..: Zloději ukradli koleje, po kterých měl jet vlak :..

Ilustrační obrázek Most - Jen několik hodin dělilo od vykolejení vlaku na trati č. 113 Obrnice – Čížkovice. Zloději zde poblíž obce Bělušice odšroubovali a ukradli 25 metrů kolejnic. Na vážné narušení přišli náhodou pracovníci ČD pár hodin předtím, než měl tudy projíždět vlak s cisternami. Správci kolejí odhadli výdělek zlodějů z prodeje odcizených kolejí na 10 000 korun. „Krádež takového rozsahu je opravdu výjimečnou záležitostí. Mohlo skutečně dojít k neštěstí,“ říká Radek Joklík z tiskového oddělení ČD.

"Případ je kvalifikován jako trestný čin krádeže a pachateli tohoto trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky," uvádí mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR v Mostě Ludmila Světláková. Trať z Obrnici do Čížkovic již půl roku ČD využívají pouze k nákladní dopravě. Pravidelná osobní doprava byla zrušena loni v prosinci.

Stovky kilometrů kolejí ale není podle železničářů možné uhlídat. Jak tvrdí, je třeba změnit legislativu. Návrh novely zákona, který by výkup od zlodějů znemožnil, už leží ve sněmovně. Novelu zákona o odpadech by poslanci měli projednat už tento čtvrtek.

zdroj: Mostecký deník, ČT24 a Švestková Dráha.


Adys Poslat mail autorovi | 20.6.2008 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Ústecký


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
21.06.2008 (12:25)  
No pánové. Trest smrti za krádež? To nebylo ani ve středověku. Zde je sice ve hře ještě obecné ohrožení, ale asi byste nechtěli aby se podobné měřítko uplatňovalo na vás, kdyby se vám jednoho dne podařilo někoho veřejně ohrozit.

Úplně by stačilo kdyby se uplatňuvalo současné právo a také nasadili alternativní tresty (v lehčích případech - veřejně pospěšné práce by síti SŽDC pomohli). Základ je aby si zákon a policie posvítili na sběrny, protože když nebude odbyt, nebude se krást. Stačlilo by aby se poslanci den nehádali o kokotiny a vymysleli něco pořádného.

Co takhle vést národní registr (elektrinický) kritických součástek...

Kolejnice, upínadla, kanály - vykupovat jedině proti IČO.
Kabely - zaevidovat OP s prohlášením o původu (kabelů :-) )
Větší množství mědi - opět OP a prohlášení.

Když pak holt někde zmizí střecha z kostela, tak se mrkneme do databáze, kde se nám oběvilo podobné množství měděného plechu...
registrovaný uživatel M 
21.06.2008 (9:56)  
Heh, pokud je trest smrti primitivni, protoze tim ukazeme, ze jsme stejni jako oni, tak jakej trest by mel dostat nekdo, kdo jineho nedobrovolne vezni (treba nejakej unosce)? Kdyz ho zavreme do vezeni, tak tim budeme stejni jako on a trestat ho tim, ze kazdej musi rano behat asi taky neni uplne OK:-))
registrovaný uživatel stoupa  mail  
21.06.2008 (8:56)  
.. a hlavně se i nadále musíme (údajně) chovat k méně přizpůsobivým občanům shovívavě ... (z doby pobytu v SČ kraji vím, že byli nejpilnějšími dodavateli Sběrných surovin a to vždy v množství max, na přestupek. A na to je náš zákon a vůle ho změnit krátký ...)
21.06.2008 (8:52)  
panove, trest smrti ne, tim bychom jen ukazali, ze jsme stejne primitivni..jsem tez pro obecne prospesne prace, za obecne ohrozeni i to vezeni
registrovaný uživatel M 
20.06.2008 (23:55)  
MJ - no, krast nahrobky je sice svinstvo, ale ukradenou znacku stop bych za melej prohresek asi nebral:)
20.06.2008 (21:57)  
Port_bou: S cisternama tam jezdí Unipetrol, to je ta sranda největší :-)))
registrovaný uživatel Port_bou  mail  
20.06.2008 (21:41)  
Nevím z jakého důvodu se k tomu vyjadřuje Joklík. Tak za prvé trať vlastní SŽDC, takže bych čekal Kodysovou a pokud tam měl jet vlak s cisternama, tak bych čekal tiskovýho Carga, když si hrajou na samostatnou spol.
registrovaný uživatel JOHNZ 
20.06.2008 (21:37)  
Web: Na koľajniciach sú priebežné označenia a keby ktosi doniesol do zberu koľajnicu R65 tak by bolo jasné, že je z trate a určite nie z vlečky ...
registrovaný uživatel Web 
20.06.2008 (20:51)  
M: Třeba u značek je to celkem jasný (pokud nejsou očividně starý). Ale u kolejí fakt nee. Kdo si myslíte, že bude dělat likvidaci nějaký vlečky (nebo třeba důlní drážky, rozbitýho starýho výtahu, ...)? Skanska? :-) Prd, najmete si nějakýho cikána, kterej Vám to celý zlikviduje a nechá si za to zisk ze šrotu (já to takhle dělal u jednoho zbytku stavení). Já fakt nevím jak by to měl poznávat.
registrovaný uživatel karosa  mail  
20.06.2008 (20:38)  
Gzy: zřejmě si trochu pleteš pojmy , 113 je trať Lovosice-Most,zatímco tebou zmiňovaná akce(nevyhovující stav mostů atd.) je na trati 131 Děčín-Oldřichov u Duchcova. Ale není vyloučeno, že máš pravdu a podobná situace nastane zanedlouho i na 131. Ústecká mafie v čele s Šolcem se přece neštítí ničeho, co jim přihraje pár miliónků na jejich bankovní konta.
M. Janko: jen jestli ty nejsi moc velký lidumil, zblbnutý těmi kecy o lidských právech, demokracii po Česku, co by nám potom řekli ve světě a pod. Ale musíš se také podívat na to, kolik mají ty státy, které zmiňuješ, oproti naší "demokratické" republice, obyvatel a procento zločinnosti. A potom teprve mluv!
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko