..: Jídelní vozy Urblík končí :..

Ilustrační obrázekČeská republika - Před několika dny zmizely jídelní vozy provozované firmou Urblík z pravidelných ryhlíkových spojů mezi Prahou a Vsetínem, Hradcem Králové, Zlínem či Luhačovicemi. Tento krok zdůvodnil majitel firmy Petr Urblík únavou z podnikání. Nevyloučil ovšem brzký návrat jídelních vozů na vybraných spojích, protože některé z posádek jídelních vozů projevily zájem nadále službu provozovat již bez zastřešení jeho firmou. Mohl by ovšem nastat problém ze strany Českých drah, které preferují smlouvu s partnerem, který bude schopen provozovat kompletní oběhy vozů. V případě odmítnutí by České dráhy musely najít nového provozovatele a návrat jídelních vozů by byl možný až od nového jízdního řádu. Druhý provozovatel jídelních vozů, firma JLV, prozatím zájem neprojevila.

Zdroj: iDnes.cz


sAd | 3.7.2008 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 10 11 12 13 14      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
03.07.2008 (15:22)  
Rail2005 - po tech tvojich hlaskach s diskriminaci si dovoluji tvoji vypoved zneverohodnotit...
Na druhou stranu osobne moc restauraci, kde maji velky vyber lahvoveho piva nebo dokonce pecenou klobasku neznam. Mimo Brna je to normalni? Takze ac jsi patrne chtel opak, tak jsi spise potvrdil moji domnenku o ctverce jak bic...

Nicmene, na zaklade urvaneho ditete to samozrejme nehodnotim, to neni "soucast" podniku. Nicmene cekat hodinu na jidlo z mikrovlnky nebo fritaku, tak to uz vypovidaci schopnost ma:-)
03.07.2008 (15:05)  
Říkal jsem si, proč v ŽST Olomouc hl. n. pravidelně hlásí rozhlasem, že na tom a tom rychlíku není řazen jídelní vůz.
registrovaný uživatel Rail-2005  mail  
03.07.2008 (15:00)  
S Urblíkem jsem byl naopak spokojen. Sice vozy nejdou WRmz, ale personál byl daleko příjemnější (jako v normální hospodě). U JLV jezdí samí slizcí šampóni nebo barbíny. Také jídlo bylo za výrazně přijatelnější cenu a měli velký výběr lahvového piva. Takovou pečenou klobásku člověk třeba u JLV ani nedostane.
03.07.2008 (14:52)  
No, moje posledni zkusenost, kdy jsem jel ze Zabrehu do Prahy, v Zabrehu jsem vlezl do jidelnaku a obed jsem dostal za Pardubicemi. Do toho vedro a protivne, unavene a hladove dite, ktere nemohlo ve svych dvou letech pochopit, ze "ten pan to jidlo jeste neudelal". Fakt zazitek. Ale nemohu generalizovat.
registrovaný uživatel M 
03.07.2008 (14:44)  
Tyhle vagony jezdi pro mne mrtvym semrem, takze neznam. Muze nekdo zhodnotit jejich kvalitu. Jde mi o ty povesti o tom, ze prostredi i personal byl znacne "IV.-ovej"...
registrovaný uživatel Aleš Franc  mail  
03.07.2008 (14:32)  
Je to škoda. Urblík pro mne vždy představoval firmu , která šla proti zaběhnutým stereotypům a drážní systémové "zatuhlosti".Proto se ani nedivím , že pan Urblík je po deseti letech z toho všeho již unaven.
Navíc nejsem přesvědčen , že jeho firma měla vytvořeny stejné podmínky , jako JLV. Co je pravdy na tom , že ČD JLV dotují ?
registrovaný uživatel Best  mail  
03.07.2008 (14:04)  
Velká škoda,vždy jsem byl spokojen s kvalitou, rychlostí a cenami. Byl bych radši, kdyby padlo JLV,ale to se nikdy nestane
  1 ... 10 11 12 13 14      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko