..: Dráhy na Velikonoce posílí dálkové spoje :..

Ilustrační obrázekČesko - Také během letošních velikonočních svátků a nadcházejícího víkendu dojde k mimořádnému posílení exponovaných vlaků na síti ČD. Mimořádně se tak zvýší kapacita spojů, které jsou trasovány napříč celou republikou. Dráhy po dobu svátků očekávají nárůst přepravených cestujících. Luďka Hnulíková, ředitelka Odboru osobní dopravy a přepravy, kterou citoval server iDnes.cz, informovala o plánech národního železničního dopravce. "Přepravní kapacita se díky posilovým vozům zvýší zhruba o 1 500 míst."

Vlakové spoje tak posílí svou vozbu na tratích mezi městy, jako je Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Plzeň a Veselí nad Moravou. Další z plánovaných opatření ze strany drah je i mimořádné navýšení počtu zaměstnanců v odbavovacím sektoru, tj. u pokladen a výdejen. I tak lze ale očekávat, že se vytvoří fronty. Na spoje v kategoriích R, Ex, IC, EC a SC si však lze pořídit jízdenku prostřednictvím internetu či telefonu. Doporučuje se zakoupit si jízdenku s předstihem.

Ilustrační foto: Vítek_V

Zdroj: iDNES.cz


Vítek_V | 20.3.2008 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel pekař 
23.03.2008 (21:28)  
Tom: hezký výkřik odbornosti na ZP, snad ti to nesmažou:)
23.03.2008 (20:21)  
Ad waszyn: Ten příběh z blogu je skutečně strašný. Ale tomu zabavení průkazu ZTP průvodčím a pozdější nutnosti nového kola získávání průkazu se mi moc nechce věřit.
Na druhou stranu samo o sobě stačí podezírání z předstírání hluchoty.
registrovaný uživatel Tom  mail  
23.03.2008 (13:38)  
A proč si při neposkytnutí přiděleného místa nezažádáte o potvrzení nevyužití místenky??V tomto případě by vám ČD vrátili
peníze..a nevím jak to je letos,ale nedávno ještě vráceli 5 násobek ceny...
registrovaný uživatel pekař 
23.03.2008 (10:49)  
No nevím, mezi Prahou a Kolínem bych raději jel pohodlně Elefantem než přecpaným IC nebo EC. Nebylo by třeba lepší příplatek nevybírat až od větších vzdáleností?
23.03.2008 (9:47)  
Waszyn:
Jen mě zarazilo, že cestující bez místenky ve vlaku IC,EC je pro tebe špinavá socka, takže to beru na sebe, že jsem špinavá socka, která chce ušetřit 30Kč a nebo že do poslední chvíle si nejsem jistý jakým vlakem pojedu (z časových důvodů nevím který stihnu)
registrovaný uživatel waszyn 
23.03.2008 (6:38)  
roman83:
jsem spatny ja protoze delam "kinga" ze si pred velikonocemi koupim mistenku? nebo CD ktere vydelavaji na prodeji neexistujicich mist? z vaseho prispevku to neni zcela patrne. podotykam, ze pokud bych skoncil s mistenkou v ulicce a pruvodci by mne neusadil jinam, neskoncilo by to u nadavani na netu:) s jakeho proboha pochazite
prostredi, ze nekdo kdo si koupi mistenku je pro vas "king", vzdyt 30 Kc je pod rozlisovaci urovni naproste vetsiny cestujicich z jednoho konce republiky na druhy, pripada mi ze jde spise o pohodlnost nabusit par cisel do kompu a vytisknout si papir.. p.s.pratele vsech zeleznicaru v PSP ČR v lednu radili neplatit ne 30 Kc za mistenku ale o 30 Kc u doktora:)))

jinak clovek muze dopadnout i hur:
http://musil.blog.idnes.cz/c/29409/Jak-take-funguji-Ceske-drahy.html
doufam, ze dojde k medializaci tohoto pripadu, pac toto mi jako ukazka "zakaznickeho pristupu" prijde pri lakani novych klientu ci udrzeni soucasnych podstatnejsi, nez ze se karel gott svez taky pendolinem.
22.03.2008 (23:46)  
radekedar ja teda nejsem delnik ale nevim co je spatnyho na tom ze jedu kolin praha ec to mam jet pomalu jednou tak dlouho osobakem jen proto aby si ostravaci meli kde sednout myslim ze jako platici cestujici mam stejny pravo jako napr cestujici do ova
registrovaný uživatel hradec 
22.03.2008 (18:09)  
To jsou samé EC, IC, Ex, ale kvalita a úroveň cestování je někde v minulém století u klasického rychlíku/jsou určité vyjímky/. U Olše se musí tři vozy odpojit, protože se musí nasadit na IC 582. Ono se říká kvantita nemusí ještě znamenat kvalitu a po zavedení nového JŘ se toto rčení potvrzuje.
registrovaný uživatel George_L  mail  
22.03.2008 (18:09)  
bvak, radekedar: Jak napsal RADEKEDAR, mám na mysli cestování např. z Prahy do Kolína či opačným směrem. Když byly příplatky, těžko se někomu vyplatilo jet IC/EC (a to i s KMB). Osobák to jede: 1:15 hod., rychlík: 50 min., EC/IC(Praha hl.n.): 48 min., EC (Pha Holešovice): 38 min. * Upřímně, lidi by byli hloupí, kdyby jezdili spojem pomalejším skoro o 30 minut (v některých případech i více). Za to nemohou cestující, ale ČD, které mají rády své jisté (dotace i na dálkové spoje) a na cestující se už ohled nebere. Jak je vidět, ani místenka není 100% jistota a pokud se ji podaří uplatnit, z místa se nehnete, protože chodba je plná.
22.03.2008 (16:50)  
EC Olše 21.3. obsazenost cca 135%, v Bohumíně odpojily 3 vozy 2.třídy a potom už byla obsazenost vlaku cca 150%. Vzpomínal jsem na všechny odstavené Bečka, které by mohly být k vlaku EC připojeny (kvalitu cestování by to jen zvýšilo a rychlost 140km/hod by taky stála za to)
WASZYN: Jsem hrdý na to že jsem socka a špinavou rukou se opírám o kde co! Radši být socka, než KING s místenkou v ruce nalepený v chodbičce kvůli jinému typu vozu :-D
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko