..: Zloději ukradli koleje, po kterých měl jet vlak :..

Ilustrační obrázek Most - Jen několik hodin dělilo od vykolejení vlaku na trati č. 113 Obrnice – Čížkovice. Zloději zde poblíž obce Bělušice odšroubovali a ukradli 25 metrů kolejnic. Na vážné narušení přišli náhodou pracovníci ČD pár hodin předtím, než měl tudy projíždět vlak s cisternami. Správci kolejí odhadli výdělek zlodějů z prodeje odcizených kolejí na 10 000 korun. „Krádež takového rozsahu je opravdu výjimečnou záležitostí. Mohlo skutečně dojít k neštěstí,“ říká Radek Joklík z tiskového oddělení ČD.

"Případ je kvalifikován jako trestný čin krádeže a pachateli tohoto trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky," uvádí mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR v Mostě Ludmila Světláková. Trať z Obrnici do Čížkovic již půl roku ČD využívají pouze k nákladní dopravě. Pravidelná osobní doprava byla zrušena loni v prosinci.

Stovky kilometrů kolejí ale není podle železničářů možné uhlídat. Jak tvrdí, je třeba změnit legislativu. Návrh novely zákona, který by výkup od zlodějů znemožnil, už leží ve sněmovně. Novelu zákona o odpadech by poslanci měli projednat už tento čtvrtek.

zdroj: Mostecký deník, ČT24 a Švestková Dráha.


Adys Poslat mail autorovi | 20.6.2008 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Ústecký


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
20.06.2008 (20:14)  
Mno, ruce bych jim neupaloval, doživotí ani trest smrti (popřípadě oboje) bych jim taky nedával, ale kvalifikovat to pouze jako krádež mi opravdu přijde jako absolutní hloupost. A není to poprvé, co je policie takhle mírná. Ty ukradené svorky na trati JHMD taky kvalifikovali jako krádež s tím, že by to MOŽNÁ mohli překvalifikovat i na obecné ohrožení.
registrovaný uživatel gzy 
20.06.2008 (19:41)  
věříte, že to byli sběrači kovů? pěkná pitomost. a jestli byli, tak na objednávku. na trati se zruší osobní doprava, pak se čirou náhodou ukáže, že jsou tam ve špatném stavu mosty a pak mizí koleje. komedie! někomu byla přislíbena zakázka na likvidaci tratě kvůli dálničnímu přivaděči, no a jelikož si obce sehnali jiného dopravce, byť zatím pro turistické vlaky, tak se tomu musí pomoci jinak. jste včerejší?
20.06.2008 (19:27)  
K silným slovům v téhle diskusi:

Teroristický čin má úplně jiné cíle než přímé vlastní obohacení.

Trest smrti staví společnost na nižší vývojový stupeň -- na stupeň samotných násilníků. A žádný význam nemá, naopak -- tam, kde platí, je kriminalita mnohem vyšší než u nás.
Navíc jestli si "sběrači kovů" zaslouží trest smrti, jak byste "odměnili" zrůdy typu Rakušana věznícího a znásilňujícího členy své rodiny či heparinového vraha, který vraždil jen z rozmaru?
20.06.2008 (19:18)  
Dokud bude platit nepsaná dohoda o neútočení mezi policí a majiteli sběren, pak ani sebelepší zákon a vysoké tresty nepomohou.

Mimochodem, jsem v těchto případech příznivcem několika stovek hodin veřejně prospěšných prací, zametených ulic není nikdy dost.
Přísnější tresty by měly čekat majitele sběren, protože ti narozdíl od "sběračů" nepatří mezi sociální případy. Malý prohřešek (dopravní značka) = pokuta, závažný prohřešek (třeba vykoupení cedulek z hrobů) = zákaz činnosti, závažnější prohřešek (troleje) = vězení.

Na vietnamské trhovce si už policie trochu došlápla, snad si jednoho krásného dne došlápne taky na majitele sběren a zastaváren.
registrovaný uživatel karosa  mail  
20.06.2008 (18:54)  
Tenzor: do konce života za mřížemi? Abychom je ještě museli všichni živit? Ani náhodou, obnovit trest smrti pro takové a podobné hajzly! A netahejte sem lidský práva!
20.06.2008 (18:05)  
Přepálit jim ruce autogenem, ať je to dnešní trest B0)
registrovaný uživatel tenzor 
20.06.2008 (17:46)  
Jaký trestný čin krádeže, proboha? Je to obecné ohrožení a myslím, že by to měli posuzovat jako teroristickou činnost organizované skupiny. Takoví tupí asociální šmejdi si nic jiného než strávit zbytek života za mřížemi nezaslouží.
Překupník ze sběrny by měl jít za mříže samozřejmě taky. Pokud mu někdo přinese rozřezané kolejnice a on nezavolá policii, stává se spolupachatelem.
registrovaný uživatel M 
20.06.2008 (17:08)  
Zbytek vlecky? Jakoze firma zrusi vlecku a pak to jde dat do nake zastrcene sberny? Sorry, to neberu.
Plus to co jsi popsal (krome toho zabradli asi:-) by byl prijem firmy a asi by to muselo jit nak na fakturu nebo co ja vim jak. Urcite ne "z ruky do ruky"
20.06.2008 (16:56)  
Co vím, tak po té trati jezdí vlaky Unipetrolu, ne ČD.
20.06.2008 (16:52)  
Hezký, moje jediná fotka šukeca na žp dělá parádu tomudle článku:D Akorát je nějaká vozobaná:D
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko