..: Jídelní vozy Urblík končí :..

Ilustrační obrázekČeská republika - Před několika dny zmizely jídelní vozy provozované firmou Urblík z pravidelných ryhlíkových spojů mezi Prahou a Vsetínem, Hradcem Králové, Zlínem či Luhačovicemi. Tento krok zdůvodnil majitel firmy Petr Urblík únavou z podnikání. Nevyloučil ovšem brzký návrat jídelních vozů na vybraných spojích, protože některé z posádek jídelních vozů projevily zájem nadále službu provozovat již bez zastřešení jeho firmou. Mohl by ovšem nastat problém ze strany Českých drah, které preferují smlouvu s partnerem, který bude schopen provozovat kompletní oběhy vozů. V případě odmítnutí by České dráhy musely najít nového provozovatele a návrat jídelních vozů by byl možný až od nového jízdního řádu. Druhý provozovatel jídelních vozů, firma JLV, prozatím zájem neprojevila.

Zdroj: iDnes.cz


sAd | 3.7.2008 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7 ... 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (19:42)  
pekar - jo, lidem chutna i gothaj za 4,50. Sami masicko:-)
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (19:42)  
pato - ok, dobrou chut
registrovaný uživatel pato 
04.07.2008 (19:35)  
M:Jak chceš srovnávat nesrovnatelné-restauraci a jídelní vůz ...to jsou dva zcela odlišné objekty a to jak možností přípravy tak možností skladování.To že jsou JV spíše podobné bufetu než restauraci je pravda ale to je celosvětový trend. Oni totiž musí vydělávat a málokdo ze zahrraničních cestujících chce bramborový knedlík se zelím se smaženou cibulkou a uzeným. Oni chtějí třeba právě ty diskutované těstoviny a hnusnej hamburger. A opečené brambory jsou rychlé a lze je dělat z polotovaru.A pokud máš dojem, že se dá vše připravovat čerstvé tak si prostuduj normy HACCP. Nemůžu si pomoct ale na vozech JLV jsem se převážně najedl lépe než na vozech DB. A nevím jak ty mě nezajímá jak se jídlo jmenuje ale jak chutná.Proto neposuzuju jídelní lístky ale chut.
registrovaný uživatel pekař 
04.07.2008 (19:28)  
Velké většině zákazníků jídlo chutná a s obsluhou jsou spokojeni ( alespoň na levnější trase ).Jen kolega M patří mezi stále zákazníky, kteří okusili již každé jídlo a má na ně svůj názor. Navíc kdysi pracoval u JLV a ví přesně, jaké kvality ony suroviny jsou.
M: co když se Brouk Pytlík vžije?:)
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (19:23)  
Jak sypat mozzarellu ale vim - jsou totiz varianty v nalevu (mne osobne chutnaji vic) a jsou varianty*, co vypadaji jakoby jako salam (valec) a jsou tvrde. Tyhle pak je mozne krajet, strouhat, cokoliv...
Pokud jde o ten chleba, tak ano, je bezne, ze donesou chleba (vetsinou bagetu, ale cerstvy domaci chleb je take velmi dobry) a maslo jako ze na zabiti dlouhe chvile pred jidlem, ale ze by mi nekde donesli chleba vylozene k objednavce testovin, tak to se mi tusim jeste nestalo...

Tyhle penne roma mi totiz pripominaji muj jeden obed v Lisabonu. Jsa chudy studentik, dal jsem si to nejlevnejsi a zlakal mne i nazev - pasta milanese... Byly to tusim spagety s nejakym salamem a k tomu strouhanej syr. Omacka zadna, suchy to bylo jak svina. No ale hlad byl a eur malo:-) Pozdeji jsem o tom mluvil s jednou Italkou. O pasta milanese prvne slysela az ode mne a podobne to bude patrne s receptem "roma" v podani JLV...
Jinak deleni restauraci na kecupove a opravdove je celkem trefne:-)

*Jak moc je to druhe mozzarella nevim, ale asi vydrzi dyl a je skladnejsi
registrovaný uživatel M 
04.07.2008 (19:16)  
sAd - a tech zbyvajicich 10% rekne, ze brambory nechce vubec (jina priloha totiz v nabidce neni vubec). No ale jestli obecne plati, ze 90% lidi v restauracich si jako "bramborovou" prilohu dava opikany brambory, tak to je potom jina:-))
Jinak dobry - suchy nudle s kurecim a mozzarellou (JLV tam dava mozzarellu?) jsou dobry jidlo (jeste rekni, ze je to typicky italske jidlo). Vlastne se da jen zeptat, proc ti Talosi vymysleli pesto, kdyz ty nudle muzou jest suchy... Jako vazne bych ti pral, abys nekdy ochutnal (kdyz uz to s varenim asi nevypada) neco k jidlu...

Ad Brouk Pytlik - a Jakub Kosmider (nebo jini, kteri z JLV nebyli uneseni) mi dela Ferdu, ze?

pato7892 - tohle je fakt jak u blbejch... Kdo sakra pise o cerstvych jidlech za lidovou cenu? NIKDO! Pisu, ze ta jidla jsou draha vzhledem ke sve kvalite (a zahrnuto je uz i prostredi). Aby se ten nepomer narovnal, tak staci pozmenit jeden, nikoliv oba parametry. Ale jestli mi ukazes, kde nektery z kritiku a vseznalku psal cokoliv o tom, ze by JLV melo byt na urovni Allegra a soucasne hlavni chod nestat vic jak 80 korun, tak se ti velmi rad omluvim. Ti vseznalci vesmes pisou o tom, ze JLV nabizeji neco na urovni stankovych (bufetovych) jidel a hraji si na restauraci.
A tech 90 minut, to jako pises o cem? Jednak nize kdosi psal o objednavce u Zabrehu a doneseni jidla v Pardubicich, za druhe jestli ve sve restauraci cekas na rizek s varenyma bramborama devadesat minut, tak te vazne lituju a radim ti, zkus nejakou jinou, protoze 90 minut je opravdu hodne a to bez ohledu na pocet stravniku... Dokonce bych rekl, ze hodne by to bylo i v Recku, kde hodina sem, hodina tam nehraje roli.
Pokud jde o tu jednoduchost CD=spatne, DB=vyborne, tak mi ukaz dva jidelni listky, nerikej mi co je od koho a rad ti reknu, co je dobre a je spatne. Totez ti rekne i kdokoliv, kdo od jidla ceka o neco vic nez pojezeni rozmrazenych bilkovin...

Nejvtipnejsi na tom vsem je totiz tohle. Tu a tam jsou tady diskuse o tom, jak je hrozne spatne, ze na nadrazich jsou jenom fast foody a nejsou tam restaurace, kde by clovek mohl mit poradny jidlo, protoze ve fast foodech jsou blafy, co se nedaji zrat. No, takze burger z BK delanej na grilu (pravda, kdo vi z ceho:-), k tomu nejaka zelenina, ktera jevi urcite znamky zivota a k tomu country potatoes nebo hranolky (ze kterych nekape olej), tak tohle je blaf, co se neda zrat. Odpurce samozrejme nezvykla ani to, ze svoje jidlo clovek dostane zpravidla ihned po objednavce.
Na druhe strane je ted rizek (syr) udelanej z polotovaru a k tomu opeceny (jednou, dvakrat, jak to vyjde) brambory. To vse v oleji, ktery dost tezko bude lepsi nez ten z fast foodu. Clovek sve jidlo nedostane hned, ale protoze ve vlaku neni na vyvarovani cas, tak se bohuzel neda jidlo udelat ani cerstve... Ovsem na rozdil od fast foodu (priklad odporneho stravovani) je surovinove takrka totozne jidlo ve vlaku znakem kvalitniho (a bohuzel podle nekterych asi i chutneho) stravovani. Inu, jsou to paradoxy. Nevim presne proc, ale mam pocit, ze kdyby totez jidlo davali v autobusech, tak to bude oznaceno za ty nejvetsi blafy...
PS: Jo, ze ve fast foodech nejsou pribory, tak to uz jsem zjistil
registrovaný uživatel waszyn 
04.07.2008 (19:04)  
SaD>
prosim Te bud tak laskav a napis sem par Restauraci(tim velkym R mam na mysli to, ze mi jde o podnik, ktery je opravdu restauraci, ne jen ze se tak jmenuje, a ne abys tu nepsal podnik, kde Ti k testovinam nebo pizze prinesou i kecup), kde je bezne davat k testovinam obycejny cesky chleba.
Dale nam prosim Te prozrad jak se da neco posypat mozarellou a kde to tak delaji. Jakozto milovnika stredomorske kuchyne mne toto opravdu zaujalo a rad bych to videl na vlastni oci. Ja mam totiz takovy pocit, ze vubec nevis o cem mluvis. Syr z buvoliho mleka v nalevu strouhat (je-li to vubec mozne) a sypat ho na testoviny je totiz podle meho skromneho nazoru naprosta hovadina.
registrovaný uživatel pato 
04.07.2008 (18:25)  
Pro všechny kritiky a všeználky bych jen chtěl říct: jak si představujete ta čerstvá jídla za lidovou cenu:? jako že si objednáte řízek s bramborem vařeným, kuchař odřízne kýtu,naklepe,obalí a usmaží,potom oloupe brambory a dá je vařit.....nebo začneme péct svíčkovou....grilovat kuře....Chápete co je hospoda na kolech? že není možné vařit ale spíš jen ohřívat...prostě není čas. To by jsi byl ochoten čekat na jídlo 90 minut?....Podívejte se na DB...jediné jídlo není čerstvé, vše je chlazenka ohřátá v MT a že mají hezké názvy? Jedli jste tam vůbec někdy? Já ano. A Utesselato (MÁV)-gulášek super ale uvařenej a ohřívanej, noky-uvařený ohřátý-.....WARS vše z hotovek s výjimkou steaku,který je dělaný na černo mimo nabídku.....JINÁ cesta prostě není...druhá věc je přístup jednotlivých obsluhujících ,ale to je v lidech a nedá se házet vše do jednoho pytle. Jenže ono to je jednoduché....ČD=špatné....JLV=špatné...DB= výborné atd.
registrovaný uživatel pekař 
04.07.2008 (17:57)  
GC: snad mě někdo kdyžtak poopraví, ale sýru by mělo být 120g, brambor 250, tatarka, obloha. Jinak ona ta nabídka dnešní nabídka JLV je oproti letům minulým taky o dost pestřejší.
04.07.2008 (17:52)  
Po delší době musím s M v mnohém souhlasit. Btw víte že syrové brambory (které se ostrouhané v ledničce dají úplně s klidem skladovat.) Se dají s kapkou vody oleje a soli udělat v mokrovlnce tak, že nikdo nepozná, že nebyly dělány v hrnci na sporáku? Jinak když jsem si tak pročítal tu nabídku JV z okolních států, tak to je oproti JLV fakt nebe a dudy. :-/

Když jsme u toho, jestli jsou ty ceny odpovídající, nebo ne - jak velké jsou ty porce u JLV? Já klidně dám za smažák 150Kč, ale za tu cenu chci, aby to nebyl 50g plátek sýra s 50g hranolek bez oblohy... takže: Jak velké jsou ty porce u JLV?
  1 ... 3 4 5 6 7 ... 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko