Polských měst do Trutnova vlaky vyjíždějí v 06:29, 12:53 a 14:14 podle jízdního řádu.

zdroj: ČT24


Adys Poslat mail autorovi | 11.7.2008 (9:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Královéhradecký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
11.07.2008 (11:19)  
Pandebožák: Tohle není typicky po Česku. Tohle je typicky po Polsku. Původně měl Viamont jezdit až do Jelenie Góry. Pak se ale PKP PR Wroclaw šprajclo a vyrukovalo s tím, že prý Viamont nemá oprávnění pro svá vozidla na provoz v Polsku a vypadalo to, že nevyjede nic. Starosta Lwówku (toto spojení je výsledkem především jeho snahy) se však staral dál a nakonec se dohodl s PKP, že tedy budou jezdit oni se szynobusy Dolnoslezského vojvodství, které na to už dříve kývlo. Původně se taky mělo jezdit až do konce JŘ.
registrovaný uživatel lwq  mail  
11.07.2008 (10:40)  
2 pendozaba: nenapadlo te, ze to je zkusebni provoz pro turisty ? zatim ?
11.07.2008 (9:52)  
Pokud vlaky budou jezdit tomto rozsahu a za těchto podmínek - Opět po Česku - VYHOZENÉ PENÍZE, stejně jako na školení ČD
11.07.2008 (9:47)  
Co je to za blábol? Už se tam týden jezdí ....
registrovaný uživatel lwq  mail  
11.07.2008 (9:18)  
Hura, aspon neco ... Bouchneme sampano ? Brut :-D
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko