..: Rekonstruované vozy dostávají nové barevné schéma :..

Ilustrační obrázekPlzeň, Trnava - V pátek 11. dubna přijel do České republiky ze slovenské Trnavy první rekonstruovaný vůz ze čtyřicetikusové série, která by měla být hotova do konce letošního roku. Prototypem pro další rekonstrukce v režii společnosti ŽOS Trnava se stal vůz Bee 20-70 508, jenž by se měl v nejbližších dnech podrobit zkouškém na cerhenickém zkušebním okruhu. Ve stejné době se na testovací proces připravuje i druhý zástupce nové vlny rekonstrukcí - vůz Apee 19-70 002, pocházející z dílen firmy MOVO Plzeň. Oba kusy přitom naznačují posun v pojímání vizuální identity Českých drah: nové barevné schéma by mělo nově modernizované vozy v očích cestujících přiblížit elitním vozům ve flotile dopravce.

Rekonstrukce z Trnavy - ne vše je dokonalé

Vůz Bee 20-70 508 dostal v rámci modernizace nová okna, vakuový systém WC, klimatizaci, zásuvky na 230V, nové sedačky vzoru Bmz241 (použitá fotografie je pouze ilustrační!) a konečně také nový nátěr. Ten vychází ze standardního schématu vozů ČD; obligátní zelený pruh v úrovni oken však nahradila barva červená. Vizuální rozdělení bočnice na bílý spodní pruh, horní červenou část a světle šedou střechu přiblížilo nové schéma vzhledu nových tlakotěsných vagonů firmy Siemens řad Ampz, Bmz a WRmz. Omlazenému Bee bohužel zůstalo původní obložení interiéru, na němž je dokonce vidět i několik starších čmáranic jako pozůstatek po neukázněných cestujících. Podle dostupných fotografií lze říci, že estetice interiéru neprospívá ani poněkud netradiční navaření nového zámku na původní dveře buňky WC.

Ilustrační obrázekIlustrační obrázekIlustrační obrázekIlustrační obrázek

MOVO Plzeň - také mnoho změn

Ve vzácné časové shodě se právě minulý týden na zkušebním okruhu v Cerhenicích nacházel vůz Apee 19-70 002, přivezený z dílen plzeňské firmy MOVO, kde se podroboval kompletní opravě. Podle předběžných informací mají provedené změny skoro stejný rozsah, jako v případě trnavské rekonstrukce. Také tento vůz dostal nový lak, jenž se ovšem od svého modernizovaného kolegy liší v provedení barvy střechy (bílá jako podokení pruh) a také v celočerveném lakování čela. Vůz dostal kromě klimatizace a zásuvek na 230V také nové vakuové WC, jejichž instalace si vyžádala odstranění a zaslepení původních oken.

Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek Ilustrační obrázek

Zdroj: ŽelPage

Fotografie © Richard Sabela, Vilém Bodlák


JiříK. | 15.4.2008 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   
19.04.2008 (19:19)  
Michal Janko : s tím tykáním je to vzájemné a můžu Vám říci ,že už nejsem taky zrovna nejmladší. Ono 59 let už je dost.
Špáňa : naprostý souhlas ,jsem hospodský povaleč.
19.04.2008 (11:51)  
Vypadá jak hospoda :-))
registrovaný uživatel M 
18.04.2008 (17:56)  
Hehe, takze tim se mnohe vysvetluje. Inu, profesionalni deformace:-))
18.04.2008 (15:56)  
Doufám, že tohle je jen politováníhodný exces na stránkách Želpage.

Sharky33:
Co jste napsal neslušného?
Podle všeho staršímu a pro vás neznámému člověku jste tykal, což by nebylo nic špatného, kdybyste své bezobsažné výkřiky nedoprovodil urážkami typu
"když já se narodil ,tak táta s tebou ještě vočůrával chodníky"
"Jsi už s tím opravdu trapný"
"Jestli vůbec víš, co je kolovrátek"

Tohle (i když si možná myslíte, že neslušné = pouze to, co používá sprostá slova) si nechte pro pokřikování na pavlači nebo do zaplivané hospody mezi známými, do diskuse přispívejte jen tehdy, máte-li něco k tématu.

V diskusi totiž reflektujeme obsah, případně styl a formu článku a informací v něm obsažených, nikoli sebe navzájem. nota bene když se neznáme.

Na víkend vám a případným vám podobným jedincům doporučuji krátké čtení o netiquette, třeba zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Netiketa

M:
Díky za shovívavost k mým gramaticko-lexikálním připomínkám. Možná je to způsobeno tím, že v profesním životě vydávám knihy (a na Slovinsko nedám dopustit :-)), dbám tedy u veřejných textů na správnost nejen obsahu, ale i formy.
18.04.2008 (13:42)  
Sharky) Jak, že "jsi se s M nebavil"? Tohle je veřejná diskuse, to znamená, že tu všichni se všemi diskutují. Chceš-li se s někým bavit soukromě, tak použij e-mail, vzkazy či jinou formu privátní komunikace.
18.04.2008 (12:22)  
M: nejdřív si přečti všechny příspěvky a pak reaguj ,to za prvé ,no a za druhé s tebou se nikdo nebavil ,a za třetí můžeš mi napsat co jsem napsal neslušného?
registrovaný uživatel M 
17.04.2008 (23:54)  
MJ - dam ti radu - mavni nad nim rukou. Ackoliv z tvych "gramatickych krouzku" nekdy rostu, tak tenrokrat jsi rozjel docela dost dobre tema (byt ne vsechni te placali po zadech, ale to jsi asi cekal...)

Sharky - muzes napsat, kdo jiny krome tebe napsal, ze MJ mele porad to svoje porad dokola? BTW - vy jste ty husy spolu teda preci jen pasli, kdyz vis, kolik mu je, ze? A i kdyby byl MJ totalni cucak, tak o to je to srovnani s tebou horsi - protoze i ten nezkuseny "cucak" je vzdelanejsi a slusnejsi nez ty...
17.04.2008 (23:01)  
Michal Janko husy jsi se mnou a ani já s tebou nepásl to je pravda ,ale když já se narodil ,tak táta s tebou ještě vočůrával chodníky. Tak se laskavě uklidni. Když ti to tady napsalo už víc lidí ,že pořád jen dokola opakuješ to o těch barvách.
17.04.2008 (18:07)  
Sharky33:
Tak předně, já jsem s tebou husy nepásl, takže si tu nebudeme tykat a urážet se.
Za druhé, přečtěte si všechny mé příspěvky, než je budete soudit.
A za třetí, jsem rád, že jsem opět rozproudil poměrně zajímavou debatu, i když mnohým nemusejí být mé názory po chuti, a byť jsem vyzdvihl jen jeden aspekt článku.
A tedy za čtvrté, ačkoli se vám může zdát, že některé argumenty jinými slovy opakuji, stále se pohybuji v rovině věcné diskuse, což se o vašem příspěvku říct nedá.
17.04.2008 (14:56)  
Michal Janko: četl jsi vůbec celý článek ,nebo jen tu pasáž o barvě? Vypadá to ,že jsi si z celého článku vybral jen tu barvu a teď jedeš pořád dokola jak kolovrátek ( jestli víš co to je ). Jsi už s tím opravdu trapný.
  1 2 3 4 5 ... 10      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko